naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Denken is wanneer er een plaatje/herinnering/conversatie in je hoofd opkomt die je niet zelf 'bestuurd' hebt - het kwam spontaan in je hoofd op, als een reactie verbonden aan een gebeurtenis buiten jezelf en toen volgde je het en je dwaalde wat rond in je hoofd en vertoonde je reacties in jezelf.

Wanneer je 'hier' bent - kijkend naar iets in jezelf dat je zelf instrueerde voor jezelf - dan ben jij dit communicerend met jezelf. Maar wanneer het iets is dat plotseling zomaar in je opkomt zonder enige samenhang met jou in dat moment, de ene gedachte volgend op de andere waar je op reageert = dit is denken.

Ademen is niet denken - omdat je jezelf stuurt om met gewaarzijn te ademen: ik adem. Het is een praktische toepassing die je dan ervaart, onder jouw supervisie.

Maar wat als de gedachten geen reacties zijn?
Als ze niet horen bij jouw expressie, in dat moment, of verbonden zijn met iemand buiten jezelf en je sterk doen denken aan eerdere gebeurtenissen, zijn het gedachten, anders is het een expressie.


Gedachten negeren

Je gedachten negeren is niet effectief - negeren is nog steeds het bestaan van de gedachte erkennen en verklaren: 'Ik wil je niet zien dus duw ik je weg in een hoekje om niets met je te maken te hebben.' Zo onderdruk je jezelf.

Je moet jezelf 'leiden' als er een gedachte opkomt - richting geven gaat over de vraag 'Wie jij bent' op het moment van de gedachte. Antwoord geven op die vraag zou jij zijn, jezelf toepassend en expressie gevend aan jezelf - sta jij in zelfoprechtheid in door jezelf bestuurde zelfexpressie door de gedachte te stoppen/uit te wissen en zelfvergeving toe te passen? Of blijf je in en van de gedachte, daarmee het bestaan van de mind erkennend in plaats van te verklaren wie jij bent in het moment?

Terug naar index

1 reacties

  1. Unknown  

    Negeren van gedachten is niet hetzelfde als gedachten in een hoekje stoppen. Negeren van gedachten betekent dat je gedachten niet aanraakt waardoor ze vanzelf opkomen en verdwijnen. Hierdoor kom je meer tot jezelf en kun je tot nieuwe inzichten komen. Besef dat je niet afhankelijk bent van alles wat je denkt nodig te hebben en wie je denkt te zijn is bevrijdend.

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments