naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Het bestaan is de Aarde, de dimensies, mensen, dimensionalen, de natuur, de dierenrijken en het universum, met andere woorden, de schepping in zijn geheel. Als je kijkt naar het bestaan als alles dat is, zal je begrijpen dat alles wat we hebben ervaren en op dit moment ervaren onder het hoofdstuk ‘bestaan’ valt. Bestaan is dat wat bestaat, dat wat hier is als wie ik ben zoals iedereen is in deze creatie. Alles en iedereen in de schepping kan met elkaar communiceren, van dieren tot de natuur en van mensen tot dimensionalen.

Nu is het interessant te weten, dat wanneer je probeert te bewijzen dat dingen bestaan, het moeilijk wordt. Wat kan in deze wereld als waar worden aangetoond? Als je dus niet in staat bent om aan te tonen dat bijvoorbeeld liefde bestaat, betekent het dan dat het concept liefde niet bestaat? Bestaan is daarom alles waarvan wordt aangenomen dat het in welke vorm dan ook kan worden opgeroepen. We geven in deze wereld een bestaan aan allerlei zaken van ons geloof in God zoals religies, ruimteschepen, emoties en gevoelens. Of deze zaken waar zijn of niet moet je bepalen volgens feitelijke onderdelen en praktische deelname aan deze wereld. Dat betekent, dat wanneer je overtuigd bent dat iets reëel is, moet je in staat zijn te bewijzen dat het tastbaar is door het zelf als wie je bent te meten.

Om iets te laten bestaan echter hebben we alleen de gedachte of het idee nodig dat iets bestaat. Daarom zou ik, als ik dat zou willen, de volgende God in het leven kunnen roepen door je geloof te creëren, wat vervolgens het ‘idee’ van God tot bestaan brengt.

Vandaar dat velen beweren dat in dit universum geen feitelijke maatstaf geschikt is om het bestaan te meten om iets als ‘echt’ te bestempelen. Wat is echt? Als alleen datgene bestaat wat kan worden gemeten omdat het gezien en betast kan worden, houd je weinig over in het bestaan.

Zelfs wat we waarnemen door te zien is het resultaat van voorgeprogrammeerde vermogens zoals holografische beelden die lichtfrequenties als geluidsgolven reflecteren, die het beeld dat we zien met onze mensenogen op Aarde projecteren. Dus wat we zien en ervaren hoeft niet persé waar te zijn, toch geven we een bestaan aan alles van werkelijke structuren tot gedachten, concepten, ideeën en alles wat mogelijkerwijs in je hoofd rondspookt. Bestaan is datgene waaraan we een bestaan geven - en we worden dat waarin we en zoals we onszelf ervaren.

Terug naar Index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments