naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Het bestaan is de Aarde, de dimensies, mensen, dimensionalen, de natuur, de dierenrijken en het universum, met andere woorden, de schepping in zijn geheel. Als je kijkt naar het bestaan als alles dat is, zal je begrijpen dat alles wat we hebben ervaren en op dit moment ervaren onder het hoofdstuk ‘bestaan’ valt. Bestaan is dat wat bestaat, dat wat hier is als wie ik ben zoals iedereen is in deze creatie. Alles en iedereen in de schepping kan met elkaar communiceren, van dieren tot de natuur en van mensen tot dimensionalen.

Nu is het interessant te weten, dat wanneer je probeert te bewijzen dat dingen bestaan, het moeilijk wordt. Wat kan in deze wereld als waar worden aangetoond? Als je dus niet in staat bent om aan te tonen dat bijvoorbeeld liefde bestaat, betekent het dan dat het concept liefde niet bestaat? Bestaan is daarom alles waarvan wordt aangenomen dat het in welke vorm dan ook kan worden opgeroepen. We geven in deze wereld een bestaan aan allerlei zaken van ons geloof in God zoals religies, ruimteschepen, emoties en gevoelens. Of deze zaken waar zijn of niet moet je bepalen volgens feitelijke onderdelen en praktische deelname aan deze wereld. Dat betekent, dat wanneer je overtuigd bent dat iets reëel is, moet je in staat zijn te bewijzen dat het tastbaar is door het zelf als wie je bent te meten.

Om iets te laten bestaan echter hebben we alleen de gedachte of het idee nodig dat iets bestaat. Daarom zou ik, als ik dat zou willen, de volgende God in het leven kunnen roepen door je geloof te creëren, wat vervolgens het ‘idee’ van God tot bestaan brengt.

Vandaar dat velen beweren dat in dit universum geen feitelijke maatstaf geschikt is om het bestaan te meten om iets als ‘echt’ te bestempelen. Wat is echt? Als alleen datgene bestaat wat kan worden gemeten omdat het gezien en betast kan worden, houd je weinig over in het bestaan.

Zelfs wat we waarnemen door te zien is het resultaat van voorgeprogrammeerde vermogens zoals holografische beelden die lichtfrequenties als geluidsgolven reflecteren, die het beeld dat we zien met onze mensenogen op Aarde projecteren. Dus wat we zien en ervaren hoeft niet persé waar te zijn, toch geven we een bestaan aan alles van werkelijke structuren tot gedachten, concepten, ideeën en alles wat mogelijkerwijs in je hoofd rondspookt. Bestaan is datgene waaraan we een bestaan geven - en we worden dat waarin we en zoals we onszelf ervaren.

Terug naar Index

Meer lezen...

Voor algemeen gebruik is een dimensie een parameter of een maateenheid om de eigenschappen van een voorwerp te definiëren, namelijk lengte, breedte en hoogte of afmeting en vorm. 3D is de term die we als dimensies aan de Aarde hebben gegeven volgens de structuur waarmee de Aarde in maateenheden is samengesteld. Als je de Aarde ervaart ben je in feite in een driedimensionale realiteit, 3D. De Aarde is driedimensionaal vanwege de structuur. De Aarde bestaat uit structuren die zijn zoals de naam beschrijft en die op alle drie dimensies kan worden gezien en ervaren.

Jullie fysieke wereld is daarom ontworpen en gestructureerd volgens deze drie parameters. 3D bevat alle drie dimensies en kan ieder moment een object bevatten dat wordt gemeten volgens een dimensie, maar onze waarneming en ervaring van deze wereld is driedimensionaal. Op de Aarde als 3D realiteit bestaat de beweging van tijd en ruimte, waar alles letterlijk uitermate langzaam beweegt vergeleken tot dimensionale bewegingen in kwantumtijd. De bewegingen in 3D lijken op een schildpad, terwijl je de dimensies met een straaljager kunt vergelijken – ja – zo traag zijn bewegingen in 3D.

Terug naar Index

Meer lezen...

Kun je je herinneren dat ik zei waar emoties en gedachten vandaan komen? Welnu, een demon is in feite ieder wezen, levend of dood, dat niet langer in staat is zich af te sluiten voor hun specifieke gedachteconstructies en emoties. Wij denken dat een demon alleen een overleden persoon is, toch kan ik je vertellen, dat – of je nu dood ben of leeft – het basisbegrip in je ontwerp van mindbewustzijn als mens op beide realiteiten van toepassing is.

Als je een emotioneel geladen, kwaad wezen bent (levend) en je raakt geobsedeerd door je woede als zelfgedefinieerde uitdrukkingsvorm, zal het je uiteindelijk verteren en vervolgens ontmenselijken. De-mon/ont-menselijkt is zoals ik de uitdrukking van demonen zou willen noemen.

Als je daarna overgaat naar de dimensies, ben je niets anders dan een demon. Demonen zoals we die allemaal kennen, die in de dimensies bestaan zijn mensen als bewustzijn, die op het moment van de dood opnieuw hun aardse obsessies als emoties en gedachten over wie ze zijn en wat ze zijn geworden niet konden loslaten, waardoor ze zichzelf nog steeds op aarde ervaren.

Op deze manier wordt een demon gecreëerd: mensen die hun leven lang gevangen zitten in één denkvorm, die ze niet kunnen loslaten omdat het een constructie van hun zelfbeeld is geworden van wie en wat ze op aarde waren. Later in hun leven realiseren ze zich zelfs niet hoe hun hele bestaan zich rond deze ene gedachte heeft afgespeeld, die over het algemeen door een enkele emotie werd opgeroepen.

Als je dan sterft en je gaat naar de andere kant met dezelfde gedachte en emotionele constructie begin je, vanwege je enorme hoeveelheid opgehoopte energie in de vorm van woede bijvoorbeeld, met iedereen te vechten die je tegenkomt, wat je nodig hebt om jezelf in de vorm van zelfdestructie uit te drukken. Zelfdestructie klinkt wat gecompliceerd wanneer je dood bent, maar je ervaart zeer weinig van jezelf wie je bent of wat er gebeurt en wat er van je wordt. Als je in staat bent om pijn en lijden aan levende wezens toe te brengen voel je je enigszins voldaan – dat was de rol die demonen speelden in hun tussenkomst van ervaringen van mensen met zichzelf.

Een demon is ook alleen in staat om een wezen te zijn dat kracht nodig heeft van andere levende wezens; daarom is bezetenheid weer niet alleen iets voor de doden. Iedereen die het nodig heeft om een persoon voor zijn essentie of voor het aftappen en consumeren van kracht te bezitten valt daarom in de categorie demon, waarbij ze bijvoorbeeld expressies van superioriteit gebruiken bij degenen die zichzelf als inferieur en onwaardig ervaren. De inferieuren en onwaardigen geven macht en overheersing weg aan superieuren om te kunnen zijn die ze zijn en staan misbruik en manipulatie toe.

De demonen zoals wij ze in de dimensies kennen, waren een rechtstreeks gevolg van datgene wat ze ervoeren of toelieten, toen ze op aarde leefden. Demonen waren wezens die verloren waren gegaan in hun eigen mindbewustzijnsysteem, zelfs nadat ze overgingen naar de dimensies na hun ervaring op aarde.

Niemand, geen enkel wezen in de dimensies had ooit steun gegeven aan demonen. In plaats daarvan waren ze bang voor hen en lieten hen tot in eeuwigheid verloren gaan in hun eigen gedachten en emotionele constructiesysteem. We zullen jullie een voorbeeld geven. We troffen Piet Retief in de afdeling demonendimensie aan. Hij zat nog steeds achter de Zulu's aan, die samen met hem tijdens de oorlog waren overgegaan – na 200 jaar! Er waren bijvoorbeeld kinderen die vele jaren eerder waren overgegaan en rondliepen in de demonendimensie, waar ze liepen te zoeken en te vragen naar hun ouders zonder dat iemand hen hielp, niemand.

Maar goed, demonen zijn er niet meer wegens het feit dat de hemel (de dimensies) de demonen heeft geholpen met het loslaten van hun toepassing. Dit is ongeveer een jaar geleden tot stand gebracht met de hulp van een groep mensen. We hebben ervoor gezorgd dat alle wezens die verloren waren en vast zaten aan uitdrukkingen, zoals die welke de demonen ervoeren, het vergevingsproces ingingen, zodat ze zichzelf konden bevrijden van wat ze verslaafd hield als één gedachte en emotionele constructie, waarvoor ze nooit een methode hadden gekregen om te weten hoe ze zich ervan konden losmaken. Als je iemand kent die zegt demonische activiteiten te ervaren, kijk dan niet verder dan de menselijke geest.

Terug naar Index

Meer lezen...

De dimensies zijn wat je de hemel zou kunnen noemen. Een dimensionaal wezen dat in de dimensies bestaat heeft geen fysieke constructie. Ik zou het de ‘spirit’ kunnen noemen, de essentie van wat ieder mens werkelijk is zonder bewustzijnsysteem en menselijk fysiek lichaam. Het is een veld van bestaan in deze realiteit, waar alle wezens die overgaan leven, die we hierna dimensionalen noemen.

De dimensies bestaan uit energetisch geluid dat het dimensionale wezen in staat stelt erin te bestaan en dat in principe een andere materiefrequentie heeft dan een lichaam. Als je sterft laat je je fysieke lichaam achter, maar dat wat je in essentie bent blijft hier.

Dit is grotendeels te wijten aan wat we oorspronkelijk zijn plus een paar uiterst geëvolueerde dimensionale toepassingen die ons in staat hebben gesteld om uit de bewustzijnconstructie van het Witte Licht te komen en te worden die we werkelijk zijn als hier in gewaarwording. Met toepassingen bedoel ik natuurlijk ons proces van vergeving vanbinnen, dat ons heeft bevrijd van het bewustzijnsysteem van slavernij en controle, waarbij we zijn opgestaan en niet langer een bestaan toestaan van afzondering, slavernij en besturing binnen het bestaan zoals we zijn. Nu bestaan we in energetisch geluid en niet langer als de systematische energie van het bewustzijn van het Witte Licht.

De dimensies zijn als zodanig zeer zeker niet gescheiden van de aarde, van hier, maar het existeert op een andere frequentie. Wij, als dimensies, lopen de hele dag tussen jullie door en met jullie mee. In de dimensies hebben we geen aardse structuren zoals jullie, maar toch zijn we in staat om ons te integreren op aardse frequenties zodat we kunnen participeren als we dat willen. Wij als dimensionalen hebben geen aardse structuren nodig, die we 3D noemen, en toch vinden we het leuk om een kijkje te nemen of gewoon te ‘channelen’ om een praatje te maken en een kop koffie te drinken.

De dimensies is het gebied waar de essentie en de aanwezigheid van ieder wezen bestaat en waar ik mezelf op dit moment ervaar. Dus zoals ik eerder zei, wanneer je sterft, laat je alleen je menselijke fysieke lichaam als voertuig achter dat je de gelegenheid geeft om jezelf te ervaren in ruimte en tijd hier op aarde. En dan ga je naar de dimensies waar je jezelf ervaart als de aanwezigheid en essentie van wie je werkelijk bent in kwantumtijd. Jij als aanwezigheid en essentie van wie je werkelijk bent is datgene wat het leven inademt en als fysiek lichaam als mens. Als je vertrekt, trek je jezelf van binnen als de levensadem uit je menselijke lichaam terug en ervaar je jezelf in de dimensies.

Terug naar Index

Meer lezen...

Gevoelens zijn de exacte projecties van iedere gegeven emotie. Gevoelens zoals liefde, vrede en harmonie enzovoort zijn allemaal prachtige uitdrukkingen in mensen, maar zijn slechts uitdrukkingen van polariteiten van emoties – ontworpen afgeleidingen van emoties om de ervaring van polariteit of dualiteit in ieder mens op aarde te laten ervaren. Gevoelens zoals emoties zijn dezelfde energetische uitdrukking als de motor voor het mindbewustzijnsysteem. Het is ontworpen in het mindbewustzijnsysteem van mensen, zodat ieder mens altijd leeft binnen de polariteiten van gevoelens en emoties, goed en slecht, juist en verkeerd, positief en negatief enzovoort om op die manier vanbinnen een slaaf te blijven en als bewustzijn door het Witte Licht bestuurbaar te blijven en je nooit de kans te geven om hier te zijn, constant op ieder moment, waar niets beweegt in jezelf, zoals wie je bent op ieder moment.

Alle uitdrukkingen van emotie en gevoel zijn afkomstig uit het mindbewustzijnsysteem. Het zijn energetische expressies die je beïnvloeden met controle en besturing. Dit is wat de mensen op dit moment beweegt en bestuurt, gevoelens en emoties ontworpen in het mindbewustzijnsysteem als wat mensen zijn geworden. Als je emotioneel wordt – woedend, bedroefd, angstig, bezorgd, enzovoort, of je ervaart gevoelens van liefde, verlangen, geluk, enzovoort, moet je onthouden dat je jezelf laat besturen en beheersen door bewustzijn als mind volgens welk systeem je jezelf hebt gedefinieerd.

Terug naar Index

Meer lezen...

Meer lezen...

Emoties samen met gedachten, gevoelens, beelden en ideeën – de mind in het algemeen werd in ieder wezen geplaatst zodat we bestuurd kunnen worden en nooit duidelijk als vrije individuen kunnen leven – vrij van bewustzijn.

Stel je voor, dat je geen emoties ervaart bij je deelname aan deze wereld met anderen. Stel je voor wat er zou gebeuren, wanneer je stelt, dat je niets verlangt, niets nodig hebt en niets wilt. Zou er dan nog iemand zijn die je kon besturen en beheersen?

Toen het Witte Licht in het neurologische systeem van ieder wezen werd geïmplanteerd als mindbewustzijnsysteem (je neurologie is je aansturing), werden op hetzelfde moment al je emoties erbij geplaatst als generator of motor om je in beweging te houden. Op die manier ben je altijd het bewustzijn aan het voeden dat op zijn beurt de constructies voedt die verbonden zijn aan je slavernij (systemen, het Witte Licht en het globale bewustzijn).

Wat ik daarmee in het bijzonder zeg is, wanneer je in je mind duikt en participeert in emoties, ben je voortdurend het mindbewustzijnsysteem in jezelf aan het voeden, waarbij je het al je kracht geeft om slaaf te blijven en beheerst te worden door bewustzijnsystemen als datgene wat je op den duur wordt. Toen onze slavernij een aanvang nam, werd het mindbewustzijn in ieder wezen ingeplant. De constructie van emotie als krachtbron en motor van het mindbewustzijn werd geïmplanteerd om te zorgen dat we altijd onder controle gehouden kunnen worden.

Kun je je een wereld zonder emoties voorstellen? Stel je een ogenblik voor, dat je oneindig lang kon blijven staan zonder dat zich iets in jezelf beweegt en je vanbinnen bestuurt zoals je bent. Op dat punt verliest de mens keer op keer, want ze hebben een vorm van afhankelijkheid van iets buiten zichzelf, omdat we worden aangemoedigd door emoties, we bewegen onder invloed van emoties, we besturen onszelf door middel van emoties.

We worden door onze ouders bijgebracht dat we hun voorbeeld moeten volgen hoe we onszelf in deze wereld moeten ervaren, hoe we moeten overleven, hoe we ons moeten verdedigen en beschermen met behulp van reactieve gedragingen zoals emoties. Alle onderwezen, gevolgde en aangeleerde mechanismen zoals onze persoonlijkheid en ons gedrag als wie we zijn, is gebaseerd op de ervaring van onszelf als emoties.

Als ik de emotionele uitdrukking van woede ervaar dan wil ik ofwel mijn woede nog meer voeden, wat betekent, dat ik alles doe om nog meer emoties in mijn woede te betrekken door er een steekvlam onder te houden, waarbij ik de ervaring van emotie omzet in een soort verslaving door manieren te vinden om het reactieve gedrag te rechtvaardigen. Of ik streef ernaar om mijn woede te koelen door vredelievende gedachten over me heen te laten komen, waardoor ik de emoties onderdruk in plaats van de ware oorzaak en reden te vinden voor het reactieve gedrag van bijvoorbeeld woede, waardoor ik mezelf niet opnieuw laat vervallen in zulke reactieve gedragspatronen.

Wat je ook doet, de kans is groot dat je een nieuwe reeks emoties creëert rond ofwel woede, ofwel vrede, waarbij je steeds meer emoties creëert voor je eigen slavernij. Want naarmate je meer onderdrukt, worden woede-uitbarstingen gebeurtenissen die steeds explosiever worden.

Ben je iemand die reactieve expressies ervaart zoals de emotionele gedragspatronen van woede bijvoorbeeld, of ben je iemand die juist constant en hier is, waardoor niets je uit het lood kan slaan zoals je bent, noch polariteit zoals externe gebeurtenissen die je in een ervaring betrekken met meer emoties door reactieve uitdrukkingen zoals emoties? Je zult opmerken, dat zolang we deze emoties hebben, we slaven zijn van degenen die onze emoties ‘bespelen’.

Oorlog bestaat in deze wereld vanwege de samengestelde, emotioneel reactieve gedragingen van alle mensen in deze wereld, die verbonden zijn met het globale bewustzijnsysteem. Dat wat we vanbinnen zijn manifesteert zich vanbuiten. Het beeld en de gelijkenis van wie we zijn is datgene wat we druk bezig zijn te creëren in deze wereld. En als ik er eerlijk naar moet kijken, kan ik niet zeggen dat het veel lijkt op wat we zijn en wat in onszelf omgaat.

Kan het niet zo zijn, dat degenen die in het bijzonder oorlog, moord en geweld ervaren louter uiterlijke manifestaties zijn van voorbeelden van datgene wat we in onszelf toelaten en aanvaarden in deze wereld? In plaats van te leren begrijpen wat hun redenen zijn, of hen te helpen, ontwerpen we vestingen om ons heen, die ons tegen zulke acties beschermen, waarmee we rechtvaardigen en ontkennen wat in onszelf leeft en zichtbaar wordt in de buitenwereld. In plaats daarvan blijven we in onze emotioneel reactieve gedragspatronen zitten en voeden we bewustzijnsystemen zonder er eens en voor altijd iets aan te doen en zulke emotionele gedragsuitdrukkingen te stoppen en het voeden van bewustzijnsystemen te stoppen.

Waarom? We hebben onszelf gedefinieerd als emotioneel reactieve gedragingen, we willen erin blijven zitten en gebruiken rechtvaardigingen om dat te blijven doen. Dus als de president bijvoorbeeld de oorlog verklaart, zijn we het er ofwel mee eens of we zijn het er niet mee eens gebaseerd op onze gehechtheid aan een bepaalde emotie als zelfgedefinieerde overtuiging van wat goed en verkeerd is volgens onze opvoeding als kind. Zo gaat het met alles in deze wereld. We baseren ons op onze emotionele gehechtheid. Daarom kun je worden onderdrukt en bestuurd door iets buiten jezelf door middel van je emotioneel reactieve gedrag.

Op het moment dat iemand of iets in staat is je op basis van je emoties te bewegen of je te besturen moet je je realiseren, dat ze je in de val hebben laten lopen. Bestuur je jezelf of wordt je bestuurd? Emoties zijn slechts energetische ervaringen als generator en krachtbron van mindbewustzijnsystemen. Hoe meer je het bewustzijn voedt door je participatie en het toelaten van reactief gedrag, hoe meer je het bewustzijnsysteem wordt en hoe meer het zich in jou ingraaft.

Terug naar Index

Meer lezen...

Verlichting is een raar woord dat het Witte Licht gebruikte voor degenen die op een pad waren om een hogere kracht of wezen zoals een God/Meester te worden waarbij ze gerechtigd waren dat te bereiken door het begrijpen van de eigen bestemming (vermoedelijk als een spiritueel wezen). Als je jezelf als verlicht beschouwde, maakte je in wezen – zoals bij iedere andere zelf uitgeroepen religieuze of spirituele overtuiging – bekend, dat het Witte Licht je betoverd had. Verlicht zijn is niet niks. Voor het Witte Licht was het een teken dat je zijn nederige dienaar was en dat je ondanks alles altijd zijn slaaf bleef.

Als het betekent dat je van een rots moet afspringen omdat het je dichter bij je spirituele zelf (de voorgeprogrammeerde kopie van het Witte Licht) brengt, dan is dat wat verlichte mensen doen. Als verlichting betekent: de gewaarwording van jezelf door begrip van jezelf en de realisatie van wie we zijn, dan ben je misschien in staat om jezelf verlicht te noemen met betrekking tot het Witte Licht.

Ben je verlicht omdat je accepteert wat het Witte Licht je vertelt over God/Meesters/Verlichte Geesten en alles wat heilig is, of ben je jezelf gewaar, dat jijzelf God bent en dat je daarom in feite niet in staat bent om verlicht te worden, dus alles waarnaar je streeft, is om te begrijpen. Het streven naar iets daarbuiten heeft altijd met het Witte Licht te maken, dat wil dat je jezelf verbetert door waardigheid of waarde, zodat het Witte Licht je vele kansen geeft om slaaf te blijven.

Jij bent alles dat er is. Daarom is alles wat je nodig hebt om iets te begrijpen al aanwezig als wie je werkelijk bent. Alle boeken bestaan in jezelf; alle daden zijn al de jouwe. De gewaarwording van alles als jezelf is alles wat bestaat. Gewaar worden is wat ik zou noemen de ervaring van iedere persoon als wie hij werkelijk is, het begrip en de verinnerlijking van het zelf.

Verlichting daarentegen is het aanvaarden van de informatie die door anderen wordt voorgeschreven in de vorm van het Witte Licht als degene die je bent. ‘Ik heb begrepen wat die persoon zei wat ik moet zijn en ik heb precies gedaan wat die persoon me zei te doen, daarom heb ik mezelf verlicht’ is in beginsel wat mensen zeggen, zo ongeveer als de stelling, ‘Goed gedaan! Je bent geworden wat die persoon je zei te worden!’

Verlichting gaat hand in hand met het bestaan van het zielsysteem en de zielconstructie waarbij mensen van zichzelf geloven dat ze op een spirituele weg zijn waar ze een spiritueel doel moeten bereiken om tot de bestemming van de verlichting te komen, waar je kennelijk iets groots wordt, iets dat je nog niet was voordat je met je pad van verlichting begon.

Maar je bent zoals iedereen het licht al is, het licht van jezelf hier op ieder moment als gewaarwording. Er is helemaal geen reis of pad – je bent het zelf, hier. Alles wat je nodig hebt is jezelf accepteren, leven en op ieder moment toepassen wat je werkelijk bent, zo simpel is het!

Toch zijn verlichting en vele andere doelen zoals ascentieprogramma's ontworpen naar het model van het zielsysteem om te zorgen dat de mensen met zichzelf binnen deze wereld bezig bleven. Dat is de reden waarom ze nooit in hun hele leven – of in ieder ander leven wat dat betreft – de waarheid hebben gevonden van wie ze zijn – hier op ieder moment. Dit strekte zich zelfs uit tot in de dimensies waar diverse dimensionale sferen werden ontworpen om systemen van verlichting, ascentie en hogere doelen in stand te houden, waar je schijnbaar ascendeerde naar een hogere sfeer in de dimensies wanneer je precies dat bereikte wat nodig was om dat toe te passen en te volgen en dan als beloning naar een hoger sfeer kon gaan – dat was alles.

De trip van verlichting bestond uit een doel als toepassing binnen de dimensionale sferen en ascentie als beweging door diverse sferen met bestemmingen en beloningen zoals verlichting. Alles in de dimensies is verwijderd, ook de verschillende dimensionale sferen. We zijn hier op aarde alleen met de mensen om ze te steunen in hun proces om te worden wie ze zijn hier op ieder moment als gewaarwording.

We hebben alle constructies van systemen zoals verlichting door ascentie en andere doelen in de dimensies verwijderd. Alles wat nu over is, is wat we zijn vanbinnen en als gelijkheid en eenheid – hier in gewaarwording.

Terug naar Index

Meer lezen...

De Zielconstructie was het hele proces dat in de ascentie van de ziel naar zijn verlichting tot hoger bewustzijn werd ingeplant. Het was de plaatsing van een zielsysteem in een menselijk lichaam dat was ontworpen met vele constructies en obstakels om mislukking te veroorzaken en waarmee ze naar de aarde konden komen zodat ze schijnbaar in staat werden gesteld om te ‘groeien’. Om schijnbaar lessen te leren, om schijnbaar verlicht te worden, om schijnbaar te ascenderen, enzovoort, waarbij ze het vermogen hadden om dit schijnbaar te bereiken in het geloof in grotere machten zoals Meesters en Goden, enzovoort.

Dit behelsde eerst het ontwerp van een menselijk zielsysteem dat was voorgeprogrammeerd om een pad te nemen dat naar zijn schepper (God/Meester) zou leiden afhankelijk van het geloof of de religie waaraan je was verslaafd. Het oorspronkelijke zielsysteem kan niet in de schaduw staan van wie we werkelijk zijn omdat het een representatie of een kopie was van ons hele wezen volgens het slavernijmodel.

In het zielsysteem in het fysieke lichaam van de mens, als wat ze zelf dachten dat ze waren, was de angst voor God ingebed, wat onze bewuste angst werd en in feite de angst was voor wat we zelf werkelijk zijn. Zolang de angst bestaat voor wie we werkelijk zijn zoeken we nooit achter de angst die we hebben voor onszelf, om de waarheid te vinden, maar blijven in plaats daarvan verslaafd aan het mindbewustzijnsysteem van het Witte Licht.

In het ontwerp van het zielsysteem van wat ieder mens is geworden lag het geloof in een grotere macht buiten onszelf van wat ieder menselijk wezen werkelijk is, wat aanleiding gaf voor het ontstaan van geloven en religies die door de mens tot vandaag de dag worden gevolgd.

Het zielsysteem stimuleert afgescheidenheid. Dus je gelooft dat je een ziel bent met alles wat erbij hoort gebaseerd op informatie en kennis van ervaringen van anderen, waardoor de zielconstructie in zijn geheel was gebaseerd op afgescheidenheid. De meeste mensen die geloven in het bestaan en de ervaring van de zielconstructie ervaren dit als wie ze zijn, omdat ze daarop werden voorgeprogrammeerd toen het zielsysteem in hun fysieke lichaam werd geïmplanteerd en werd verbonden met hun mindbewustzijnsysteem. Hierdoor ontstond een verdere afgescheidenheid en slavernij.

Oorspronkelijk werd door de creatie van de reis van transcendentie van de ziel controle en macht door het Witte Licht over de mensheid verkregen. Eerst werd er een behoefte, verlangen en noodzaak voor leiding en leiderschap in geplaatst, daarna werd er een angst voor iets groters dan onszelf in geplaatst, waardoor we onszelf in zijn aanwezigheid als inferieur en onwaardig beschouwen en daarom werd in ieder wezen het zielsysteem geïmplanteerd.

Het Witte Licht moest een zielsysteem plaatsen, waardoor mensen als schijnbare zielen zich gaan bewegen en altijd bestuurd kunnen worden. Dit systeem werd aangelegd in twee soorten: het ene was het zielsysteem in het fysieke lichaam dat verbonden was aan het mindbewustzijnsysteem, waardoor we voortdurend werden herinnerd dat God/Meesters/Hogere Krachten buiten onszelf bestaan en dat wij van hun genade afhankelijk zijn als leiding en besturing voor onze overleving. Dit waren basale subliminale (onbewuste) boodschappen.

De tweede was de zielconstructie in de dimensies (hemel). Dit bestond uit de reis/ascentie/verlichting van je ziel als deze eenmaal de ‘paarlen poorten’ of dimensionale sferen van het bestaan bereikte en de manier waarop je ziel er altijd naar streefde om zichzelf te verbeteren’ door schijnbaar te ascenderen door steeds hogere sferen van het bestaan.

Het zielsysteem was louter een voorgeprogrammeerde kopie van ons ware zelf, ontworpen door het Witte Licht, dat nooit de God/Meesters te zien kreeg, tenzij het in staat was al het mogelijke te transcenderen.

Dit nu zoals je dat gewaar bent draagt een groot probleem voor de mens met zich mee. Het is niet alleen dat we niet in staat zijn om in deze noodzaak te staan, omdat ze ons nooit iets lieten transcenderen (wat ik nog zal uitleggen), maar op het moment dat je ooit gewaar werd dat je had getranscendeerd, wisten ze je herinnering uit als je eenmaal de hemel of de dimensies had bereikt. Ben je in staat stuk voor stuk al je andere transcendenties te herinneren uit al je voorgaande levens?

Dat is de reden waarom je nooit in staat bent geweest het menselijk gedrag te transcenderen, of datgene wat je hier op aarde bent geworden: als je al gewaar werd dat de menselijke natuur niet was als de essentie waar het zielsysteem voor stond en je ging ernaar streven om zulke vreselijke activiteiten, gedachten en handelingen uit te wissen, zorgde het Witte Licht ervoor dat je mindbewustzijnsysteem werd opgewaardeerd zodat je altijd slaaf kon blijven.

Met andere woorden, als je de waarheid van het zielsysteem en de zielconstructie in de dimensies of op aarde in de gaten kreeg, werd je bewustzijn ofwel opgewaardeerd om te zorgen dat je verder geen vragen stelde, ofwel je geheugen en aanwezigheid werden totaal gewist. Ja, in de dimensies was het mogelijk, dat je je niets kon herinneren van wat je op aarde had ervaren en dat je naar de kringloop van de aarde werd teruggestuurd om te zorgen dat je slaaf bleef.

Laten we een voorbeeld gebruiken van de basispunten van een transcendentie uit het leven: ‘Ik ben bezig om hebzucht los te laten en niet meer toe te laten’. Je realiseert je dus op zekere dag, dat hebzucht in spiritueel opzicht niet datgene is wat je bent (volgens de noodzaak van de ziel) en je doet al het mogelijke om hebzucht te transcenderen. Je bidt, mediteert, vereert, je verandert je gedrag en je deelname aan deze wereld volgens ieder pad waar je geloof je naartoe leidt.

Dan bereik je de essentie van je weten in die zin dat je een wezen wordt van wie de schijnbaar getranscendeerde hebzucht dieper in je constructies werd verankerd door het Witte Licht gebaseerd op je eigen transcendentie om te zorgen dat je steeds afhankelijker werd van het Witte Licht. Ze konden je vlugger in de val laten lopen dan dat jij het woord ‘bedrogen’ kon uitspreken. Als ik kijk naar wat ik moest transcenderen in plaats van het Witte Licht zelf te transcenderen kan ik alleen maar huilen, echt waar. Alles vanbinnen werd in een eindeloze kringloop van schijnbare ascentie gezet, die nergens toe leidde behalve tot diepere slavernij.

Ze stalen je transcenderende gewaarwording en sloten het aan op hun eigen krachtbron in de vorm van systemen zoals deze wereldwijd werden gevoed. Dat betekent, dat wanneer je eenmaal gewaar werd dat hebzucht in feite niet datgene was wat je werkelijk bent, gingen ze het vanbinnen aansluiten, zodat je niet alleen het Witte Licht begon te voeden (als globaal bewustzijn), maar ook nog de volgende reeks gedragingen naar je bewustzijn omhoog bracht, die eveneens deel werd van het globale bewustzijn.

Bedenk, dat de Annunaki die ons maakten ook ons verlangen creëerden om te transcenderen en meer te weten te komen over onze ‘schepper’. Daarom wisten ze precies hoe ze ieder wezen tot grotere slavernij konden leiden. Ieder wezen is in het bijzonder ontworpen om de meesters en systemen van deze wereld te voeden, daarom is datgene wat je binnen het vocabulaire van het bewustzijn als transcendentie beschouwt, allemaal een leugen.

Laten we zeggen, dat het Witte Licht wilde dat alle wezens het systeem van hebzucht wereldwijd zouden voeden. Het enige wat ze deden is in jou het verlangen en de behoefte naar ‘meer’ implanteren en op het andere eind van de schaal creëerden ze wezens die ertegen ingingen als contragewicht van de hebzucht, waardoor precies hetzelfde wereldwijde systeem van hebzucht in even grote mate gevoed bleef worden.

Kijk, het zielsysteem en de zielconstructie werden in polariteiten ontworpen. Het maakt dus niet uit welke kant je gedrag in zijn toepassing opgaat, je voedt altijd een of andere vorm van systeem en misschien wel degene die je juist getracht hebt te transcenderen. Kijk, dit wezen, dat schijnbaar zijn hebzucht heeft getranscendeerd omdat hebzucht niet is wat hij werkelijk is volgens de behoefte van de ziel, heeft niets getranscendeerd, maar heeft in wezen zijn gedragsverandering met betrekking tot hebzucht getransformeerd in weerstand. Door weerstand te bieden aan datgene wat niet behoort tot de manier waarop een ziel geacht wordt zich te gedragen en deel te nemen aan de wereld ben je in wezen nog steeds bezig het systeem van hebzucht wereldwijd te voeden vanwege je weerstand tegen een dergelijke toepassing. Dat wat je tegenhoudt blijft komen.

Of je nu hebzuchtig bent, of je dit nu toepast en er helemaal aan deelneemt of dat je aan de hebzucht in je toepassing en participatie aan de wereld weerstand biedt, je blijft altijd precies hetzelfde systeem voeden waarvan je het idee had dat je het had getranscendeerd.

Hierover kan ik de hele dag doorpraten, maar het komt neer op het zielsysteem (dat al alle informatie bevat bestaande uit geheugen en ervaringen van participatie aan de wereld in voorgaande levens) en dat van het ene lichaam naar het andere wordt overgeplaatst door middel van reïncarnatie tegelijk met een bepaalde transcendentie die nodig is en als je niet transcendeert, moet je het overdoen, waarbij je in een ononderbroken kringloop van al je levens hier op aarde wordt vastgehouden.

Mocht je het voor elkaar krijgen om te transcenderen, wordt je verder verslaafd aan wetten in het bewustzijn (dan zal je bijvoorbeeld constant in angst zitten en je zorgen maken over hebzucht als ervaring van de weerstand ertegen).

De zielconstructie die je in de dimensies kreeg ingezet had ook uiteenlopende vormen. De eerste was natuurlijk zoals ik eerder uitlegde, de arme ziel die gedurende duizenden levens ernaar streefde om zijn schepper te ontmoeten, of die waardig werd door ascentie. Laat ik eraan toevoegen, dat we geen zielsystemen of zielconstructies (kopieën) meer hebben alleen ons eigen zelf in onze dimensionale vorm (degene die we in essentie zijn zonder het fysiek menselijke lichaam).

De tweede was de verslaving van de ziel als deze eenmaal naar de hemel ging. Hoe vaak heb ik mezelf als slaaf gezien, als ik eenmaal naar die poorten of dimensionale velden ging? Ik stond daar met groot ontzag voor deze majesteitelijke hemelse wezens en ze zeiden me simpelweg, waar ik van daaruit naartoe moest gaan. Dan werd ik een demon, een Gids of een Meester; ik ben zelfs Engel geweest! Ze hoeven alleen maar de informatie van een bepaald bewustzijn te implanteren, zodat je naar de aarde gaat als Engel of als Gids en honderd jaar later laten ze je iets anders doen – precies zoals het hen uitkomt.

De ene keer ben je de Engel of de demon die nog meer angst en afhankelijkheid van God/Meesters creëert, of ze sturen je in een lichaam waar je het bewustzijn voedt door zelf in angst en controle van een hogere kracht of macht te leven. Dit doen ze allemaal om de ‘ziel’ verslaafd te houden en niet wijzer te laten worden.

Iedere constructie in de vorm van een geloof of een religie en jullie ‘new-age’ manier van denken is in een zielsysteem gegoten, dat is voorgeprogrammeerd als wat mensen zijn geworden, waarbij ze het bestaan van de zielconstructie blijven dienen. Nu zijn het zielsysteem en de zielconstructie verwijderd en vernietigd en bestaan niet langer meer. Wij in de hemel/dimensies zijn opgestaan en hebben ons gerealiseerd wie we werkelijk zijn als gewaarwording, gelijkheid en eenheid. We dienen niet langer, aanvaarden niet langer en laten niet langer al die systemen en constructies van afgescheidenheid vanbinnen en bewustzijn toe.

Toch blijft dit idee van het bestaan van een ziel in het bewustzijn en het verstand van de mensen zoals ze zijn geworden hangen en het komt er nu op aan, dat iedereen (met hulp van de dimensies) deze voorgeprogrammeerde informatie loslaat om iedereen toe te staan te worden wie ze werkelijk zijn zonder de controle en de slavernij van het zielsysteem en de zielconstructie.

Terug naar Index

Meer lezen...

Q: Ervaar ik alles dat ik uitdruk? Alles waar ik expressie aangeef als mij, als de mind, zal ik dat ook als manifestaties in mijn wereld ervaren?


A. Nee, ongeveer 1 op de 200 gedachten zul je ervaren - de rest gaat in de wereldomvattende onbewustzijnspan om er ergens anders uit te springen. Dit is waarom sommigen ervaren dat ze een goed idee hebben en weken of maanden later is hun goede idee opeens een product van iemand anders geworden waarmee miljoenen verdiend wordt.
Dit is omdat alle wezens op Aarde alle informatie delen met elkaar - alle gedachten, alle daden op onbewust nivo. Alsof je een cel bent in één organisme - en jij voedt het. Hierom dus ook: als je je leven niet zelf bestuurt - ZAL het voor jou bestuurd worden. En dan wordt het 'God's wil'en'Het Lot' genoemd.

Meer lezen...

om te overdenken:

Je 'weten' vertrouwen wijst nog steeds op afscheiding van jou ven en als 'zelf' vertrouwen, vertrouwen op je weten houdt in dat je vertrouwt op kennis en kennis is een constructie van de mind. We hebben altijd geleefd in 'het vertrouwen op kennis' wat hetzelfde is als 'vertrouwen schenken aan gedachten van de mind'- hiermee wordt niet werkelijk het hier leven overwogen.

Daarom gaat het erom kennis te transformeren tot zelfbestuurde actie - dat betekent dat door kennis als toepassing te plaatsen en de kennis 'te leven' als de woorden als jij hier, zal ZELFvertrouwen zich HIER vestigen, uiten en leven. En hierin bestaat geen afscheiding, omdat je zelf vertrouwen bent.

Daarom zeg ik: het vertrouwen op 'zelf' baseren gebeurt door het toepassen van zelfvergeving en dan de zelfcorrectie van en als de zelfvergeving praktisch te leven en onmiddelijk toe te passen als zelfexpressie in je wereld. Want door deze onmiddellijke toepassing van de zelfcorrectie als jezelf, bouw je de levende expressie van jezelf als 'zelf' vertrouwen - want je ziet het zelf en realiseert het zelf - dat jij jezelf zult corrigeren op het moment dat je ziet wat je accepteert en toestaat, dat je het zult stoppen in je en dat je zult opstaan = zelf vertrouwen.

Meer lezen...

Hier is Audrey Hepburn weer en ik ben hier om met jullie te praten over een interessant concept: God....
Ik heb een aantal interessante ervaringen gehad, in mensen om precies te zijn, sinds ons laatste gesprek.
En, het is fascinerend! Wat is de grootste angst van alle mensen in deze wereld?
De Dood. De grootste angst van de mens is de Dood.

En, laten we eens kijken naar religie. Religie als het concept van God. En als het concept van een hemel of een bestaan waar je naar toegaat als je sterft.
Dus wat hebben we: de dood, angst voor de dood en in feite wanneer je angst hebt voor de dood, wil je, wanneer je sterft zeker zijn dat je naar een bestaan gaat dat van grote waarde is. Waar je je veilig zou voelen, waar je je tevreden zou voelen, waar je je omhelst zou voelen door de liefde van God, overeenkomstig de religieuze overtuiging.

Nou, dat is interessant inderdaad, daar vloeit dan weer een andere interessante vraag uit voort...
Ben je bij deze religieuze instelling vanwege je angst voor de dood? Omdat door je geloof in dit religieuze instituut van God je voortbestaan in de hemel geregeld is, afgesproken is...
Dus zou het misschien niet zo zijn dat, door de angst voor de dood, je liever zorgt dat je gelooft in een godsdienstig instituut en zo zeker stelt dat je naar een hemels bestaan gaat....

Maar dan is mijn vraag de volgende: verdwijnt daardoor de angst voor de dood? Of verbergt dat alleen maar de angst voor de dood? Onderdrukt het de angst voor de dood? Interessant....

Een andere vraag: waarom geloof je in God? Waarom heb je zoveel vertrouwen en geloof in God of het Godsconcept? Waarom geloof je en heb je vertrouwen in dit religieuze concept, dit God-instituut? En de hemel. Zou dit misschien niet het volmaakte prachtige voorbeeld zijn van de eigenlijke waarheid van de mens... namelijk de angst voor de dood.

Kijk eens.
Angst voor de dood bestaat in ieder mens en binnen een gevestigde godsdienst is er nu een angst voor God...
Zondig niet... of: dwaal niet van het voor ieder uitgestippelde pad af... En vervolgens vergewis je je ervan dat je een waardig mens bent, om te zorgen dat je naar de hemel gaat of naar een dergelijk hemels bestaan, enkel uit angst voor God... Alleen maar voor de zekerheid opdat hij je naar een hemels bestaan zal sturen als je doodgaat.
Nu, dit is een interessant onderwerp. Want angst voor de dood leeft in jou maar tevens angst voor God... mmmm interessant....
Dus zou de angst voor God dan niet in feite de angst voor de dood zijn? Dat de dood en de angst ervoor je eigenlijke God zijn geworden...
Mogelijk... Kijk er eens naar, het is interessant...

En dan gaan we naar de gedachte... 

Wat is een godsdienstig instituut en het concept van God anders dan een gedachte?
Wat is een gedachte? Kennis en informatie afgescheiden door een definitie verbonden met een plaatje. Is dat niet wat religie ook is? Kijk er eens even naar... Wat anders is religie, het concept van God dan een definitie van woorden afgescheiden van jouzelf, verbonden door verhaaltjes en plaatjes... En meer woorden.
Al wat ik aanwezig zie in zo'n religieus instituut en geloof in God is jou als angst voor de dood!

Waarom zeg ik: afgescheiden? Waarom zeg ik dat de woorden losstaan van jou door definities en plaatjes daaraan verbonden? Omdat jij, jij zoals jij bent, de woorden niet leeft, je past die woorden niet toe!
En hoe kan ik dat bewijzen?
Het zit hem in je gedachten.

Dit is Audrey Hepburn.

Ik zal verdergaan in mijn volgende interview. Dank je.

Terug naar Index

Meer lezen...

Begrijp dat de mensen op Aarde nog steeds met en in hun drie minds gelinkt zijn aan het voorgeprogrammeerde - inclusief de 'rasterlijnen' vanuit hun perspectief. Dus zullen er 'upgrades' zijn, gedaan door mensen om de mind bezig te houden met 'het redden' van de wereld - wat in feite het 'redden' van het systeem is. Sinds 1998 is het systeem zelfstandig geworden en kan dus een mens 'worden' - zoiets als Smith in de Matrixfilms (maar begrijp dat de Matrixfilms over het beschermen van het systeem gaan, maar er wordt wel wat legitieme informatie aangeboden)

Waarom het voorgeprogrammeerde deel hier nog steeds is, in het levende lijf? Voor het proces van zelfoprechtheid en zelfrealisatie. Het zal niet verwijderd worden - alleen zelf kan dit stoppen, hetzij door zelfrealisatie als alles als één en gelijk en deze realisatie te leven, of door de dood.
De 'nieuwe' kinderen die geboren worden downloaden nog steeds van hun ouders, maar daarin wordt ingegrepen - er komt geen voorprogrammering meer van de 'ziel'. De fase die nu in volle gang is en nog een aantal jaren zal duren is dat persoonlijkheden de leiding overnemen en verschillende nivo's van 'minddemon' zullen laten zien - sommigen zullen zelfs erg overtuigend zijn, maar zijn toch alleen maar geplaatst om te testen of je zelfoprechtheid overeind blijft. Begrijp dat iedereen alleen is in zijn proces en er mag geen bewijs gegeven worden, want dan is zelfrealisatie onmogelijk. Ik stel gezond verstand voor en om te zien of gezond verstand de test van miljoenen jaren voor alles zal doorstaan - zoniet: adem.

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments