naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

29 maart 2009

Bernard Poolman

Gezond verstand praktisch toegepast met zelfoprechtheid zal je de punten laten zien die nodig zijn om het wereldsysteem te veranderen. Zal er pijn zijn? Ja, sommige van de rijken zullen echt iets moeten doen om iets te krijgen. Ze zullen niet langer meer kunnen manipuleren om van alles te krijgen. Ja, er zal iets veranderen voor de armen, want ze zullen plots iets hebben wat ze nooit hadden, dus ze kunnen in het begin overdrijven. Ik bedoel, als je opeens toegang hebt tot dat wat je nooit kon hebben, overdrijf je in het begin een beetje. Maar al snel, misselijk van teveel toegeeflijkheid, zul je een punt van evenwicht bereiken.

In dit alles moeten we het volgende interessante punt in acht nemen. En men moet weten dat dit uiteindelijk een definitief effect moet hebben -als je sterft, wat is er zeker? Je bent niet langer hier in deze realiteit en je hebt niet langer toegang tot deze realiteit. En alles dat je was in deze realiteit bestaat niet langer, want als het bestond toen je geboren werd, zou je het je herinnerd hebben. Maar als je geboren wordt, herinner je je niets.

Er is datgene wat je 'leven na de dood' zou kunnen noemen. We hebben zo'n plek gevonden, maar het is verontrustend in zijn natuur, omdat hetgeen wat overblijft van een mens na zijn dood, nogal beperkt is.
Ik raad je aan om er rekening mee te houden dat er een consequentie vastzit aan elke gedachte die je hebt - dit zeggen alle religies.
Er is een consequentie voor elke daad.
Er is een consequentie voor elk woord.
Er is een consequentie voor alles wat je niet doet
en er is een consequentie voor alles wat je accepteert en toestaat in deze wereld.
De consequentie is: hetgeen je toestaat, word je.

Dus als je in afscheiding bestaat van andere wezens die uit dezelfde levensbron voortkomen, dan krimp je in - gelijk aan de omvang van de afscheiding waarin je bestaat. Dus als je sterft zal enkel je ingekrompen deel overgaan en zul je terug moeten keren naar deze realiteit om het deel dat je achterliet, terug te vinden.

Rekening houden met AL het Leven gelijk, dat in alles is dat bestaat in deze realiteit, is een gezond verstand suggestie. Je kunt het wetenschappelijk berekenen, je kunt het wiskundig vergelijken, je kunt het op alle mogelijke manieren gelijk maken. Zolang je maar buiten je imaginaire wereld blijft waar er een fucker genaamd God is of zoiets als goddelijkheid. Er bestaat geen goddelijkheid. In werkelijkheid maak je deze wereld zelf, ogenblikkelijk als wie je bent, als een fysiek deel van jou. Dat bepaalt wat er echt gebeurt, de echte tijd/ruimte acties. De dingen waar je echt aan deelneemt, de dingen die je echt niet doet, de dingen die je echt toestaat, de dingen die je echt toestaat, zoals masturbatie, sex, sport - al de dingen die je werkelijk doet. Die dingen gebeuren echt.
De dingen die werkelijk gebeuren in je fantasiewereld - kijk: die gebeuren niet - zelden maar.

Dat is nu waar The Secret probeert sommige van die punten naar voren te brengen, zonder te begrijpen dat het geheim altijd al hier was, het is gewoon een geldverdienen-spel zonder een praktische oplossing voor al het leven op Aarde. Als je meedoet aan 'The Secret', ben je gewoon een dief - niets anders. Je neemt niet alle leven gelijk en één in acht, je neemt liefde niet in acht.

Liefde betekent al het leven gelijk beschouwen. Als je niet al het leven gelijk op het oog hebt, met een praktische oplossing voor alles dat in deze realiteit in een fysieke vorm is, heb je niet lief. Je bedriegt jezelf en iedereen. Het enige punt waar liefde kan bestaan - ga en lees over liefde en zie wat het praktisch betekent in deze wereld. Beweer niet iets waar je niet echt voor staat en niet werkelijk leeft.

Stop met je zorgen te maken over wat degenen doen die de besluiten nemen en begin je eigen realiteit waarin je leeft, te veranderen.
Maak een verschil - sta op. Ze komen er gewoon mee weg omdat zij jou laten geloven in je imaginaire realiteit, dat zij meer zijn dan jij. Wat gebruiken ze daarvoor? Tv, educatie, je dom houden om je te laten geloven dat de wereldleiders geweldig zijn, dat de rijken en elite, vanwege hun educatie en bezittingen, geweldig zijn.
Bezitten zij werkelijk iets?

Het behoort allemaal aan de Aarde toe.

Elke grondstof, elk stuk land is van de Aarde, exact dezelfde substantie waarvan jij bent gemaakt, aarde. Alles behoort toe aan de Aarde. Niemand kan het wegnemen van de Aarde. Je kunt het proberen. Al die lui die alles bezitten, die gaan allemaal dood - en het blijft allemaal gewoon hier, ze kunnen het niet meenemen.

Besef dat we één punt van overeenstemming nodig hebben in deze realiteit om een andere realiteit voort te brengen. Ik stel voor dat we de Aarde als dat punt nemen - dat alles van de Aarde als gelijk wordt gezien en beschikbaar is voor allen als gelijken. En dat alles dat Leven is in en als de Aarde en alles dat eruit voortkomt als gelijk wordt beschouwd in hoe het ondersteund wordt met de bronnen waarin de Aarde voorziet. Dat is een basiswet die al geschreven is in de manier zelf waarop dit bestaan bestaat.

De wetten die wij hebben gecreëerd zijn allemaal deel van onze verbeelding. Ze zijn niet echt. We kunnen die wetten in een enkel moment stoppen, maar we kunnen de wet niet stoppen die feitelijk deze realiteit manifesteert:

de fysieke Wet van de Aarde.

De fysieke wet van de Adem die ons lichaam opbouwt. De fysieke realiteit dat we voedsel nodig hebben, onderdak - we kunnen dat niet veranderen. Het komt van de Aarde.
Die wet is geschreven door de Aarde - die wet is geschreven door onze beperkingen.

Die beperking is absoluut nodig als we kijken naar onze moraliteit. We hebben begrenzing nodig omdat we immorele wezens zijn.
We geven niets om het leven.
We geven niets om liefde.
We geven om niemand behalve onszelf.

Wordt vervolgd in Deel Acht...

Meer lezen...

29 maart 2009

Bernard Poolman

Nu, wat er zo leuk was aan het hele God-ding, toen je werd geboren, was er geen God in je leven. Die God werd alleen maar deel van je wereld omdat het je verteld werd, je werd getraind om erin te geloven.

Dat is het leuke aan een multi-cultureel bestaan in de eenheids-realiteit. Ik bedoel, Je kunt - als je zelfoprecht bent- in overweging nemen, dat als je geboren zou zijn in een moslim-realiteit, het Allah geweest zou zijn. In een Christen-realiteit is het God. Maar God en Allah zijn er niet in het begin - zij zullen er alleen zijn als de woorden die je ouders spreken. Maar ze zijn er niet feitelijk. Men gelooft graag dat ze er zijn, maar wat is feitelijk daar - in zelfoprechtheid?

Het Leven is er feitelijk. De levenskracht die gelijk is in alle wezens. Kijk maar eens: of het nu een hond is die word geboren, er is een levenskracht. Een zaad dat is geboren uit een boom, er is een levenskracht. Een mens, er is een levenskracht - hierin zijn we allen gelijk. We gebruiken allemaal dezelfde substantie via welke we ons uitdrukken als leven, welke van de Aarde is, het stof van de Aarde. Maar kijk naar het fascinerende: het moment dat je sterft keert het stof van de Aarde terug naar de Aarde - waar ga jij heen? De vraag zou zijn: ben jij echt?

Je weet het niet. Je zult dit uitvinden zodra je niet langer in de vorm bent die je nu bent op Aarde. Hetzelfde geldt voor dieren en het maakt niet uit wat je gelooft. Wat je ook gelooft, wie je ook als persoonlijkheid bent, alles dat je werd geleerd - het is niet echt. Het is niet Leven, het is persoonlijkheid, een naam, het is cultuur, het is 'ik ben een advocaat', 'ik ben dit'. Het is het grote 'IK BEN', omdat 'ik ben dit' je aangeleerd is. Ik ben dit. Dat 'ik ben' is niet God, dat 'ik ben' komt van vader en moeder die je leren: 'IK BEN. Zeg 'IK BEN John, ik ben Dan, IK BEN'.

Dat is het grote IK BEN dat wordt opgelegd als 'God'. Hoe we het IK BEN die IK BEN er overheen plaatsen is fascinerend, omdat het zegt dat ‘Ik ben’ in het grotere IK BEN, wat blijkbaar God is - Nee. Dat is alle IK BEN’s waarin we geloven, als vrije keuze tezamen = ons wereldsysteem - dat is onze God, als het grote IK BEN.

Nogal een zooitje als je kijkt naar ons geld systeem. Nogal een zooitje als je kijkt naar hoeveel hongerlijdende mensen er zijn en hoeveel mensen elkaar misbruiken in deze realiteit als energie- als de IK BEN. Dit IK BEN is al onze wetten die we hebben aanvaard, alle manieren om te bestaan die we van elkaar hebben geaccepteerd - wat we zonder vragen te stellen doen, ik bedoel maar, zolang je me toestaat om te masturberen en zoveel mogelijk mensen energetisch te verkrachten, sta ik jou toe om hetzelfde te doen. Laten we overeenkomen dat we keuzevrijheid hebben om dit te doen - dan is het in orde.

Ik bedoel: we zien het niet gebeuren, want het is energie. We kunnen energie niet zien en dat is zo prettig aan energie, is het niet? Energie is een soort 'geheim' ding - je kunt het niet zien. Dus wat we in onze imaginaire wereld doen - niemand kan zien wat we doen met deze energie die niemand kan zien - het is HIER. Je kunt het voelen, de aanwezigheid ervan, want aanwezigheid is energie. Maar je kunt de aanwezigheid niet zien. Maar laten we afspreken met elkaar dat we 'vrije keuze' hebben, dat we 'vrije wil' hebben, omdat wij beslissen wat het grote IK BEN moet doen, tenslotte hebben wij het gecreëerd als ons wereldsysteem, als ons bewustzijn, als ons geweten.

En daarin hebben we een flinke dosis 'schoonheid' en een fantastische dosis 'liefde' gestopt. Dus zolang we 'liefde' hebben kunnen we hopen dat ieder ander het zal verstaan en onze liefde voelt en dan worden we 'verheven'. Ik bedoel, het feit dat ze niets te eten hebben, dat is niet mijn probleem, dat is Gods probleem, sorry, ik bedoel het probleem van het wereldsysteem, van het grote IK BEN.

'Je moet luisteren naar het grote IK BEN en de regels volgen, je moet het systeem volgen'. Maar het systeem is niet gelijk; het kan niet gelijk zijn omdat het ontwerp nooit heeft voorzien in gelijkheid. Het ontwerp heeft voorzien in macht. Het ontwerp heeft erin voorzien dat enkelen de elite zijn en de rest de arbeiders. Want de elite willen niet echt het werk doen. Zij willen een aangename fysieke ervaring, maar ze willen er niets voor hoeven doen om die ervaring te krijgen. Dus daarom laten ze de rest van de wereld dit voor hen doen, ik bedoel maar, dat is toch zaken doen? Zou jij niet hetzelfde doen? Het principe van vrije keuze staat je toe dat te doen. Je manipuleert zoveel je wilt in deze wereld want zolang vrije keuze bestaat, zolang ongelijkheid gezien wordt als gelijkheid, zolang het mogelijk is om je te verschuilen achter het feit dat je gelijk bent aan die educatie, betekent dit dat dat alles is wat je ooit zult zijn. Laten we je dus daar houden, jij doet het werk, ik betaal jou, en jij doet al het werk.

En we hebben een systeem gecreëerd waarin we ons met elkaar voeden. Waar sommigen als goden op Aarde leven, zelfs in de huidige economiecrisis in de wereld, zijn er die leven op manieren die jij je niet kunt voorstellen. Er zijn er die geld hebben en die, de meesten, die het niet hebben. Velen leven op de rand - dat betekent dat ze net genoeg geld hebben om te zorgen dat hun kinderen in het systeem komen - en dat er eten op tafel is. Zodat hun kinderen kunnen voortgaan in de geaccepteerde traditie van het dienen van het grote IK BEN: het wereldsysteem.

En dat wordt naar het volgende stadium gebracht - althans dit wordt geprobeerd. Er zijn echter een paar problemen. Alles wat moest gebeuren op den duur in de evolutie van 'liefde' was het creëren van een nieuwe manier om iedereen gevangen te houden. Zoals je nu de liefde-cirkel hebt binnen de New-Age, wat een geweldig systeem-van-goed-geld-verdienen is geworden. Iedereen doet eraan mee en verdedigt het, waarom? Omdat ze geld verdienen.

Hoe stoppen we deze onzin? We hebben dit grondig onderzocht. We vonden één bepaalde manier waarmee het mogelijk is deze nonsens te stoppen: een nieuw geldsysteem.

Een geldsysteem waar leven waarde heeft, dat betekent dat je wanneer je geboren wordt, je onmiddellijk je levensvoorraad aan geld hebt, waarmee je kunt uitwisselen en jezelf onderhouden in het wereldsysteem. Betekent dat dat we ons moraal moeten veranderen? Jazeker. Betekent het dat sommige mensen geen voedsel voor zichzelf zullen willen creëren? Zeker. Maar als je niet bereid bent om jezelf te voeden of van voedsel te voorzien - zul je uiteindelijk verhongeren en dat zal je wel motiveren.

Er zullen dus problemen zijn in het voorgestelde systeem van gelijkheid, maar niet zulke enorme problemen als we nu hebben en we kunnen dan echt evolueren, want op dit moment evolueren we niet, maar devolueren we.

We kunnen overwegen een systeem te bouwen waarin iedereen gelijk wordt ondersteund, waarin iedereen werkelijk gelijk onderwijs krijgt. Waar onze vocabulaire gelijk is zodat we met elkaar kunnen praten. we elkaar kunnen begrijpen - we niet hoeven te vechten om de machtigste te zijn. Het huidige systeem is ontworpen voor een win/verlies situatie. Maar als iedereen in een win/win situatie is, zoals voorspeld in 'the Seven Habits' en 'The Secret': een win/win oplossing. Waar is de praktische win/win oplossing? !

Er is geen praktische win/win oplossing zolang er geen gelijke hoeveelheid geld is voor iedereen. Niet in dit wereldsysteem zoals het bestaat. Onmogelijk. Want de bron van wat hier is… neem de mens weg en er is geen wereldsysteem meer.

Dus wie moet dus de beslissing nemen om het wereldsysteem te veranderen?

De Mens.

lees verder op DesteniNL

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments