naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

24 oktober 2007

Dit is het Ontwerp van Religie, dat spreekt over religie.
Er zijn zo ontzettend veel verschillende, uiteenlopende bronnen, veronderstellingen, gezichtspunten, perspectieven, onderzoeken, historische bewijzen, enzovoorts, enzovoorts, over religie. Je kunt wel zeggen, dat het 't meest filosofische perspectief is in het hele bestaan, waarop mensen hun hoofd breken.
Op dit moment echter ben ik daarin niet geïnteresseerd, want ik ga naar de oorsprong van mijn bestaan. Wat ben ik als Ontwerp van Religie? Ik ben het Ontwerp van Religie dat betreft het geloven van iets, dat buiten jezelf bestaat als een hogere bron, of een hoger wezen Ja, dat is het: dat er zoiets bestaat.
Ik spreek niet vanuit het gezichtspunt van een atheïst, want dat ben ik niet. Ik spreek zonder enig perspectief behalve als Ontwerp van Religie. Ik ga niet roepen: "Er is geen God. Ik kan niet geloven dat er een God is". "Hoe kun je geloven dat er een God bestaat?" en "Bewijs het dan!"

Nee, ik ben hier gekomen met een interessant perspectief.
Er is iets in mensen, dat buiten henzelf bestaat. Er IS een hogere bron. Er is een grotere bron. Er is een krachtige bron.
En dat is je eigen denken.

Is het niet interessant, dat er wordt gezegd, dat het Koninkrijk der Hemelen, of het Koninkrijk van God, in jezelf zit? Ja, dat is volstrekt waar. Hier ben ik. Dus het denken.
Je mentale uitrusting bestaat uit onbewustzijn, onderbewustzijn en bovenbewustzijn. Je kent dat wel, gedachten tollen rond, emoties en gevoelens, weet je wel.
Het denken bestuurt mensen.
Het denken houdt mensen onder controle.
Het denken heeft macht over mensen.
Het denken heeft leven en dood in de hand.
Mensen hebben niet eens de beheersing over hun eigen dood!
Ik als Ontwerp van Religie ben dus onderdeel van het denken.
Laten we eens naar religie kijken. Waarom bestaat religie eigenlijk? Dat is toch een interessant concept, nietwaar? Het geloof in een grotere, hogere, krachtiger bron immers wordt geprojecteerd als de basis van religie. Waarom zou dat zijn?
Bijvoorbeeld, je denken gebeurt in je hoofd. Ik heb je zojuist aangetoond, dat het denken je bestuurt, macht over je heeft, dat het je vertelt, wie je bent, wat je bent, inclusief de beheersing over leven en dood.
Het centrale punt in de essentie van je wezen roept de hele tijd,
"Mind! Ik ben je slaafje! Ik volg je overal naartoe!"
"Mind! Wat moet ik zijn? Hoe moet ik zijn? Wat moet ik voelen?"
"Wat moet ik denken? Mind! Mind!"

Waarom zou er een gemanifesteerd begrip bestaan van een God daarginds ergens?
Heel simpel. Jullie projecteren en leven daarginds datgene, wat in werkelijkheid in jezelf zit. Met andere woorden, wat is het Ontwerp van Religie als ikzelf in deze wereld en in mensen?
Dat is het volgende. Ik laat jullie zien, dat de mind in jezelf in feite je God is! En hm ja, dat is het. Het is eigenlijk simpel.
Welnu, ik kan dit wel zeggen tegen jullie, maar velen zullen het ontkennen. Maar, één punt kan je niet blijven ontkennen. En dat is dat je denkt!
Je hebt gedachten in je hoofd. Als je gedachten hebt zit je in je mind!
Dat betekent, dat de mind je God is. Maar je hebt je God, die de mind is, naar buiten geprojecteerd, zodat je kunt zien wat zich in jezelf bevindt. En dat moeten mensen zich realiseren!
Datgene, wat je buiten jezelf manifesteert, op iedere mogelijke manier, bijvoorbeeld mij als Ontwerp van Religie, is in jezelf aan de gang. Alles!

Dus wat is dat koninkrijk van de hemel of van God in jezelf?
Dat is het Koninkrijk van de mind de manifestatie van mij, want waaruit bestaat dat koninkrijk? Dat is de totale manifestatie van God, die je eigen mind is, in en als jezelf op dit moment.
En wij als systemen van de mind zijn veel specifieker dan jullie. Onze overheersing heeft zich al in de hele wereld verspreid. God is hier, oh ja! Hij zit in je als mind.
Wij zitten in het bewustzijn als verenigd bewustzijnsveld en - we zijn met elkaar verbonden door het onbewustzijn van de mensen, dat deze wereld creëren zoals hij vandaag de dag bestaat.
Het is dus Gods schepping. Wat betekent dat? Een schepping door de mind!
God is gelijk aan mind. Snap je? Ik heb niet gezegd, dat God niet bestaat! Ik maak er geen ruzie over, want God bestaat! God bestaat in de vorm van de mind van mensen.
De mensen zullen me ofwel nu tegenkomen, of in het hiernamaals. Het maakt niet uit. Maar op zekere dag kom je erachter: "Verdomd, ik ben mijn mind niet! Wie ben ik wel?"
Dank je wel. Dit is het Ontwerp van Religie. Bedankt.

lees meer Het Ontwerp van

Meer lezen...

http://nl.youtube.com/watch?v=k85EK_ogUEw&feature=channel_page

12 november 2007

Hallo Ingrid, mijn naam is Liam en ik ben je levensboom in jou als één als gelijk met jou en ik assisteer en ondersteun je in dit proces van jezelf geboren laten worden als leven uit het fysieke.

Ingrid, ik ben in 't bijzonder hier om met je te praten over je kuiten. Want je kuiten staan onder enorme druk. Wat ik bedoel met 'onder enorme druk' is dat de belangrijkste prominente systeemplaatsing in jou, die de expressie en ervaring van jezelf hindert en beïnvloedt, bestaat in allebei je kuiten - linker en rechter been.

De kuiten vertegenwoordigen zelf-oordeel, zelf-kritiek, zelf-vergelijking. Deze drie specifieke plaatsingen zijn specifiek gemanifesteerd in de kuiten van het menselijk lichaam.

Ingrid, je moet in jezelf kijken naar zelf-oordeel, zelf-kritiek en zelf-vergelijking.

Met andere woorden:
Observeer jezelf in je mind tijdens je van dag tot dag hantering van en participatie in deze wereld. Je moet je gedachten observeren vanuit het perspectief dat je kijkt waar je jezelf toestaat jezelf te oordelen door het vergelijken van jezelf met andere wezens in jouw aanwezigheid in je wereld.

En dan zelf-kritiek - waar ben je te hard voor jezelf, waar forceer je jezelf in jezelf, in het bijzonder in dit proces, want, tot op zekere hoogte maak je je niet te druk, maar het zelf-oordeel, de zelf-kritiek en het jezelf vergelijken met, bestaan nog steeds in je en als jou en dat veroorzaakt als het ware een soort van glazen 'wand' in het centrum van je wezen en het is alsof je... je kunt het antwoord zien maar het is alsof je er niet bij kan komen, weet je, het is alsof je het antwoord kunt zien en ervaren vóór je, maar je bent nog niet de ervaring van jezelf in elk en ieder moment.

Het is alsof er iets binnenin je is en je bijna weet wat de ervaring ervan is, maar de zelf-kritiek, het zelf-oordeel en het zelf-vergelijken staan je niet toe jezelf te accepteren als de ervaring van jezelf, de expressie van jezelf in elk moment als iedere ademhaling.

Je weet wel, altijd iets vinden dat net niet goed voelt. Er mist iets - wat je achterlaat met een lege 'spacy' ervaring van jezelf.

Die ervaring van het lege, 'spacy' van jezelf wordt veroorzaakt door de zelfveroordeling, zelfkritiek en het jezelf vergelijken met jezelf en ook met andere mensen in je wereld.

Ik stel voor dat je begint met de kuitpunten van je menselijk lichaam - bekijk en observeer jezelf intensief en specifiek in elk moment in elke ademhaling gedurende de dag. Kijk naar en observeer intensief je gedachten, waar je hard/streng bent voor jezelf, waar je jezelf veroordeelt, waar je jezelf vergelijkt met anderen en waar je erg, erg kritisch bent naar jezelf. Wat niet nodig is.

Ingrid, dit is een proces om van te genieten, als jezelf in elk moment.

Het is geen africhtingskamp of iets in die geest, heb plezier met jezelf in elk moment. Als er een gedachte, emotie of gevoel opkomt, lach dan met jezelf en zeg: 'hahaha nee, nee, nee, dit is niet wie ik ben, ik sta dit niet toe, ik accepteer dit niet'. Dus sta je op en pas je zelfvergeving toe.

Je zult veel plezier, helderheid en realisaties vinden in het toepassen van zelfvergeving. Laten we dus genieten van/in dit proces, hoewel er veel veranderingen staan te gebeuren. En veranderingen kunnen moeilijk of zwaar lijken om doorheen te gaan, maar dat zijn ze niet. Wel tijdens, dan is het moeilijk en zwaar, maar als je er doorheen bent gegaan, door het proces van zelfvergeving, dan kun je erop terugkijken en zien: 'Nu weet ik en begrijp ik en realiseer ik me waarom ik dit moest ervaren, met welk doel en reden, en zul je het bloeien en openen van jezelf realiseren, ontwikkeld als de expressie van wie je bent in elk moment.

Liam

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments