naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Ik geef op dit moment uitleg aan al mijn ervaringen tijdens het proces van vergeving. Ik heb gemerkt, dat er twee soorten vergeving zijn. De ene toepassing van vergeving is de echte, oprechte vergeving, waarbij de woorden hardop worden uitgesproken en waarna correcties worden toegepast. De andere is vergeving met weerstand, die niet wordt gedaan met toepassingen en corrigerende actie, omdat het ego de boventoon voert in plaats van zelfgewaarwording als gevolg van vergeving.

Laten we een voorbeeld geven van wezen Een en wezen Twee, die op dit moment een relatie met elkaar hebben. Ik gebruik expres dit voorbeeld, omdat het de meest voorkomende ervaring is van de mensen op Aarde, maar ook om hen voor te bereiden op mogelijke situaties, die zich tijdens hun relatie kunnen voordoen, wanneer beiden op de hoogte worden gesteld van de toepassing van vergeving, zodat ze zichzelf kunnen helpen tijdens het komende proces.

Wezen Een realiseert zich onmiddellijk de mate van zijn instemming met gedachten, ideeën, gezichtspunten en vooroordelen en past door deze realisatie op ieder moment vergeving toe. De reden waarom wezen Een begint met de toepassing van vergeving is om zichzelf te helpen, omdat het zelf zich heeft gerealiseerd wat het in het verleden heeft toegestaan te denken, te doen en te spreken en hoe deze gedachten, activiteiten en woorden uit voorgaande ervaringen consequenties hebben gecreëerd, waarin hij zich op dit moment bevindt. Deze gedachten, activiteiten en gesprekken waren niet wie hij werkelijk was, maar waren de mind, die hij vertrouwde en waarvan hij dacht, dat hij dat werkelijk was.

Wezen Een is nu door volkomen begrip en realisatie bewust geworden – nog niet gewaar geworden – van zijn mind en dat hij zichzelf heeft toegestaan een systeem te zijn, een systeem te vertrouwen en zijn leven rondom een systeem te bouwen en zichzelf te ervaren als dit systeem. Doordat wezen Een zich bewust is geworden, heeft hij op een moment van realisatie besloten deze acceptatie te stoppen zonder ooit nog door de mind te worden beheerst. De mind is louter een kopie van generaties familieleden en voorouders, die hem zijn voorgegaan en hij begrijpt dat hij zichzelf in zijn hele leven in feite nog nooit heeft ervaren 'zoals hij werkelijk is'.

Dus wezen Een staat op voor zichzelf om zich onvoorwaardelijk over te geven aan het doen van vergeving, die als oplossing is aangeboden om hem te helpen zichzelf los te maken van de mind - een systeem, gekopieerd van generaties familieleden die hem zijn voorgegaan. Wezen Een past op ieder moment dat hij zichzelf ervaart, vergeving toe, voor iedere gedachte, voor iedere activiteit en voor ieder woord, waarmee hij zich onder invloed van de mind heeft gedefinieerd en geïdentificeerd. Hij doet dit om zich los te maken van gedicteerde conditioneringen, ideeën en overtuigingen van de mind, die uit systemen bestaat en niet is wie hij werkelijk is. Wezen Een begrijpt het belang en de noodzaak van vergeving en steunt zichzelf onvoorwaardelijk met de toepassing van vergeving.

Hij spreekt niet alleen de woorden hardop uit, zodat hij de woorden zelf hoort wanneer hij vergeving toepast, maar hij past ook nog de nodige corrigerende maatregelen toe. Kijk, de mind creëerde met gedachten, activiteiten en woorden. De toepassing van vergeving transformeert dit proces in een andere manier van creëren, die bestaat uit de herdefiniëring van het zelf, waar gewaarwording, corrigerende maatregelen en hardop uitgesproken woorden worden toegepast om het zelf vrij te maken van de creaties van de mind. Gewaarwording wordt alleen ervaren, wanneer vergeving wordt toegepast door de woorden hardop uit te spreken en wanneer corrigerende actie wordt ondernomen. Vanaf dat moment is het zelf bevrijd van de specifieke toepassing, die vergeving en corrigerende actie nodig had, zodat deze bepaalde toepassing niet terugkeert.

lees verder

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments