naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Hoi, dit is Winged.

Zelf-eerlijkheid: zelf-eerlijkheid is de sleutel tot alles van zelf.

Wat betekent dit?

Zelf-eerlijkheid is de sleutel tot alles van zelf. Observeer je gedachten, kijk naar letterlijk elke gedachte die opkomt in je mind, naar je reacties ten opzichte van alles en iedereen in je wereld, je gedachten en reacties ten opzichte van hetgeen waar je in participeert in en als deze wereld – en we kijken in onszelf en hebben iets van: ‘Oh mijn God, ben ik dit echt? Speelt dit zich allemaal af in mijzelf en ik aanvaard dit en sta dit toe?’

En het is interessant, want we hebben altijd enkel maar bestaan op de manier waarop we momenteel bestaan. Het is soms walgelijk, uitgekookt, afschuwelijk, huiveringwekkend, wat er zich afspeelt in en als onszelf – en de neiging is dat we het willen ontkennen, dat we het niet willen zien, dat we daar niet willen gaan. Het is als: deze schijterij in en als zelf blijft en blijft en blijft maar doorgaan, en het is een voortdurende film die maar blijft spelen binnen in jezelf en het wil niet stoppen.

En deze film die maar blijft spelen in jezelf is doorheen je levenservaring in deze wereld geproduceerd en gedirigeerd door de mind – door jezelf als en in de mind. En dan heb je verschillende acteurs en actrices in de film die zich afspeelt in jezelf, dat zijn jouw gedachten – en dan de gebeurtenissen die plaatsvinden in de film, dat zijn de reacties die je ervaart in jezelf – die op hun beurt het vervolg van de film manifesteren, dat is alles dat je ervaart in jezelf als alles van jou in jou.

En het is interessant, want binnen elk personage – binnen elke acteur of actrice in en als jou die een ervaring heeft in de film, die jou is geworden, van de mind in jou – bestaat een venster als een mogelijkheid tot zelf-realisatie.

Neem nu bijvoorbeeld – wat we gedaan hebben is... je hebt jezelf hier, en wat we gedaan hebben is: we hebben ons min of meer geïnjecteerd in tube-achtige structuren in onszelf, en nu zijn we enkel nog maar die tube-manifestaties die opeengepakt zijn met hopen en hopen in rijen en rijen en rijen – en we hebben ons geïnjecteerd in deze hele systemenmanifestatie. Nu, elke tube is bijvoorbeeld een gedachte of een herinnering of een reactie of een gemanifesteerde ervaring van emoties of gevoelens in jezelf – en jij bestaat daarin. Maar wat we gedaan hebben is: omdat we ons geïnjecteerd hebben in een systemenmanifestatie, ervaren we onszelf nu als een systeem, als een mindbewustzijnsysteem. Nu moeten we ons ejecteren – als je het zo wil noemen – maar de ejectie is een zelf-realisatie, dus het is niet echt dat we ons moeten ejecteren, het gaat erom ons te realiseren wie we zijn in dit alles. Want, wat zijn we altijd geweest? Een mindbewustzijnsysteem. En we ervaarden ons in en als gedachten, gevoelens, emoties, herinneringen, plaatjes/afbeeldingen, ideeën, percepties, constructies, geloofsystemen en ga zo maar door. In en als het mindbewustzijnsysteem bestaat wie we zijn. Omdat we altijd enkel maar dit mindbewustzijnsysteem geweest zijn, in en als dit mindbewustzijnsysteem – is de ervaring van onszelf enkel als dat van een mindbewustzijnsysteem geweest. Je weet wel, letterlijk het afspelen en ervaren van ieders eigen bioscoop in zichzelf, wanneer we onze gedachten zien en wanneer onze reacties of emoties of gevoelens voortdurend draaien, bewegen, spelen op zichzelf in onszelf.

Dus, wat is zelf-eerlijkheid hierin?

Zelf-eerlijkheid is je verantwoordelijkheid in en als jezelf erkennen, wat betekent: mij realiseren wat ik geworden ben, wat ik van mijzelf heb aanvaard en toegestaan te worden is dit mindbewustzijnsysteem – ik ben in en als dit mindbewustzijnsysteem op dit moment, maar ik realiseer mij dat dit niet is wie ik ben – dat is waar zelf-eerlijkheid een rol speelt – het is niet wie ik echt ben. Dus, in zelf-eerlijkheid, kijk in absolute zelf-eerlijkheid naar letterlijk elk punt dat bestaat in jezelf met betrekking tot gedachten en reacties in emoties of gevoelens.

Waarom? Waarom zelf-eerlijkheid, wat is zelf-eerlijkheid in dit alles?

Zelf-eerlijkheid is: in het werkelijk, in eerlijkheid met jezelf kijken naar een gedachte, die gedachte stoppen en de gedachte erkennen wanneer die gedachte opkomt, of wanneer de reacties en emoties en gevoelens opkomen. Zelf-eerlijkheid is dan op een directe manier naar de gedachte te kijken – geen onderdrukkingen, geen beoordelingen, niets verborgen – je kijkt naar de gedachte zoals ze is, je kijkt naar de reactie ten opzichte van die gedachte zoals ze is. Je ziet: oké, ik heb deelgenomen in die precieze gedachte, deze precieze gedachte heeft deze emoties en gevoelens gegenereerd – en dan in dat moment pas je zelf-vergeving toe.

Waarom zelf-vergeving?

Want in het in het toepassen van zelf-vergeving in zelf-eerlijkheid, laat je die zelf-gedefinieerde constructie van deze bepaalde gedachte met deze bepaalde, specifieke emoties en gevoelens los in jezelf en maak je een statement van wie je bent. Zie, het is interessant, want de mind bestaat uit zo vele zelf-gedefinieerde manifestaties in en als jou in separatie van wie je werkelijk bent. Daarmee bedoel ik: je gedachten, emoties, gevoelens, herinneringen, plaatjes/afbeeldingen die bestonden in jezelf, zijn de hoedanigheid waarin en als wat we bestonden, als het mindbewustzijnsysteem, maar het is niet wie we werkelijk zijn. En wie we werkelijk zijn is hier, in en als adem in elk moment.

Ik ga verder in het volgende interview met zelf-eerlijkheid in zelf-vergeving. Dank je.

lees meer op DesteniNL

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments