naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Je moet goed begrijpen dat zelfoprechtheid niet over het uitspreken van je gedachten, emotionele en gevoelsmatige reacties gaat. Nee, zelfoprechtheid komt niet van de mind - velen begrijpen zelfoprechtheid, zelfeerlijkheid verkeerd - als je denkt dat zelfoprechtheid is dat je uitspreekt wat er in je mind is... nee, dat is oprechtheid.

Oprechtheid is wanneer je spreekt vanuit de mind - gedachten, emoties of gevoelens. ZELFoprechtheid is wanneer je JOU uitspreekt.

We zijn in het proces van het beseffen wat zelfoprechtheid is, daarom: 'spreek' in je schrijven 'uit wat er is' en daardoor zul je ontdekken wat zelfoprechtheid voor jou als jou, is.

Velen vragen: 'maar als ik van de mind ben en de mind, dan zal wat ik schrijf alleen oprechtheid zijn' - ja, maar het interessante is dat door de oprechtheid van de mind voor je te zien in woorden, je je zult realiseren wat ZELFoprechtheid als jij is.

Kijk, je bestaat al zo lang in en als de mind, pratend met jezelf daarboven in je hoofd, maar nu door het schrijven zie je jezelf voor je voor de eerste keer - je staat als het ware naakt voor jezelf. En hierbinnen gebeurt iets interessants: jij ziet JIJ, jezelf en hierdoor komt zelfoprechtheid tevoorschijn...

En dan zul je beseffen dat zelfoprechtheid er altijd is geweest - maar je ontkende je eigen zelfoprechtheid, omdat je 'jou' al zo lang hebt ontkend - door te doen alsof je een mind bent, omdat je bang was voor jezelf en daarom bang was om zelfoprecht te zijn.


Als je je ervan bewust bent dat iemand onoprecht is met zichzelf op welke manier dan ook - niet naar het systeem, maar naar het leven - en je doet niets omdat je bang bent of omdat het risico te groot is, dan ben je één met en gelijk aan zelfonoprechtheid en ga je onderuit.

Dit is de sleutel tot transformatie op alle manieren - het praktische punt van het zelf verantwoordelijk zijn voor allen als zijnde zelf in elk moment.



Terug naar index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments