naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Dit is Jezus. Ik ben op dit moment alle praktische toepassingen van vergeving aan het beschrijven en wat vergeving precies inhoudt om iedereen te helpen, die voorgaande channelings van mezelf en Osho hebben gelezen, die handelen over de toepassing van vergeving.

Wat hebben wij als dimensionale wezens tot dusver begrepen van ons eigen proces van zelfrealisatie? Het volgende: gedachten, gevoelens en emoties – de drie-eenheid van bakens waaraan we ons vandaag de dag refereren als de mind, de geest. Het formele woord voor mind of geest is bewustzijn. Ja, we zijn er recentelijk achter gekomen, dat de mind en de geest in feite bewustzijn zijn – een systeem dat is gecreëerd om wezens in slavernij te brengen. Tot mijn grote spijt moet ik helaas iedereen op Aarde mededelen, dat er niets in jullie realiteit bestaat, of in de ervaringen van jezelf waarmee je jezelf hebt gedefinieerd en geïdentificeerd, dat kan worden vertrouwd, omdat dit allemaal is gecreëerd naar het beeld en de gelijkenis van verstand, bewustzijn – een systeem. Zodra Alice Bailey klaar is met haar boek, dat ze op dit moment in het interdimensionale portaal schrijft over haar proces van bewustzijn naar gewaarwording, zal iedereen alles begrijpen over het verschil tussen bewustzijn en gewaarwording en over de ervaring van het proces zelf.

Ik ben hier om iedereen te helpen zich voor te bereiden voor wat gaat komen in je eigen individuele proces van expanderen en ervaren van wat je bent als gewaarwording door het proces van bewustzijn naar gewaarwording. Het startpunt is de toepassing van zelfvergeving. Ik wil erop aandringen, dat iedereen zichzelf toestaat zichzelf met dit gereedschap te helpen om het proces voor jezelf te vereenvoudigen, om het verschil duidelijk te maken tussen wie je werkelijk bent en wat je mindbewustzijnsysteem is. Velen van ons zullen door dit interdimensionale portaal heen komen om de weg voor jullie voor te bereiden, zodat jullie je eigen weg kunnen voorbereiden om jezelf toe te staan deze gereedschappen te gebruiken, die een steun en hulpmodel zijn voor je individuele proces dat eraan gaat komen.

Laat ik jullie een voorbeeld geven van een van mijn ervaringen met de transcendentie van mijn zelfgewaarwording met behulp van vergeving en de praktische toepassing erna. Ik heb mezelf in de dimensies enige tijd toegestaan mezelf vast te klampen aan schuld, spijt en verdriet, omdat ik mezelf ervoer als iemand die verantwoordelijk is voor de slavernij van de miljarden mensen die zo uitdrukkelijk het religieuze systeem van vandaag de dag volgen. Sommigen doden zelfs in de naam van God en dit komt eenvoudig allemaal door de creatie van een religieus systeem, dat werd opgezet door het Witte Licht tijdens mijn eerste verschijning hier op Aarde tweeduizend jaar geleden. Mijn boodschap ging over gelijkheid. Toch heeft het Witte Licht op specifieke wijze mijn komst vooraf gearrangeerd, zodat er een religie kon worden gecreëerd, waardoor iedereen in slavernij kon worden gebracht zonder zich te realiseren, te ervaren of in te zien wie men werkelijk was. Want zouden de wezens hier op Aarde, zelfs in de tijd dat ik hier was, worden toegestaan in te zien en te ervaren wie ze werkelijk zijn, dan waren het Witte Licht en vele andere dimensionale wezens niet in staat geweest om macht en controle over de Aarde uit te oefenen, aangezien macht en heerschappij hun alfa en omega waren. De God van het Witte Licht en van vele andere dimensionale wezens heette Macht en Overheersing. Wat dat betreft was de Aarde de beste plek waar je je kon begeven.

lees verder

Meer lezen...

Ik geef op dit moment uitleg aan al mijn ervaringen tijdens het proces van vergeving. Ik heb gemerkt, dat er twee soorten vergeving zijn. De ene toepassing van vergeving is de echte, oprechte vergeving, waarbij de woorden hardop worden uitgesproken en waarna correcties worden toegepast. De andere is vergeving met weerstand, die niet wordt gedaan met toepassingen en corrigerende actie, omdat het ego de boventoon voert in plaats van zelfgewaarwording als gevolg van vergeving.

Laten we een voorbeeld geven van wezen Een en wezen Twee, die op dit moment een relatie met elkaar hebben. Ik gebruik expres dit voorbeeld, omdat het de meest voorkomende ervaring is van de mensen op Aarde, maar ook om hen voor te bereiden op mogelijke situaties, die zich tijdens hun relatie kunnen voordoen, wanneer beiden op de hoogte worden gesteld van de toepassing van vergeving, zodat ze zichzelf kunnen helpen tijdens het komende proces.

Wezen Een realiseert zich onmiddellijk de mate van zijn instemming met gedachten, ideeën, gezichtspunten en vooroordelen en past door deze realisatie op ieder moment vergeving toe. De reden waarom wezen Een begint met de toepassing van vergeving is om zichzelf te helpen, omdat het zelf zich heeft gerealiseerd wat het in het verleden heeft toegestaan te denken, te doen en te spreken en hoe deze gedachten, activiteiten en woorden uit voorgaande ervaringen consequenties hebben gecreëerd, waarin hij zich op dit moment bevindt. Deze gedachten, activiteiten en gesprekken waren niet wie hij werkelijk was, maar waren de mind, die hij vertrouwde en waarvan hij dacht, dat hij dat werkelijk was.

Wezen Een is nu door volkomen begrip en realisatie bewust geworden – nog niet gewaar geworden – van zijn mind en dat hij zichzelf heeft toegestaan een systeem te zijn, een systeem te vertrouwen en zijn leven rondom een systeem te bouwen en zichzelf te ervaren als dit systeem. Doordat wezen Een zich bewust is geworden, heeft hij op een moment van realisatie besloten deze acceptatie te stoppen zonder ooit nog door de mind te worden beheerst. De mind is louter een kopie van generaties familieleden en voorouders, die hem zijn voorgegaan en hij begrijpt dat hij zichzelf in zijn hele leven in feite nog nooit heeft ervaren 'zoals hij werkelijk is'.

Dus wezen Een staat op voor zichzelf om zich onvoorwaardelijk over te geven aan het doen van vergeving, die als oplossing is aangeboden om hem te helpen zichzelf los te maken van de mind - een systeem, gekopieerd van generaties familieleden die hem zijn voorgegaan. Wezen Een past op ieder moment dat hij zichzelf ervaart, vergeving toe, voor iedere gedachte, voor iedere activiteit en voor ieder woord, waarmee hij zich onder invloed van de mind heeft gedefinieerd en geïdentificeerd. Hij doet dit om zich los te maken van gedicteerde conditioneringen, ideeën en overtuigingen van de mind, die uit systemen bestaat en niet is wie hij werkelijk is. Wezen Een begrijpt het belang en de noodzaak van vergeving en steunt zichzelf onvoorwaardelijk met de toepassing van vergeving.

Hij spreekt niet alleen de woorden hardop uit, zodat hij de woorden zelf hoort wanneer hij vergeving toepast, maar hij past ook nog de nodige corrigerende maatregelen toe. Kijk, de mind creëerde met gedachten, activiteiten en woorden. De toepassing van vergeving transformeert dit proces in een andere manier van creëren, die bestaat uit de herdefiniëring van het zelf, waar gewaarwording, corrigerende maatregelen en hardop uitgesproken woorden worden toegepast om het zelf vrij te maken van de creaties van de mind. Gewaarwording wordt alleen ervaren, wanneer vergeving wordt toegepast door de woorden hardop uit te spreken en wanneer corrigerende actie wordt ondernomen. Vanaf dat moment is het zelf bevrijd van de specifieke toepassing, die vergeving en corrigerende actie nodig had, zodat deze bepaalde toepassing niet terugkeert.

lees verder

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments