naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Nostradamus Hallo, dit is Nostradamus en ik spreek tegen jullie vanuit de dimensies. Hier heb ik wonderlijk genoeg geen toekomstvoorspelling, want het is geen toekomstvoorspelling, maar het is een toekomstzekerheid.

Er zijn vele schetsen geweest, vele vormen van begrijpen van de uitspraak, "Het einde der tijden". Of "De komst van God". En als je goed naar de huidige situatie in deze wereld kijkt, zijn al die gezichtspunten, uiteenlopende ideeën, en perspectieven over het einde der tijden en de komst van God, nu gekomen.
Nu is er een interessante gewaarwording in de dimensies over de vraag, wat is de werkelijke reden van de huidige uitdrukking in de wereld? Het is zo fascinerend, dat de mensheid zo'n lange tijd zijn verantwoordelijkheid buiten zichzelf heeft geplaatst. Ze hebben altijd de verantwoordelijkheid voor zichzelf buiten zichzelf geplaatst. Ikzelf en vele anderen, die in staat zijn de toekomst te voorspellen, hebben zich in de dimensies al geruime tijd afgevraagd: "Realiseert de mensheid zich, dat de mensheid zelf de oorzaak is van zulke toekomstvoorspellingen."

Het voorspellen van de toekomst is een interessant vermogen, want het betekent dat alle acties voorspelbaar zijn. En dat is wonderlijk. Want als de toekomst zo goed voorspelbaar is, wat is dan de zin van het leven? Wat is de zin van het bestaan? Dan vraag je je af, of iedere beweging die ik maak, ieder woord dat ik spreek, iedere emotie die ik heb, ieder gevoel dat ik ervaar, voorspelbaar is. Ja, dat is waar. Alles is voorspelbaar. Zelfs je dood is voorspelbaar.

Is dat het leven? Is dat de expressie van het leven? Mijn antwoord is stellig: "nee".

Het leven is onvoorspelbaar. Bewustzijn, of een systematisch geprogrammeerd bestaan, of een systematisch geprogrammeerd jezelf zijn, is voorspelbaar. En dat zijn mensen. Dat zijn kennelijk de mensen die op dit moment deze wereld bevolken.

De natuur is leven. De natuur is tot op zekere hoogte onvoorspelbaar. Het dierenrijk is onvoorspelbaar. Ze zijn de ware uitdrukking van het leven... ze zijn de enige uitdrukking van het leven in deze wereld. De mensheid, de mensen, zijn voorspelbaar. Iedere beweging die je maakt, de wijze waarop je leven zich ontwikkelt, de gedachten die je denkt, de emoties en gevoelens die je ervaart – dat allemaal, dat hele pakket van jezelf kan naar voren worden geschoven, zodat je hele leven in één oogopslag kan worden doorschouwd.

En jullie, ieder mens afzonderlijk, heeft dat bestaan toegelaten. En dat is eigenlijk raar, want er zijn velen op Aarde geweest, die evenals ik de toekomst hebben voorspeld. Is er dan nooit iemand geweest, die zich afvroeg, als dat mogelijk is, dat dan de hele wereld en de hele mensheid als één geheel kennelijk een bepaalde rol moet spelen om zo'n voorspelbare toekomst te manifesteren. Want dat is de manier waarop de toekomst kan worden voorspeld. Vooral degene die ik deed.

Dat was heel eenvoudig. Ik nam de mensheid als geheel, als één, hoe alles beweegt, hoe ieder wezen nu onderling met anderen in relatie staat in dit systematisch geprogrammeerde bestaan van zichzelf, waarbij ze hun gedachten inlijven, hun gevoelens inlijven, hun emoties, hun gedragingen, hun persoonlijkheid – dat hele pakket – en zo kan de toekomst worden voorspeld. De voorspelling van de toekomst omvat al die pakketten van de hele mensheid als zichzelf, zoals ze is, als geprogrammeerd systeem van het bewustzijn. En daarop kan de toekomst worden voorspeld!

Daarom is het heel eenvoudig om te voorzien wat er met deze wereld gaat gebeuren. Wat zich op het ogenblik afspeelt in deze wereld en wie de werkelijke oorzaak is van de huidige expressies in deze wereld is de mensheid. Het zijn de activiteiten van ieder mens afzonderlijk. Het zijn de woorden van ieder mens afzonderlijk. Het zijn de gedachten van ieder mens afzonderlijk. Het zijn de emoties van ieder mens afzonderlijk. Het zijn de gevoelens van ieder mens afzonderlijk. Het hele pakket van ieder mens afzonderlijk en de onderlinge verbondenheid van de hele mensheid als één geheel in dit systematisch geprogrammeerde bestaan is daarvoor verantwoordelijk.

Dit is Nostradamus. Ik zal doorgaan in het tweede deel van deze serie gesprekken.

Dank je wel.

9 augustus 2007

Meer lezen...

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments