naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

27 augustus 2007
Hier is Jack alweer.
Ik ga verder met de ziel.
Dus al je herinneringen waren in deze zielmanifestatie geplaatst, omdat je mindbewustzijnsysteem de omvang van al de herinneringen niet aan kon. Alles wat je mindbewustzijnsysteem aan kon was de onderbewuste, onbewuste en bewuste mind.

Als je stierf en overging, konden ze het volgende doen; ze konden feitelijk je gehele geheugen wissen. Met andere woorden, ze wisten jou uit, zodat je je niet kon herinneren ooit eerder in de dimensies geweest te zijn. Maar ‘jij’, als alles dat je geweest bent als verschillende mindbewustzijnsysteem-ontwerpen in deze wereld in vorige levens, werd geplaatst in de zielconstructie’bal’.
Waarom werd dat gedaan?
Om je geprogrammeerd te houden, om je slaaf te houden zodat je niet weet wie je werkelijk bent, want stel je voor… Ik ben er zeker van dat er veel emotionele reacties zijn op het moment dat je dit leest, zoals: God! Dus alles wat ik was, alles wat ik heb meegemaakt, alles wat ik heb gevoeld, elk emotioneel ineenstorten dat ik had, elke relatie die ik had, was een leugen? Mijn hele leven was een leugen?!
Ja! Zo is het.
Wat ga je nu doen? Je gaat je nu afvragen: ‘Maar wie ben ik dan?’ Natuurlijk, want je gaat je afvragen: ‘Wie heeft mij ontworpen? Wie heeft mij gecreëerd? Wie heeft mij gemanifesteerd? Hoe gaat het in zijn werking?’ En dat is wat Anu en de anderen niet wilden.

Wat betreft wie we zijn… Je begrijpt dat we voor een moment verdwaald waren, jazeker voor even, maar wat betreft wie we werkelijk zijn, zijn we nooit werkelijk echt verloren geweest, ik zou zeggen, wat de definitie van ‘verloren zijn’ betreft, dat het is wanneer je iets in het bestaan niet geaccepteerd hebt – als jezelf; en dan raak je verloren vanwege de afscheiding ervan. Dat is wat er meestal gebeurd is met mensen – en ook met de dimensionale wezens – de manifestatie van ‘verloren zijn’, wat afscheiding is, omdat zij niet een en gelijk staan met alles wat er bestaat.
De zielconstructie, je kunt zijn afscheiding zien - geloven dat ik ziel ben? Ik ben een ziel? Dat ben ik niet. Dat is beperking. Het is ECHT gelimiteerd, vooral gezien vanuit wie je werkelijk bent.
Dus de zielconstructie was toen, zoals ik al zei, de plaatsing van alleen geheugensystemen. Geheugensystemen van wie je ben geweest als bewustzijnsystemen in al jouw voorgaande levens, geplaatst in die kleine bal - en jij als het wezen (met die kleine zielebal erin) kreeg een ‘mindwissing’ wanneer je de dimensies binnen trad.
Wat is een “mindwissing”?
Dat is wanneer je die interdimensionale antenne kreeg ingebracht, die ik al eerder noemde, die jou volledig onderdrukte.

Dat is wat er bestond in alle menselijke en dimensionale wezens, die mindsysteemplaatsing, met de vier kristallen die in de dimensies waren geplaatst en die resoneerden in een bepaalde frequentie zodat je onderdrukt bent en denkt dat je dit mindsysteem bent met de zielbal in het centrum van jouw wezen.
En dan reïncarneerde je gewoon, ging je door ascentieprocessen, creëerde je jouw eigen hemel, deed je wat je wilde - zolang je een slaaf was, was Anu tevreden.

Later ‘verhuisden’ de Sirians en de Serpents, ze gingen zich bezighouden met hun eigen zaken in de melkwegstelsels en het universum. Zij kregen nooit de kans om te manifesteren.

Ze speelden nog wel steeds deze machtspellen waarbij Anu blijkbaar de mogelijkheid had om bepaalde “krachten” van hen weg te nemen en dat soort dingen. Hij creëerde zulke overtuigingen. Het is verbazingwekkend hoe hij zo kon manipuleren en hoe hij iemand iets kon laten geloven alleen door woorden te spreken. Het was fantastisch. Ik moet zeggen dat ik gefascineerd was. Ik bedoel, een beschaving als de Serpents en de Sirians laten geloven dat zij machteloos zijn, enkel door woorden, het is nogal wat. Maar, zij zijn systemen, iedereen is een systeem, neem ik aan - en zij wisten niet eens dat zij systemen waren.
Dus wij zijn in een tamelijke systematische bestaan geweest voor eons van tijd. Het is een grote schok, ik begrijp dat. En ik weet zeker dat velen zullen reageren op deze woorden en zeggen: ‘Nee! Dat ben ik niet! Ik denk, ik voel, ik ervaar mijzelf.’ Dat doe je niet. Het is niet zo. Het zijn voorgeprogrammeerde bewustzijnsystemen in jou die geprogrammeerd zijn om ‘dat’ te voelen, die geprogrammeerd zijn om ‘dat’ te denken, die geprogrammeerd zijn om ‘die relatie aan te gaan’, ‘deze baan’ te hebben, ‘dit thuis’ te hebben, ‘deze kinderen’ te krijgen enzovoort – alles!

Maar voordat wij overgaan tot de ‘oplossing’, tussen aanhalingstekens, omdat het geen oplossing is omdat we niet echt een probleem hebben - het is ook niet zo dat het geen probleem is - maar alles zal duidelijk worden naarmate we verdergaan. Ik weet dat het onmogelijk lijkt, maar alles is specifiek.
Wees dus nog even geduldig, wanneer we verdergaan zullen al je vragen beantwoord worden.

Realiseer je dit: ‘Oké, ik snap ‘t. Ik realiseer me dat ik denk, ik emoties en gevoelens ervaar en daarom ben ik een systeem, want dat is wat systemen doen, zij zijn gelimiteerd.’ Zij denken en ervaren emoties en gevoelens en dat is waar hun wereld op is gebaseerd, inclusief herinneringen aan voorgaande ervaringen, en dat is jouw wereld, dat is het hele pakket van wie je bent geworden; hoewel je niet alleen dat bent.
Oké, dit is Jack.
Dit is alles wat ik heb op dit moment over de manifestatie van de zielconstructie.
Oh, en nog iets - de hele zielconstructie-manifestatie is verwijderd uit het bestaan.
Wij hebben besloten om het te verwijderen, omdat het geen enkel doel heeft en je bent niet jouw ziel, helemaal niet. De zielconstructie was echt alleen maar herinneringen van voorgaande levenservaringen als verschillende mindbewustzijnsysteem-plaatsingen waarmee je definieerde wie je bent - en dat ben je niet.
Dus wij hebben de zielconstructie verwijderd van het bestaan, in een oogwenk. Dus je hoeft niet je meer bezig te houden met de ziel. Elk wezen dat nog in een of ander ascentie- of verlichtingsproces zit, iets moet bereiken gebaseerd op de ziel - je grijpt naar niks. Ik zou je een ding willen vragen: om heel eerlijk te zijn tegen jezelf als jezelf in jezelf – beweeg je echt jezelf? Ervaar je echt jezelf of ben je onderworpen aan het idee dat je waardeloos, niet goed genoeg, minderwaardig bent en dat je een of de ander proces nodig hebt om te worden wat je wilt zijn? Wat je eigenlijk al bent, je moet het je alleen nog realiseren.
Dit is Jack.
Bedankt.

lees meer "Geschiedenis van de Mensheid"

Meer lezen...

26 juni 2006

Mijn naam is Munchin en ik ben gestorven toen ik een klein meisje was hier op Aarde, een tijdje geleden nu al, en dit is wat ik heb geobserveerd en ervaren met betrekking tot de essentie van datgene wat werkelijk verantwoordelijk is voor creatie hier op Aarde, namelijk gedachten.

Iedereen op Aarde, alle menselijke wezens denken. Voor diegenen die niet vertrouwd zijn met de terminologie van het woord ‘gedachten’ of ‘denken’ is hier een korte verklaring: denken is bijvoorbeeld wanneer je in stilte spreekt en communiceert met jezelf in je mind, in je hoofd. Dit spreken en communiceren met jezelf in je hoofd wordt vaak gebruikt wanneer je een gebeurtenis overdenkt, je iets afvraagt over toekomstige of verleden gebeurtenissen, opinies van andere mensen becommentarieert in het geheim zodat enkel jij je eigen visie erover hoort, in plaats van hen te laten weten wat je echt zegt over hen enzovoort. Gedachten, het denken, zijn de geheimen die wonen in mensen, draaiend als een hamsterwiel in het hoofd waar conversaties, commentaar, overdenkingen, visies, opinies en observaties constant bewegen binnenin, non-stop, een eeuwig hamsterwiel in beweging. Ook verlangens, wensen en dromen geformuleerd in de mind, het hoofd, gevisualiseerd als een beeld waarin men iets kan beleven wat dagdromen genoemd wordt: waar je wensen, dromen en verlangens tot leven komen en waarin je jezelf kunt ervaren, als in een creatie van een virtuele realiteit. Maar, wat interessant is, is dat wat de mind creëert en formuleert als gevisualiseerde virtuele realiteit-dagdroom, nooit geplaatst kan worden als een eigenlijke ‘echte’ ervaring hier op Aarde - de mind doet het altijd perfect lijken, maar wanneer ‘gerealiseerd’ in de wereld, verandert de droom, wens of verlangen die gevisualiseerd werd in de mind dramatisch en eindigt vaak in teleurstelling en zelfs spijt.

Gedachten die in de mind bestaan, is de daad van het denken, de daad van het denken wat gedefinieerd wordt door mensen hier op Aarde als een teken dat je inderdaad ‘leeft’. Wat hier dan eigenlijk gezegd wordt is dat als je communiceert met jezelf in je mind, je hoofd, dat je dan ‘leeft’? En mensen zijn hun gedachten gaan vertrouwen, de daad van het denken die voortbestaat in de mensheid als het eeuwig hamsterwiel in constante beweging, het wiel des levens in elk menselijk wezen en de hele mensheid als één, draaiend in de eeuwig voortbestaande constante cyclus, stagnerend doch bewegend tegelijkertijd. Dat is waar mensen eigenlijk op lijken, op hamsterwielen terwijl ze constant en voortdurend denken en in de daad van het denken blijven, hun wiel des levens stagnerend doch bewegend terwijl ze zichzelf ervaren in deze wereld samen met de rest van de mensheid, ook denkend, communicerend met zichzelf in hun mind, het hamsterwiel moet draaiende blijven want dat is de aanwijzing voor hen dat ze ‘leven’ en ‘levende zijn’.

Mijn vraag is: is dit werkelijk leven? Is dit werkelijk de aanwijzing voor in leven zijn? De daad van het denken en de ervaring van mensen in deze wereld die gedefinieerd zijn als hamsterwielen, in hun leven zichzelf ervarend als dit hamsterwiel, verankerd in de Aarde, blijvend gestagneerd en toch constant in beweging in dezelfde cyclus: de onvermijdelijkheid van verveling is zeker.

Menselijke wezens hebben zoveel vertrouwen geplaatst in hun gedachten en wat zij denken, wat zij ervaren hier op Aarde, dat ze niet zien of zich niet realiseren of zelfs maar even een moment nemen om zich de vraag te stellen: waarom ervaar ik wat ik ervaar? Hoe was wat ik ervaar gecreëerd? Wie is verantwoordelijk voor de gebeurtenissen van ervaringen in mijn leven, mijn wereld?

Mensen zijn de daad van het denken gaan aanvaarden en toelaten omdat het alles is wat zij ooit gekend of begrepen hebben als definitie van ‘in leven zijn’- het is het enige praktische voorbeeld of getoonde methode van de mensheid van geaccepteerde en toegestane manier van leven. De manier van leven waar mensen stagnerende doch bewegende hamsterwielen zijn, klem in de constante beweging van de daad van het denken. De daad van het denken, de mind als het hamsterwiel en mensen op dit hamsterwiel - zichzelf ervarend volgens wat hun gedachten, hun mind dicteert - de ware essentie van denken. Menswezens zijn onderworpen geworden aan wat ze denken, en worden daardoor haast één met het hamsterwiel in zijn totaliteit. Zich niet realiserend dat er met menselijke wezens, als wie ze zijn, een loopje genomen wordt, dit loopje dat ontworpen werd door de daad van het denken, gedachten die vertrouwd worden. Mensen als wie ze zijn, zitten in het hamsterwiel, het loopje van het hamsterwiel ervarend als de daad van het denken.

lees verder

vertaling: Kim

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments