naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

We creëren onze werkelijkheden op basis van onze gedachtes, en voortdurend versterken batterijklein we ze in een vicieuze cirkel, die wordt tot "hoe we denken dat"  ons aller leven is.... Bovendien, wordt deze "zelfbouw realiteit" voortdurend bevestigd en "leven ingeblazen" door constante interactie met anderen, zodat ieder niets anders is dan een klein radertje in deze gigantische machine die we "leven op aarde" noemen, maar die beter "machine op aarde" of simpelweg "MAYA/MATRIX" genoemd kan worden. Met andere woorden, onze gedachten LEVEREN DE ENERGIE WAARDOOR DE MATRIX BESTAAT (herinner je wanneer Morpheus aan Nero de echte wereld laat zien en zegt dat mensen "gezaaid" worden om batterijen voor de matrix te worden?)

Dus, het uitgangspunt voor een praktische oplossing om op te houden "batterijen voor de matrix" te zijn, zou kunnen zijn:

FASE 1 - je realiseren dat gedachten "onze" waargenomen realiteit creëren

1) neem niets als vanzelfsprekend: begin ons persoonlijke experiment om voor onszelf te zien hoe het er werkelijk aan toe gaat. We kunnen het "gedachten experiment" noemen en wijdt er een halve dag aan.

2) Het eerste wat we doen is onze gedachtes bezien alsof ze los van ons staan. Begin ze te observeren en kijk hoe het gaat alsof je naar een film kijkt op TV.

3) Observeer hoe de gedachten gevoelens en emoties oproepen (voel ze in je buik), en dan de woorden die we spreken en dan onze daden.

4) Observeer hoe de woorden die we spreken en ons gedrag gedachten en gedragingen oproepen bij de mensen met wie we communiceren.

5) Observeer hoe de woorden en het gedrag van andere mensen "onze" gedachten en vervolgens "onze" emoties en gevoelens oproepen (let op je buik) en dan "onze" woorden en dan "ons" gedrag.

6) Observeer hoe de media onze gedachten oproepen en vervolgens etc. etc.

7) Observeer hoe reclame onze gedachten oproept en vervolgens etc.etc.

8) Observeer hoe religie onze gedachten oproept en vervolgens etc. etc.

9) Observeer hoe geld onze gedachten oproept en vervolgens etc. etc.

10)Observeer hoe mode onze gedachten oproept en vervolgens onze gevoelens en emoties etc. etc.

11)Observeer hoe muziek onze gedachten oproept en vervolgens etc. etc.

12)Observeer hoe de autoriteiten (regering, politiek, bureaucratie) onze gedachten oproepen en vervolgens etc. etc.

13)Als het experiment voltooid is, schrijf of type je indrukken.

14)Als dit experiment je ervan overtuigd heeft dat het waar is (omdat je het ervaren hebt) dan kun je naar FASE 2 doorgaan.

FASE 2 - je verbinding met de matrix verbreken

1) wanneer een gedachte in je opkomt, ken die dan niet het label: "mijn gedachte" toe. Definiëer hem als "een gedachte die door mijn hoofd gaat".

2) Bestudeer de gedachtes die door je hoofd gaan alsof je een documentaire maker bent van National Geografic die dieren bestudeert in het Amazone regenwoud.

3) Als je eenmaal redelijk bedreven bent in het bestuderen van je gedachtes, dan ben je in staat om te merken wanneer een gedachte arriveert in je hoofd.

4) Wanneer je de gedachte voelt komen - creëer je eigen techniek of gebruik "Osho's moment managing" techniek  http://www.youtube.com/watch?v=HI3qyItvmLA om de gedachte te stoppen en daarmee de woorden en je gedrag die eruit voortkomen. Met andere woorden, wees je bewust van het feit dat je PRECIES OP DAT MOMENT MEESTER BENT OVER JE GEDACHTE EN NIET ANDERSOM. Nu BEN JIJ DE BAAS! JE KUNT BESLUITEN OM DE UITLOKKER (van gevoelens en emoties, woorden en daden) te stoppen, om het mechanisme te stoppen, om de verslaving te stoppen.

5) Creëer een trainingsprogramma voor je gedachtenleven van tenminste 21 dagen, waarin je je zo min mogelijk blootstelt aan media, met name TV.

7) Vergeef jezelf elke keer dat een gedachte automatisch een handeling teweeg bracht die jou niet ondersteunt in wie je werkelijk bent.

8) Veel plezier ermee!

9) Deel je proces met alle mensen op het forum.

10)Deel je proces met alle mensen van de hele wereld zodat we met z'n allen de matrix kunnen naaien!!!!!!!!!!!

Andrea,  2007

lees meer op DesteniNL en Desteni Universe

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments