naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Kijk, de eerste stap is om jezelf te verwerkelijken als één en gelijk met deze wereld, dit bestaan, is om 'klein' te beginnen en van daaruit uit te breiden. Begin op één punt - en doe het effectief en toereikend - voordat je verder gaat met 'grotere dingen', anders geef je alleen maar ruimte aan 'opgeven' en 'frustraties'.
Dus de eerste stap, laten we de Illuminati als voorbeeld nemen: schrijf op hoe jij jezelf ervaart met betrekking tot de Illuminati, omdat dat wat je ervaart met betrekking tot de Illuminati aspecten van jezelf zal onthullen die jij projecteert op anderen, maar die in jou bestaan als afgescheiden van jou.
Dan pas je zelfvergeving toe - bijvoorbeeld als je stelt  'zij kwetsen zichzelf ' - dan kijk je waar en hoe jij jezelf nog steeds kwetst door het met jezelf op een akkoordje te gooien. Dan pas je zelfvergeving toe. Totdat je in staat bent om naar de Illuminati te kijken zonder dat er iets 'beweegt' in je - dan bestaat er geen afscheiding in jou. Dus wat je ervaart ten opzichte van de Illuminati laat aspecten van jezelf zien die je nog niet afgehandeld hebt - als je ook maar enige reactie hebt naar iets of iemand  = afscheiding die in jou bestaat, en zulke reacties laten punten in jou zien die je nog niet aandachtig bekeken hebt.

En zo ga je verder met alles waar je op reageert - zoals bijvoorbeeld je reactie op de Illuminati en zie wat zulke reacties en ervaringen met betrekking tot iemand of iets, in werkelijkheid jou over jezelf laten zien: dat wat je nog niet effectief afgehandeld hebt.

Begrijp goed dat het niet gaat om het als één en gelijk zijn met de wereld, het bestaan - het gaat om om het één en gelijk zijn met jezelf en als jezelf, jou. Het 'één en gelijk willen zijn met iets of iemand' = afscheiding. In het één en gelijk zijn met en als jou, ben je als één en gelijk met en als alles als één en gelijk aan jou als leven. En als er enige reactie/ervaring/oordeel/mening is over iemand of iets, dan ben nog steeds afgescheiden in en als jou.

Dus stel ik voor dat je begint met de wezens waarmee je te maken hebt in jouw wereld - elke reactie/ervaring naar hen = zelfvergeving, loslaten  en zelf corrigerende toepassing in zelfoprechtheid - totdat er geen reacties/beweging/ervaring meer is ten opzichte van hen in jou. Dan breid je je toepassing uit 'naar buiten' - en zo ga je verder. Werk eerst met  wat er hier al is in de wereld waaraan je deelneemt.

Bijvoorbeeld wanneer je een kopje vasthoudt, als je koffie maakt, of een lepeltje, je houdt het kopje en het lepeltje vast en beseft dat je eigenlijk jezelf vasthoudt, hier in en als jou. Sluit je ogen wanneer je bijvoorbeeld een lepeltje of een kopje vasthoudt en realiseer je dat alles wat er bestaat in dit moment is: jij hier in en als de adem - en dus dat wat jij in je hand houdt is jij die jezelf vasthoudt.

Als je probeert om 'teveel te doen', als je probeert om 'het grotere te doen' zonder eerst het 'kleinere' te transcenderen - de eenvoudige punten - zul je gefrustreerd raken met jezelf. Dus begin simpel, begin eerst hier, met wat er hier is in jou en je wereld.

Terug naar index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments