naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Dit is de Oplossing van Zelfvergeving, die spreekt over de oplossing van zelfvergeving.
Zelfvergeving is een proces, een toepassing, een expressie van het zelf in ieder moment bij iedere ademhaling van het zelf. Dus op ieder moment van iedere ademhaling, hier (inademen), of hier (uitademen) – inademen (moment), uitademen (moment). Als je ziet dat je geest zich beweegt, stop je meteen en pas je zelfvergeving toe. Waarom zelfvergeving?

Wat DOET zelfvergeving? Hoe helpt en steunt zelfvergeving me? - Hoe helpt en steunt het me? Laat ik het uitleggen.
Als je zelfvergeving toepast betekent het, dat JIJ JEZELF LEEFT. Je leeft een uitspraak van jezelf. Je laat jezelf geboren worden. Hoe werkt dat?
Kijk, op het moment van ademhalen, zie je je mind voorbij schieten. Als je op dat moment als jezelf onmiddellijk zelfvergeving toepast, leef je in feite jezelf en pas je in feite jezelf toe! - Hoezo, hoe werkt dat?
Op het moment, dat je zelfvergeving toepast op het moment van de ademhaling, beweegt de gedachte zich. Als je daarentegen de gedachte had toegelaten zich op dat moment te bewegen, wat gebeurt er dan in jezelf? Dit... fuuuuh (naar beneden) onderdrukking – één gedachte... nog een gedachte... fuuuh (naar beneden) onderdrukking. En dat bouwt op en dat manifesteert zich en dat vormt zich allemaal en wat is dat allemaal? Je mind.

Wat voedt de mind voortdurend? Het feit dat je de mind toelaat en dat je doorgaat met het bekijken en volgen van gedachten en door deel te nemen aan het idee, dat jij je mind BENT. En vervolgens beginnen die gedachten zich op te bouwen, zich te manifesteren, zich te modelleren in overeenstemming met de manifestaties in je wereld, waarin je jezelf ervaart. Dus wat WORDT die wereld van ieder mens? Die wereld wordt hun MIND. De vorm en de manifestatie van hun verstand / geest / gedachten wordt de ervaring van zichzelf, omdat ze de mind als hun verstand hebben aanvaard en hebben toegelaten zijn gang te gaan.

Wat gebeurt er nu op het moment van zelfvergeving? Fascinerend... dit gebeurt er... (opening naar boven)... nog een gedachte... (opening naar boven)... weer een gedachte... (opening naar boven). Het is een proces waarin jij in jezelf OPSTAAT. Wat betekent 'opstaan in jezelf'. Dat betekent dat jij jezelf LEEFT. Je moet niet gaan zitten en roepen: "Ik ben klaar! Ik ben het leven!"

Mensen, zo werkt het niet. Dat is het genereren van kennis en informatie en die zijn onderdelen van de mind. "Ik ben Leven" is een absoluut levende uitspraak en een toepassing van 'wie je bent' op ieder willekeurig moment, waarin je de uitspraak LEEFT van 'wie je bent'. En hoe begint dat LEVENDE MOMENT in feite als reëel voorbeeld, dat jij werkelijk JEZELF LEEFT en dat je jezelf niet laat beïnvloeden door de illusies van je mind door te denken en te zien, dat je leeft door het eenvoudig te zeggen! Nee, het is zelfvergeving...

Zelfvergeving helpt je om HIER te blijven in je ademhaling. Laat je niet verleiden door eenvoudig te roepen: "Ik ben leven" en dan te DENKEN dat je leeft! Nee, mensen, zo werkt het niet. Het gaat er niet om dat je zegt: "Ik ben God". "Ik ben God". "Ik ben God". Nee, dat is kennis en informatie van je MIND! Dit is eenvoudig een uitspraak. Maar wat betekent die uitspraak als praktisch, levend voorbeeld op ieder moment?
Mensen, realiseer je, dat dit proces van zelfvergeving betekent, dat je voor de eerste keer jezelf helpt om werkelijk en praktisch in deze wereld te leven, waarbij je op ieder moment in jezelf OPSTAAT. Dat is zelfvergeving!

Daarom mensen, leef zelfvergeving als jezelf. Want zelfvergeving ben je zelf, die je helpt en steunt om te leren begrijpen wat het in feite betekent om JEZELF TE LEVEN, om JEZELF TOE TE PASSEN. Dit leven en toepassen heeft geen eind, het houdt niet op. Het komt niet naar een punt, waarbij je uiteindelijk gaat zitten en zegt: "Ik ben God. Ik ben klaar." Nee. We zijn in deze wereld, mensen. En in deze wereld pas je bij iedere ademhaling jezelf toe om er zeker van te zijn, dat je jezelf niet beïnvloedt (met gedachten, ideeën, gevoelens en emoties), die je op pad sturen naar een door de mind gedroomde illusie. Daarom helpt zelfvergeving je bij de toepassing op ieder moment van iedere ademhaling van jezelf als jezelf.
Dus LEEF JEZELF, mensen, en pas zelfvergeving toe.
Dank je wel. Dit is de Oplossing van Zelfvergeving.

Terug naar Index

Meer lezen...

Dit is de Oplossing van het schrijven van jezelf naar zelfbevrijding. Ik geef hier een perspectief van de manier waarop je door over jezelf te schrijven jezelf in je individuele proces van zelfrealisatie kunt helpen door inzicht in jezelf te krijgen en jezelf te observeren in de momenten van zelfrealisatie en zelfinzicht, die je vrijmaken als de zuiverheid van expressie in de onschuld van het leven als wie je bent.

Laten we eens kijken hoe de mind werkt. In de eerste plaats slaat de mind herinneringen op. Wat zijn herinneringen? Herinneringen zijn momenten, die in het verleden hebben plaatsgevonden. De mind tiert welig op zijn herinneringen. De mind heeft herinneringen nodig. Momentopnamen van ervaringen uit het verleden. Dat moment wordt op perfecte wijze vastgelegd. Dat betekent, dat alles wat je op dat moment meemaakte, inclusief de exacte gedachten, de exacte reacties, de exacte bewegingen die je maakte, worden in dat moment gevangen en opgeslagen in je mind en de informatie van jezelf in de ervaring van jezelf op dat moment wordt getransporteerd naar en als je hele fysieke lichaam en daar opgeslagen als een herinnering aan informatie in de plasticiteit van jezelf.

Op die manier vorm je de persoonlijkheid, het gedrag, het worden van jezelf als een mindbewustzijnsysteem. Realiseer je dat het mindbewustzijnsysteem bestaat uit het verleden. Dat is alles wat de mind kent. Alles wat de mind bezit is het verleden. En zo nemen mensen op zegenrijke wijze en onwetend, als ze zijn, deel aan hun dagelijkse beslommeringen en vergeten kennelijk hun ervaringen of nemen ze voor lief. En ze zeulen maar door met de last van hun ervaringen uit het verleden, die ligt opgeslagen in en als het fysiek menselijke lichaam en die het mindbewustzijnsysteem gebruikt om voort te woekeren ten behoeve van zijn bestaan.

Wat is dan jezelf naar de vrijheid schrijven? Doe het volgende. Dit is interessant. Als je schrijft haal je alles eruit – en dat is interessant, want het ziet eruit als slierten informatie, die je uit jezelf trekt. Dus je trekt al die informatie van ervaringen uit het verleden van het mindbewustzijnsysteem eruit en je gooit al die informatie van jezelf hier voor je neer in en als de tegenwoordigheid van jezelf – je bent dat zelf, hier voor je neus. Het husselt niet langer rond in je mind, waarbij het gedachten creëert, want daar komen gedachten vandaan, mensen! Uit ervaringen uit het verleden die zijn opgeslagen in je fysieke lichaam in de plasticiteit van jezelf, de informatie uit het verleden die gedachten vormt en manifesteert. En daarom besta je voornamelijk in je hoofd, dat vol zit met gedachten!

Wat is dus het proces van jezelf naar vrijheid schrijven? Je brengt jezelf terug naar het HIER. Alles van jezelf – ALLES van jezelf. Hier, de aanwezigheid van jezelf. Je trekt al die informatie uit je fysieke lichaam, die je mind genereert. Wat je mind zo hard nodig heeft om door te woekeren. En je zet alles op papier, hier, hier, hier, hier. En zo haal je alles eruit door te schrijven! Want door te schrijven kom je jezelf tegen. Dan heb je niet je mind nodig, want als je schrijft, is dat een expressie van jezelf in de woorden van jezelf.

En tijdens het schrijven pas je zelfvergeving toe, want tijdens het schrijven haal je alles eruit en tijdens zelfvergeving laat je de constructie los van alle herinneringen, die je in het verleden hebben vastgehouden – en je stopt. Op die manier laat je al die verbindingen los. De constructies van de mind en de geest. De constructies van het verleden als herinneringen, waaraan je je hebt vastgehouden om de definitie van jezelf als een mindbewustzijnsysteem te vormen van en in het verenigd bewustzijnsveld. Je hebt daardoor voortdurend in het verleden geleefd en je gedachten houden je vast in dat verleden.
Dus door te schrijven plaats je jezelf als tegenwoordigheid van jezelf als totaliteit en geheel van jezelf hier als de levensadem als jezelf. Als je schrijft haal je alles naar boven en je gooit het eruit en je gaat in jezelf staan en dan heb je die realisaties: "Oh, ik zie het! Oh, nu begrijp ik het! Wow, nu zie ik wat ik daar heb gedaan en zo moet ik het veranderen en op die manier moet ik het stoppen! Ik zie wat ik heb gedaan! Dit is de manier waarop ik nu ga leven als één als gelijk als wie ik ben!"

Mensen, ga schrijven! Want door jezelf te beschrijven maak je jezelf vrij om de vrijheid te leven als de expressie van jezelf hier als de adem – niet het verleden vol met herinneringen opgeslagen in het mindsysteem verslaafd en verloren en verzonken in het verenigd bewustzijnsveld!
Mensen! Pak pen en papier en ga schrijven!

Dank je wel. Dit is de Oplossing van het Schrijven naar Zelfbevrijding.

Terug naar Index

Meer lezen...

Hallo! Dit is Jack.
Ik ben hier om in het bijzonder te spreken over 21 dagen naar zelfbevrijding.
Er zijn vragen gekomen over de manier waarop dit precies werkt.
In het beginstadium, als je dat zo wilt noemen, tel je in jezelf.
Je telt bij jezelf, een, twee, drie, vier inademen...
...vasthouden een, twee, drie, vier...
...uitademen een, twee, drie, vier...
...vasthouden een, twee, drie, vier...
...inademen een, twee, drie, vier...
...vasthouden een, twee, drie, vier... uitademen, twee, drie, vier.
Dus je telt bij jezelf om jezelf te ondersteunen.
Het is niet bedoeld als vakantie van 21 dagen.
Het is niet nodig, dat je 21 dagen vertrekt.
Het is niet de bedoeling, dat je jezelf 21 dagen in je kamer opsluit.
Je hoeft jezelf niet 21 dagen gevangen te zetten, zodat je 21 dagen op je ademhaling kan letten. Nee.
Deze ademhalingsoefening kun je ieder moment en overal toepassen.
Deze oefening zal je helpen om allerlei functies te verrichten.
Je zult merken, dat je deze oefening kunt doen, terwijl je een gesprek voert.
Als iemand met je praat, tel je gewoon door bij jezelf terwijl je hoort van die persoon tegen je zegt.
Je zult zien, dat je niet meer hoort wat de ander zegt, als je in je hoofd zit.

Het tellen heeft een ander scenario. Ik bedoel daarmee, als je telt in jezelf - 1, 2, 3, 4, 1, 2, 3, 4, 1, 2, 3, 4, 1, 2, 3, 4, hoor je toch wat de ander zegt.
Als je gaat denken, terwijl je telt en naar iemand luistert, gaat het mis.
Dan hoor je niet meer wat iemand tegen je zegt.
Je houdt je aandacht gericht op je ademhaling en je telt.

Je wordt de adem als de adem van het leven.
Het tellen heeft niets te maken met de duur ervan.
Vier tellen is voor iedereen in de wereld van toepassing.
Kijk, ik zal het demonstreren...
Dit is een voorbeeld van 4 tellen adem in - 4 tellen vasthouden -
- vier tellen adem uit - 4 tellen vasthouden.
Dus mensen, tel bij jezelf. Het vraagt oefening. Veel oefening.

O ja, wat gebeurt er als er een gedachte door je hoofd schiet, terwijl je adem haalt?
Dan moet je overnieuw beginnen. Er mag niet één gedachte je hoofd binnenkomen, als je deze periode van 21 dagen ademhaalt. Niet één gedachte.
Als er één gedachte je hoofd binnenkomt, moet je helemaal overnieuw beginnen.
Als die gedachte komt, pas je zelfvergeving toe op die gedachte en je begint opnieuw. Als een nieuwe gedachte komt, dan stop je weer, je past zelfvergeving toe en je begint opnieuw.

Mensen, jullie zullen een moment bereiken, waarin je zegt: "Ik moet dit klaar krijgen, ik ga dit doen."
En die absolute zelfovergave zal je tot die specifieke toepassing en naar die specifieke ervaring brengen zelfs wanneer één gedachte je hoofd binnenkomt.
Dus waar kun je dit het beste doen? Op een plek waar je druk bent, want dan kun je controleren wanneer je gedachten naar boven komen, terwijl je de ademhalingsoefening doet.
En dan stop je, je past zelfvergeving toe op die gedachte en begint opnieuw.
Het zal je niet helpen om dit te doen in eenzame opsluiting op je kamer - wanneer je eruit gaat, komt alles weer in volle vaart terug.
Je moet leven, zoals je altijd doet, terwijl je deze oefening doet.
Goed, dat wilde ik zeggen. Als je hierover vragen hebt, ik ben op het forum.
Dit is de bijzonderheid van 21 dagen naar zelfbevrijding door ademhalen.
Dank je wel.

Terug naar Index

Meer lezen...

In het begin was ik in het lichaam van Bernard om hier op Aarde richting te geven aan zijn proces van zelfrealisatie voorbij alles en iedereen van deze wereld, die onderdeel uitmaken van het bewustzijnsmodel van slavernij en controle.

Door mezelf met hem als één hier op Aarde te laten versmelten had ik de gelegenheid om hem op specifieke wijze te begeleiden. Het bestond niet uit een of andere dimensionale interventie, nee – het waren volkomen driedimensionaal aangestuurde principes die ik gebruikte.

Kijk, je hebt het volkomen dimensionale bestaan, waar je naartoe gaat als je sterft, en dan heb je het driedimensionale bestaan, waarin je hier op Aarde existeert. Toch kan ik alles observeren, alsof ik door een speciaal röntgenmechanisme kijk. Dat betekent, dat ik niet alleen plaatjes zie, zoals mensen met hun fysiek menselijke ogen naar de wereld, het universum en andere mensen kijken, maar ik zie datgene, wat de manifestatie van de beelden vormt en formuleert, datgene wat 'achter' het beeld, 'in' het beeld en 'als' het beeld aanwezig is.

De beknopte geschiedenis van de ontwikkeling van Structurele Resonantie


Wat bestuurt op dit moment op Aarde de levensloop van de mensheid en heeft dat eons lang gedaan: de structurele resonantie van mensen.

Wat is de structurele resonantie van mensen? Ik ga de ontwikkeling van structurele resonantie puntsgewijs uitleggen en ik begin bij het allereerste begin.

  • 1. We hadden het systeem van het Witte Licht en de constructie van de Ziel. De Zielconstructie was in het fysieke lichaam van mensen ingebracht. Deze 'Ziel' bevond zich in de solar plexus [de zonnevlecht of het gebied rond de navel] en bevatte alle informatie van alle levens, die mensen ooit hadden beleefd en die tevens werd opgeslagen in de Akasha Kronieken in de dimensies. Dit werd gedaan, zodat bepaalde wezens in de dimensies, die waren belast met het kringloopproces van reïncarnatie, in staat waren de betreffende informatie in te zien en het wezen wederom op Aarde te plaatsen, hetgeen reïncarnatie werd genoemd.

De Zielconstructie was ontworpen en ingeplant in de mensen, zodat de dimensionale wezens hun ontwikkelingen van het ene leven in het andere konden blijven volgen binnen het systeem van het reïncarnatieproces. Het Witte Lichtsysteem was hier op Aarde als een rooster of rasterwerk aangelegd, waarop degenen, die eenmaal waren geboren en ouder werden, op specifiek toegewezen kruispunten van de roosterstructuur van het Witte Licht werden geplaatst, zodat de dimensionale wezens de levens en ervaringen van deze mensen hier op Aarde konden blijven volgen en ervoor konden zorgen, dat ze zich niet buiten de grenzen konden begeven van het totale systeem van slavernij en controle in zichzelf en hier op Aarde.

De dimensionale wezens, die waren belast met de controle van mensen om te zorgen dat ze in het systeem opgesloten bleven, noemden dit kruispunt hun "3D Locatie". De Zielconstructie in de solar plexus, evenals het mindbewustzijnsysteem van mensen, sloten zichzelf aan op de kruispunten in de rasterstructuur van het Witte Licht om hen in hun 3d Locatie hier op Aarde te verankeren, zodat mensen zichzelf in hun voorgeprogrammeerde leven konden ervaren als voorgeprogrammeerd mindbewustzijnsysteem.

  • 2. Dan hadden we nog de voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsystemen. Deze systemen werden ook in het fysieke lichaam van mensen ingebracht en werden verbonden met de Zielconstructie en de roosterstructuur van het Witte Licht. Dit vormde de drievoudige verbinding van het gehele slavernijcontrolesysteem van de mensheid.

Het mathematisch numerieke vergelijkingsmodel van de mindbewustzijnsystemen en de rasterstructuur van het Witte Licht waren het werk van Marduk. Het structurele formaat van de rasterstructuur van het Witte Licht en de mindbewustzijnsystemen bestond uit wiskundig numerieke vergelijkingen, die Marduk op geniale wijze meester was. De reden dat hij ze zo had ontworpen was, dat het voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsysteem in mensen zich moest vastklikken op het rooster van het Witte Licht, zodat het voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsysteem een voorgeprogrammeerde ervaring van de mensen zelf hier op Aarde werd.

Het leven van mensen en de ervaring van zichzelf hier op Aarde waren een reflectie of projectie van het voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsysteem dat in hun lichaam was geplaatst. Dit was bedoeld om de mensheid te kunnen volgen en beheersen, zodat ze in het systeem verslaafd bleven. Anu was meer verantwoordelijk voor het ontwerp van het fysiek menselijk lichaam en voor de installatie van het drievoudige slavernijcontrolesysteem, dat – zoals ik zei – bestond uit voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsystemen, de Zielconstructie en de rasterstructuur van het Witte Licht.

Enki hielp Anu met de meer complexe ontwerpen van het fysiek menselijk lichaam zoals het DNA, de mannelijke en vrouwelijke organen en de hersenen. Verder dacht hij uit hoe het mindbewustzijnsysteem in het fysieke lichaam moest worden ingebouwd, zodat het fysieke lichaam het mindbewustzijnsysteem zou bevorderen en omgekeerd.

Enlil structureerde de meer ingewikkelde verbindingen tussen het drievoudige slavernijcontrolesysteem en de manier waarop de mensen exact in hun 3D Locatie in het rooster van het Witte Licht werden geplaatst en hoe hun mindbewustzijnsysteem en hun Zielconstructie op hun 3D Locatie werden aangesloten in de kruispunten van het rooster om hun voorgeprogrammeerde levenservaringen hier op Aarde te kunnen beleven.

  • 3. We hebben dus het rooster van het Witte Licht op Aarde, op de kruispunten waarvan mensen in hun 3D Locatie werden geplaatst en de Zielconstructie met het mindbewustzijnsysteem in het lichaam van mensen, die werden aangesloten op de kruispunten van het rooster als hun individuele 3D Locatie, waar ze de rest van hun aardse leven als mensen hun voorgeprogrammeerde leven konden ervaren.

De volledige aansluiting van mensen op hun 3D Locatie in het rooster op Aarde werd tot stand gebracht door het mindbewustzijnsysteem achter in hun nek en de Zielconstructie in hun solar plexus. Als mensen hun voorgeprogrammeerde leven hier op Aarde bezig zijn te ervaren, wordt alle informatie uit hun leven overgebracht van hun mindbewustzijnsysteem naar de Zielconstructie, die leven na leven een onderdeel van hen bleef.

Aan de hand van de Zielconstructie in hun solar plexus wordt hun "Levensboek" geschreven en opgeslagen in de Akasha Kronieken in de dimensies. Het leven van mensen in het kringloopsysteem van reïncarnatie verschilt niet van het ene leven tot het andere. De essentie van 'wie ze zijn' in het systeem blijft hetzelfde en daarom kunnen ze in verschillende landen worden geplaatst met andere wezens om zich heen, wanneer ze van het ene leven naar het volgende reïncarneren, waarbij de ervaring van zichzelf als 'wie ze zijn' in het systeem toch exact hetzelfde blijft. Dit betekent, dat ze in ieder leven tegen precies dezelfde innerlijke conflicten aanlopen, precies dezelfde problemen en zorgen hebben en precies dezelfde belangen koesteren, waarbij hun denkvorm onveranderd blijft. Dit idee nu van 'wie ze zijn' binnen het systeem wordt Structurele Resonantie genoemd.

  • 4. De structurele resonantie van 'wie ze werkelijke zijn' in het systeem werd ontworpen en ontwikkeld om een mate van stabiliteit in stand te houden binnen het totale, drievoudige slavernijcontrolesysteem van het bestaan. Het ontwerp en de ontwikkeling van de structurele resonantie had op de volgende wijze plaats.

Helemaal aan het begin van de 'aardse tijd', toen de Annunaki, waarvan de hoofdrolspelers Marduk, Anu, Enki en Enlil waren, aanstalten maakten om hun creatie van drievoudig slavernij controlesysteem operationeel te maken, hadden ze alles al voorbereid. Ze hadden 'het bestaan overgenomen' en hadden de meeste wezens in het bestaan als slaven gevangen genomen om hun totale creatie van het drievoudige slavernijcontrolesysteem te voeden. De fysieke lichamen met de mindbewustzijnsystemen erin waren al op Aarde geplaatst met Atlantiërs erin, die in twee 'onderdelen' waren uitgesplitst. Eén 'deel' was onbewust in het fysieke lichaam aanwezig om het mindbewustzijnsysteem te voeden en het andere 'deel' was dimensionaal geïnterneerd, maar bleef toch 'gehecht' aan het andere 'deel' in het fysieke lichaam. Het dimensionale deel werd zonder enig doel achtergelaten behalve om daar te blijven helpen met het voeden van het mindbewustzijnsysteem in het fysieke lichaam.

Het rooster van het Witte Licht was interdimensionaal in het 3D bestaan op Aarde geplaatst, zoals waarover ik eerder sprak, als driedimensionale röntgenconstructie. Dat rooster was aangesloten op het systeem van de Zielconstructie en op het mindbewustzijnsysteem, die beiden in het fysieke lichaam waren ingebouwd. Dit was allemaal al voorbereid. Sommige slaven van de Annunaki werden als mensen op Aarde neergezet en zaten opgesloten in een fysiek menselijk lichaam om het voorgeprogrammeerde mindbewustzijnsysteem te belichamen en te voeden.

Andere geïnterneerde slaven werden in de dimensies geplaatst om Meesters, Engelen, Goden, Godinnen, Gidsen, of Geascendeerde Meesters te worden, die in principe waren bedoeld om de mensheid bezig te houden met een geloof in – en hoop op – een hogere macht, of een hogere bron, die zich in het bestaan zou bevinden. Ze werden tevens belast met de functies van Poortwachters en Beschermers van het drievoudige slavernijcontrolesysteem om voor het Witte Licht in het kringloopproces van reïncarnatie en channelings, enzovoort, op te treden. Of ze werden als demonen ingezet om angst in de mensheid en onder dimensionale wezens aan te wakkeren vanuit hun gevangenschap in een parallelle dimensie van de Aarde, waar ze in hun eigen persoonlijke hel zaten. De dimensies werden in verschillende niveaus verdeeld om zowel hier op Aarde als in de dimensies zelf geloof te vestigen in een 'ascentieproces'. Deze verschillende dimensionale niveaus gaven de dimensionale wezens en de mensheid een doel en een reden voor hun bestaan. Dit was de methode om de slaven van de Annunaki zowel op Aarde als in de dimensies bezig te houden in de totaliteit van het drievoudige slavernijcontrolesysteem.

  • 5. Hier volgt het ontwerp van de structurele resonantie om mensen te laten denken 'wie ze werkelijk zijn' in het systeem.

Anu, Enki, Enlil en Marduk stuurden alle slaven, die ze in het bestaan gevangen hadden genomen, door een eerste levenservaring hier op Aarde heen, zodat deze eerste levenservaring hier op Aarde hun structurele resonantie kon laden met het idee 'wie ze werkelijke zijn' en ze dat idee voortaan in al hun levenservaringen binnen het systeem zouden blijven houden. Dit betekende, dat dimensionale wezens, die zichzelf nooit eerder op Aarde hadden ervaren, door het geboorteproces moesten gaan en zich in een fysiek menselijk lichaam moesten manifesteren. Ze werden geboren in de volkomen drie-eenheid van het slavernijcontrolesysteem hier op Aarde, dat ook het bewustzijnsysteem kan worden genoemd. Dus op het moment, dat ze met zichzelf hier op Aarde ervaringen opdeden, ouder werden en participeerden met andere mensen, ontwierpen ze hun eigen structurele resonantie als model voor al hun volgende levens.

Die structurele resonantie bestond dan bijvoorbeeld uit de manier waarop ze dachten, hoe ze met anderen omgingen, wat ze in zichzelf ervoeren als ze hun emoties en gevoelens, gedachten en woorden van anderen en dergelijke vertrouwden en volgden, welke relaties ze zouden ontwikkelen en hoe ze zichzelf in die relaties zouden ervaren, hoe ze de wereld zouden interpreteren en waarnemen, hoe ze precies in de wereld tussen andere mensen 'inpasten', enzovoort.

Je moet begrijpen, dat het model van de structurele resonantie pas 'tot stand kwam' toen de vier hoofdrolspelers – Anu, Enki, Enlil en Marduk – op bevredigende wijze hun totale, drievoudige slavernijcontrolesysteem hadden geïnstalleerd, zoals ik hierboven heb uitgelegd.

Het specifieke ontwerp van de structurele resonantie ga ik uitleggen als ik in detail treed over mijn ervaringen met Bernard, zoals ik hem in deze wereld door en als zijn structurele resonantie heenleidde. Het basismodel van 'wie je werkelijk bent' binnen het systeem als structurele resonantie, zoals ontworpen en gedefinieerd door jezelf met behulp van het rooster van het Witte Licht, de Zielconstructie en het mindbewustzijnsysteem tijdens je allereerste levenservaring op Aarde, blijft altijd hetzelfde model, zolang je in de kringloop van reïncarnatie gevangen blijft. Dit basismodel blijft leven na leven je persoonlijke, structurele resonantie van het idee 'wie je werkelijk bent' binnen het systeem.

  • 6. De conclusie is dus, dat alle mensen op Aarde louter structurele resonanties zijn binnen dit bewustzijnsysteem, zoals gedefinieerd en ontworpen door jezelf tijdens je allereerste levenservaring op Aarde. Niets meer en niets minder. Als ik het komende scenario onder woorden moet brengen, zou ik zeggen – de mensheid gaat een rauwe ontwaking tegemoet! Want al datgene, waarop je hebt vertrouwd, waarin je je hoop en geloof hebt gevestigd, is nu juist de structurele essentie, die je eons lang heeft verslaafd en beheerst: bewustzijn.

Bestaat er een gemakkelijker manier om de mensheid in de maling te nemen, dan de 'Duivel' als 'God' te laten voorkomen en 'God' als de 'Duivel' en op die manier het geloof, het vertrouwen en de hoop van de mensheid om te leiden naar de essentie, die de chaos en de destructie in deze wereld veroorzaakt? Hebben jullie dat wel eens in ogenschouw genomen? Als ik het zo bekijk, hebben jullie dat niet gedaan!

Goed, ik heb hier in kort bestek de 'geschiedenis' van de ontwikkeling van de structurele resonantie beschreven en waar deze vandaan komt. Ik moest dit doen, zodat de mensen kunnen 'begrijpen waar ik vandaan kom', wanneer ik mijn ervaringen in en als de structurele resonantie van Bernard ga vertellen en hoe ik hem door dit 'proces' heen kon leiden.

In Deel Twee ga ik het volgende uitleggen: Het model van de structurele resonantie in het fysiek menselijke lichaam.

Bedankt, Veno

Terug naar Index

Meer lezen...

Dit is de Universele Structurele Resonantie en jullie hebben al van Veno gehoord wat structurele resonanties zijn, maar om even in het kort uit te leggen het volgende.

Structurele resonantie is dat deel van jezelf wat je werkelijk bent. Datgene wat staat als stabiliteit en manifestatie van hetgeen ieder wezen is en wat het wordt. Het is niet aan mij om hierover persoonlijk in detail te treden, want ik heb er niet echt plezier in. Ik ben direct en ik zeg liever waar het op staat en ik, als universele structurele resonantie, zoals jullie hebben gehoord, zal zorgen dat er een aantal heerlijke schotels aan de mensheid worden geserveerd... en dat zijn een paar prachtige orkanen (!) vulkaanuitbarstingen (!) huizen die worden vernield, bedrijven die worden vernield (!) het geldsysteem dat in elkaar gaat storten... allemaal van die dingen, zodat jullie met alles ophouden!
Want... we hebben al gezegd, jullie moeten ermee ophouden. Maar jullie willen ons niet horen, zoals we zeiden, en jullie willen niet inzien wat jullie aanrichten en dus moeten jullie voelen. Dus jullie gaan alles kwijtraken, jullie gaan verlies, pijn, angst en dood ervaren... allemaal van dat soort dingen. Totdat jullie smeken om genade! Maar de genade waarom jullie gaan smeken is genade voor jezelf: "Stop! Nee! Stop! Het spijt me!" Totdat je opstaat van die knieën van jullie en verantwoording voor jezelf begint te nemen.
Enne ... ik heb eigenlijk niet veel meer te zeggen. Dit was alles.

Terug naar Index

Meer lezen...

Dit is Veno en ik ga door met mijn uiteenzetting over gedachten. Dus wees niet betoverd door de curiositeit van je gedachten, want gedachten verslaven.

Nu gaan we het hebben over emoties en gevoelens. Als je emotioneel wordt of je voelt iets voor iemand, pas vergeving toe. De reden waarom ik zeg, doe het 's avonds als je thuis bent is, omdat je vergeving hardop moet toepassen. Als je bang bent of verlegen in je proces van zelfrealisatie met je partner, doe het dan alleen. Uiteindelijk moet je over je verlegenheid heenstappen om hardop vergeving toe te passen onder het publiek.
Maar om je eraan te laten wennen begin je in je eentje 's avonds in je bed, maar doe het hardop. Doe je vergeving hardop.

Waarom hardop? Gedachten zijn hardop gesproken woorden. Je hoort je gedachten toch? Daarom zijn het uiteraard gesproken woorden. Het is alsof er twee wezens in jezelf zitten. Jijzelf en het mindbewustzijnsysteem, die beiden aan het praten zijn. Je praat hier [in je mond] en je praat hier [in je hoofd]. Door vergeving hardop uit te spreken maak je de geluidresonantie los, die vastzit in je fysieke lichaam en die daar tevens kristalliseert.
Als je gedachten, emoties en gevoelens vergeeft, die zich hebben uitgekristalliseerd in je fysieke lichaam, doe het dan hardop en doe het grondig en doe het specifiek. Want de geluiden van de woorden, die je uitspreekt en die in jezelf resoneren, zorgen ervoor dat die kristallen exploderen, als je het zo wilt noemen. Ze maken zich los van je fysieke lichaam.

Het punt echter dat je niet uit het oog moet verliezen is, dat het niet zal helpen als je alleen maar vergeving toepast. Want als je vergeving toepast, moet je ook anders gaan handelen, anders gaan gedragen, want anders blijft het hele systeem in jezelf werkzaam. Dan blijven die gedachten naar boven komen.

Oh ja, dat is ook nog een punt. Gedachten kunnen terugkomen zelfs wanneer je ze hebt vergeven. De reden hiervoor is, dat er meervoudige lagen van die gedachte bestaan, die zich in jezelf stuk voor stuk blijven manifesteren. Dus blijf doorgaan een bepaalde gedachte te vergeven. Het gaat erom dat je je gedachten ziet rondvliegen en dat ze je op geen enkele manier meer kunnen beïnvloeden, dat wil je bereiken.

Dus als we teruggaan naar de noodzaak om werkelijk toe te passen...
Kijk, als je een gedachte hebt en hij blijft zich manifesteren als kristallen in je fysieke lichaam, dan word je die gedachte helemaal. Dat wil zeggen, als je geen correctie toepast, blijf je die gedachten worden. Waarom? Omdat je ernaar handelt. Hoe handel je volgens een gedachte? Je gelooft, dat je dat zelf bent, dat is het. Die overtuiging onderneemt van alles. Dus je moet het volgende doen. Je moet die handelwijze als jezelf helemaal verwijderen als gedachte in je fysieke lichaam. De enige manier waarop je dat kunt doen is door toepassing.

Dus wat ik je wil aanraden is je gedachten op te schrijven op de momenten waarop je ze tijdens de dag beleefde en pas vergeving hardop toe, maar schrijf alles op. Waarom zeg ik dat? Als je ze opschrijft en je past vergeving toe en je gaat je toepassing de volgende dag uitvoeren, komt hetzelfde scenario naar voren gedurende de volgende dag of de volgende week. En dan kun je precies hetzelfde doen als je eerder deed, of je corrigeert die toepassing op hetzelfde moment door vergeving toe te passen en niet emotioneel of gevoelsmatig te reageren.
En daarna kun je teruggaan naar dat incident en zeggen: "Hm, ik heb vergeving toegepast en waarom word ik nu weer emotioneel?" Op die manier kun je met jezelf overleggen om te zien: "Waar heb ik toepassing uitgevoerd, heb ik op effectieve wijze toegepast, heb ik op effectieve wijze vergeving toegepast?" enzovoort.

Datgene, waarmee alle mensen op dit moment te maken hebben, zijn gedachten, emoties en gevoelens. Want op dit moment denken mensen dat ze die zelf zijn. Het zal geen gemakkelijk proces worden. Reken eens uit, hoelang ben je al in deze wereld? Vele jaren. Stel je de hoeveelheid gedachten eens voor, die je al die tijd hebt gehad! Stel je voor wat je allemaal hebt gezegd en welke ervaringen je hebt gehad – je zal ze allemaal stuk voor stuk moeten loslaten.

Dat betekent overigens niet, dat we teruggaan in de tijd en het probleem van vele jaren geleden opzoeken! Alles wat je doet is hier blijven, zodat het moment van transcenderen hier naartoe komt en daarom zijn we hier. Dus ook als je terugkijkt in de tijd, blijf dan hier. Je kijkt terug en je brengt het in het hier. En dan kijk je door de dag heen, stukje voor stukje, naar de momenten die eruit springen en je past vergeving en corrigerende maatregelen toe.

Het is geweldig om kinderen door de toepassing van vergeving heen te helpen. Kijk, je begint wanneer ze verdrietig zijn, of als ze ergens problemen hebben. Kinderen worden heel snel emotioneel. Pas vergeving toe met je kinderen. Dat is een grote belevenis, ik bedoel, als je kinderen hebt.
Maar op dit moment zou ik mijn aandacht richten op mezelf. De materie over relaties komt later. Dat is interessant!

Dit is alles wat ik heb te zeggen op dit moment: praktische toepassing op je emoties, gevoelens en gedachten. Ik ben een heel boek aan het schrijven over de manier waarop alles precies werkt en waar precies de punten van de structurele resonantie in het fysiek menselijke lichaam zitten. Bovendien ga ik nog programma's schrijven om kinderen ermee te helpen. Dus zij gaan ook door dat proces heen, zodat zij ook in staat zullen zijn zichzelf in deze wereld tot uitdrukking te brengen.

Dank je wel, dit is Veno.

Terug naar Index

Meer lezen...

Dit is Veno. Ik ga jullie een paar praktische toepassingen geven om je in deze wereld te helpen.

Wat zijn de meest voorkomende situaties in deze wereld? Geld, overleven en relaties.
Dus de eerste stap is je gedachten, bijvoorbeeld wanneer je emoties en gevoelens ervaart.
Ik ben bezig met een document en dat lijkt een boek te worden over dit onderwerp van structurele resonantie. Als je meer wil lezen over dit onderwerp, kun je kijken op de website van http://desteni-universe.nl/05-structurele-resonantie-index.mht *
Ik ben nog bezig met het gedeelte over structurele resonantie en ben nog niet bij het onderwerp van praktische toepassingen. Te zijner tijd kun je daar alles vinden over structurele resonantie en de oplossing ervan.

Je gedachten. Het is dus duidelijk, dat je gedachten niet zijn die je bent. Het is duidelijk, dat je gedachten afkomstig zijn van een mindbewustzijnsysteem. Er wordt dikwijls gevraagd, waarom kunnen die systemen er niet gewoon worden uitgehaald? Als we dat op dit moment zouden doen, zou je fysieke lichaam volledig in elkaar storten. Je hebt jezelf zodanig vereenzelvigd met dat systeem dat, wanneer we dat zouden verwijderen, jijzelf ook weg bent – je zou sterven. Iedereen zit in dat proces, niet alleen jullie, maar de dimensies ook. Met andere woorden, wat ik hier allemaal vertel over praktische toepassingen, passen wij als jullie toe op de dezelfde manier. We leunen niet achteruit en roepen: "Jij doet dat en jij doet dat" – we zitten in jullie. Wij realiseren ons, dat we dit proces helemaal met jullie volgen, helemaal als jullie. Het is erg interessant en leuk.

Goed, gedachten. In de eerste plaats, je bent gewaar wat je denkt. Als je 's avonds gaat zitten denken over alles wat je vanaf die ochtend allemaal hebt gedaan, merk je momenten van de dag op, waarin je gedachten had en wat je precies vanbinnen ervoer. Daarom zou ik je willen adviseren om door je dag heen te gaan. Ga 's avonds op je bed zitten, ga door je dag heen en schrijf het op. Schrijf opvallende momenten op. Momenten waarvan je je herinnert dat je een bepaalde gedachte, emotie en gevoel had. Ik garandeer je, dat je ze kunt herinneren, want in principe ben je je van de hele dag bewust. Soms willen mensen dat zichzelf niet toegeven, omdat ze het in wezen niet willen.

Wat je doet is, je kijkt naar dat moment en wat je ervoer en dan pas je vergeving toe. Maar deze vergeving moet buitengewoon specifiek worden toegepast. Je neemt één moment alsof je een foto maakt van een moment van de dag. Dat doe je 's avonds op je bed en ik weet zeker dat je je alles kunt herinneren, dat garandeer ik je. Dan ga je vergeven voor ieder punt, voor de gedachte die je had, voor alle emoties en gevoelens die je had, je vergeeft de gebeurtenis of de persoon die betrokken was bij dat moment. Je moet jezelf ook vergeven, dat je op dat moment niet onmiddellijk opstond en op jezelf vergeving toepaste. Ik ga er nog over schrijven hoe precies en specifiek je deze vergeving moet toepassen, want als je één punt van dat moment over het hoofd ziet, blijft het hangen. Dan blijft dat ene ding in je bestaan als een herinnering hangen, waarmee je jezelf blijft identificeren. Op die manier word je steeds meer gewaar van wat je overdag doet en meemaakt.

Wat is gewaarzijn? Ik zeg, je moet letten op je gedachten, emoties en gevoelens en zodra je ze in de gaten krijgt, moet je onmiddellijk vergeving toepassen. Welke gedachte dat is maakt niet uit, of het goed of slecht is, je moet ze beide vergeven, want een gedachte is een gedachte. En een gedachte is niet wie je bent, maar een ontwikkeling van het mindbewustzijnsysteem.

Dan kom je ook in het stadium, waarin je gedachten en de reacties ervan ziet aankomen. Oh ja, als je een reactie hebt op een gedachte – dat is ook een proces, weet je wel, je hebt een gedachte en dan ga je in de schuld en in de angst zitten. Maak je geen zorgen, vergeef gewoon de schuldgevoelens en de angst naar aanleiding van die gedachte en vergeef die gedachte uiteindelijk ook.
Heel snel krijg je in de gaten dat die gedachten om je heen vliegen zonder dat je erop reageert. Het zijn allemaal kleine fotootjes... Alles wat je moet doen is uitwissen, stoppen. Gewoon stoppen.

Participatie in gedachten is een interessant fenomeen. Gedachten prikkelen je nieuwsgierigheid. Je ziet een gedachte aankomen en je wilt hem volgen, want het lijkt zo interessant, en daar ga je dan... Houd ermee op, want je krijgt onmiddellijk een dimensionale omschakeling, omdat je achter die gedachte aangaat. Opeens wordt je wakker en dan denk je: "O mijn god, ik ben hier". Dus als je een gedacht ziet aankomen, stop hem dan meteen. Het is een verslaving om gedachten te volgen: "Ik moet er achteraan. Ik moet weten waar het over gaat. Het moet vast belangrijk zijn." Maar dat is het niet. Als jij niet aanwezig bent en als jij niet ademt en één bent met de ruimte waar je bent op dat moment – heb je een probleem. Dan zit je in je hoofd en dan hang je ergens anders rond en je zit constant het mindbewustzijnsysteem te voeden.

Dus stop al je gedachten, alsjeblieft, ze zijn niet belangrijk. Doe een experiment met jezelf. Ik adviseer je om inderdaad eens je gedachten te volgen, maar doe het in de avond in je bed. Volg je gedachten, dat is heel interessant, want je komt erachter dat je gedachten je altijd naar precies dezelfde plek brengen. Een gedachte brengt je van de ene plek naar de andere... Probeer dat maar eens! En ook de ervaring die je hebt, als je naar je gedachten kijkt. Je zult zien dat gedachten je telkens naar dezelfde plek sleuren. Altijd. En ze zijn heel beperkt, want je hebt altijd precies dezelfde gedachten. Daar zal je ook achter komen. Gedachten zijn allemaal precies hetzelfde.

Dit is Veno en ik ga door in mijn volgende interview met praktische toepassingen. Dank je wel.

* Er is al het een en ander vertaald van dit document, maar nog niet alles. Wordt binnenkort geplaatst op http://desteni.net

Terug naar Index

Meer lezen...

Dit is Veno en ik ben hier om door te gaan met de structurele resonantie.

In het vorige interview heb ik uitgelegd wat gedachten zijn. En nu ga ik uitleggen hoe gedachten precies ontstaan en in de mind worden gemanifesteerd. Ik heb uitgelegd dat er in het hoofd een vierkante container staat, een soort doos, met drie lagen erin: je onbewustzijn, je onderbewustzijn en je bovenbewustzijn. In je occipidale beenpunten in de nek zitten links en rechts de pluggen voor je onbewustzijn en je onderbewustzijn, die in de baarmoeder worden aangelegd. De linker vertegenwoordigt je moedermatrixsysteem en de rechter je vadermatrixsysteem. Met andere woorden, alle informatie van je moeders en vaders systemen en wie ze in deze wereld zijn en in dit hele bewustzijnsbestaan, ligt opgeslagen in je onderbewustzijn. Het onbewustzijn verbindt je met het totale verenigd bewustzijnsveld van deze wereld. En dat zorgt ervoor dat je vrijwel zeker een mindbewustzijnsysteem wordt.

Dus alle informatie ligt opgeslagen in je onderbewustzijn en van daaruit ontwikkel je de bewuste mind, wat bestaat uit je gedrag, je persoonlijkheid en wie je binnen het systeem zogenaamd bent en hoe je jezelf definieert. Gedachten zijn fascinerende creaties. In het onderbewustzijn liggen kleine laagjes als informatielijntjes, die zijn gedownload van je vader en je moeder. Als je opgroeit en ouder wordt gaat er elektriciteit door je mindbewustzijn heen lopen. Wat is elektriciteit? Elektriciteit is eigenlijk jezelf in beweging in geluid, dat door je hele mind bewustzijnsysteem circuleert. Dit genereert het mindbewustzijnsysteem zodat het kan existeren. En dat bestaat voornamelijk uit je participatie in gedachten, emoties en gevoelens.

Dus nadat je bent geboren en je gedachtensysteem begint te ontwikkelen, zoals ik zei, met plaatjes en woordjes en het gedachtensysteem komt in werking, begint ook de elektriciteit te circuleren door het mindbewustzijnsysteem. Vanaf het moment waarop dat geactiveerd is, manifesteren zich gedachten. Nu je die constructie van de gedachteactivering in jezelf op gang hebt gezet, loopt er elektriciteit door het mind bewustzijnsysteem, dat begint in het onderbewustzijn.

Wat er nu gebeurt, is het volgende. De elektriciteit die jijzelf bent, die het mindbewustzijnsysteem van voeding voorziet, beweegt zich door die informatielijntjes in het onderbewustzijn. Wat gebeurt er als het door één zo'n informatielijntje loopt? Informatielijntjes zijn bijvoorbeeld herinneringen, ervaringen uit het verleden en zelfs ervaringen uit vorige levens. Letterlijk alle informatie van je moeder en je vader van wie ze in deze wereld zijn èn de levens daarvoor manifesteren zich in je onderbewustzijn en dat is gigantisch. Iedere ervaring die je ouders in deze wereld hadden wordt als een lijntje in het onderbewustzijn gemanifesteerd.

Deze elektriciteit stroomt door het mindbewustzijnsysteem door je participatie in het herinneren van de verbinding tussen woorden en plaatjes. De elektriciteit loopt door één lijntje. Op het moment dat de elektriciteit door één lijntje loopt, schiet er een lichtstraal omhoog vanuit het onderbewustzijn. Ja, er is ook nog een metalen bal in het centrum van dit hele mindbewustzijnsysteem bestaande uit drie lagen – onbewustzijn, onderbewustzijn en bovenbewustzijn – die de elektriciteit genereert naar het totale mindbewustzijnsysteem in je brein en dat zich integreert met je hele fysieke lichaam.
Dus de elektriciteit loopt door dat middelpunt en absorbeert de informatie van dat lijntje met één enkele ervaring in deze wereld en schiet dat omhoog naar je bewuste verstand en je mind manifesteert die informatie als een gedachte in de vorm van een tweedimensionaal plaatje. En dan heb je een gedachte.

Meestal bestaan die gedachten uit wat je ziet, want dan gaat je mind denken: "Oh ja, ik ken dat plaatje, dat heb ik eerder gezien." Als dat gebeurt gaat je mind checken in je onderbewustzijn om te kijken of er informatie is die hetzelfde is als wat je ziet – een ervaring die in feite je ouders hadden, maar die zich nu in jou bevindt – en dat manifesteert zich als gedachte. En waarschijnlijk krijg je dat van – als je mensen ziet vechten met elkaar – "Oh mijn god, ik hoop dat mijn relatie zo niet eindigt" of zoiets. Maar die gedachte is niet van jezelf, want het was een oude ervaring die je ouders gehad kunnen hebben en je moeder had die gedachte op het moment, dat ze dat zag, en dat komt nu in jouw verstand naar boven.
Het is dus interessant dat mensen denken dat ze die gedachten zelf zijn, terwijl het ervaringen van je ouders zijn en van degenen vóór hen. Dat is de manier waarop gedachten zich manifesteren.

We gaan even terug naar de metalen bol, waarover ik het eerder had, die precies in het midden van de kubus in je hoofd staat en die bestaat uit onbewustzijn, onderbewustzijn en bovenbewustzijn. Die bol is het centrale punt van heel het mindbewustzijnsysteem in jezelf. En wat je moet onthouden is, dat je verstand, je geestelijk vermogen, helemaal uit je fysieke lichaam bestaat. Het bevindt zich dus niet alleen in je hoofd. Het mindbewustzijnsysteem bevindt zich in het hele fysieke lichaam. Maar het centrale punt ligt in je hoofd.

In het volgende interview geef ik een paar praktische toepassingen om je in deze wereld te helpen. Dank je wel.

Terug naar Index

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments