naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

29 maart 2009

Oké, laten we beginnen met 'The Secret', de 'Wet van Aantrekking'.
Er is een grote hype over de 'Wet van Aantrekking'. En velen zijn hierin geïnteresseerd en gebruiken het om 'hun leven te veranderen' - volgens wat beweerd en gepromoot wordt.
Feit is dat het principe van de Wet van Aantrekking altijd al deel is geweest van het leven van ieder mens. We hebben altijd bestaan volgens onze verbeeldingskracht - en dat wat je je levendig voorstelt en aan vasthoudt... manifesteert zich.
Dus, als je je een doel stelt, een bedoeling: 'Dit is wat ik wil doen', als je bij je doel blijft, je intentie, je verbeelding, je levendig energetisch gevoel, omdat het een gevoel is dat je bent... een energie waar je je aan vasthoudt, dan zie je het; 'Dit is wat ik ga worden. Dit is wat ik wil' - je houdt eraan vast en dan manifesteert het zich. Natuurlijk moet je je geconcentreerd vasthouden aan dat bepaalde punt.

De wereld is meer en meer een plek geworden die je kunt zien op TV, een plek van conflict, van strijd, veel ellende, geldproblemen in de wereld, geldsystemen/banksystemen die falen, ruilsystemen/economische systemen, geen enkele is echt in staat om wat er in de wereld gaande is, te ondersteunen, in dit stadium.
Vele interessante vragen komen naar boven.
Dus 'The Secret' is nooit een geheim geweest. Weet je, vanaf je kindertijd, vanaf dat je je kunt herinneren - zijn er vele momenten geweest waarop je in feite 'The Secret’ gebruikt hebt, de 'Wet van Aantrekking'. Het is duidelijk dat de 'Wet van Aantrekking' werkt in Bewustzijn. Bewustzijn is wat je ook het 'Verenigd Veld' kunt noemen. Het is een energieveld waarin we allemaal bestaan als 'Een'. Het is het 'Veld van Eenheid'. In dit 'Veld van Eenheid' zijn we gelijk aan dat wat we aandacht geven en aantrekken. Dat is onze 'gelijkheid'. En we gebruiken dit principe van gelijkheid onder een specifieke vermomming, een specifieke stijl die we noemen: 'Vrije Wil en Vrije Keuze'.

Ze zeggen dat elk van ons het 'Goddelijke Recht' van 'Vrije Keuze' heeft of... het 'Recht ons gegeven door de Schepper van Vrije Keuze', om te doen wat we ook maar willen met ons leven.
Het is duidelijk dat we hierbij uitgaan van het principe dat er 'genoeg is voor iedereen'. En als je ervoor werkt en jezelf voorbereidt en je het bestudeert en je alle juiste referenties hebt, dat dan 'het geluk op je weg komt'. Dit 'geluk', ja, komt jouw kant op als je vasthoudt aan de basisprincipes in het systeem.
Het systeem is ontworpen rond de principes van bewustzijn, de principes van het Verenigd Veld en de principe-managementsystemen van deze realiteit, welke de wetten die energie sturen zijn. Binnen deze Wetten bestaan wij. Deze Wetten zijn fascinerend, omdat we allemaal bang zijn voor elkaars energie, dus daarom beschermen de meeste van de wetten die er zijn in onze realiteit, ons tegen elkaar. En we hebben gevangenissen vol mensen, die ons de mensen laten zien tegen wie we beschermd moeten worden en we hebben verhalen op elk tv-kanaal die ons alle 'slechte dingen' die ons kunnen overkomen laten zien, want daarbuiten zijn er mensen die je kwaad zullen doen als ze de kans krijgen. Dat is zo. Helaas bestaan die dingen.

Maar veel van de dingen die we creëren begrijpen we niet echt. We snappen niet echt hoe we het creëren. We weten dat het gebeurt, maar we weten niet waarom of hoe - we noemen het 'voorbestemd'. 'Het is Gods Wil'. 'Het gebeurde met me' of 'Het is mijn Vrije Keuze'. 'Daarom kan ik'... of 'Daarom ben ik nu in deze situatie' - 'Ik heb eraan gewerkt, ik stelde het me voor, ik hield vast aan mijn 'doel' en ik deed al de juiste dingen om dit te bereiken in mijn leven'.
Dus het systeem in deze wereld is: 'Een'. Eenheid is gemanifesteerd in deze wereld. Maar het is niet GELIJK. Gelijkheid in dit systeem is bepaald door... waar je geboren bent. Als je in Ethiopië geboren bent - in een hongerlijdend land, op een plaats waar geen voedsel is, dan ben je gelijk aan die situatie en word je een uitgehongerd persoon. Als je geboren bent in een Elite familie die hoog opgeleid is in Amerika, in een familie van advocaten - dan ben je daaraan gelijk, en onmiddellijk is jouw situatie die van die specifieke situatie van onderwijs en mogelijkheden. Dus - de kansen in deze wereld zijn niet Gelijk. Maar we zijn wel Een in deze Wereld.

Laten we eens kijken naar een interessant gegeven, iets waar geen aandacht aan wordt gegeven: één van de primaire acties van elk mens in deze realiteit is een verbazingwekkend fascinerende energetische ervaring - het neemt vele vormen aan, maar de twee essentiële: één wordt Sex genoemd en de andere heet Masturbatie. Beiden bestaan als energie, daar zijn we het wel over eens. Nu, de principes van 'The Secret', de principes van de 'Wet van Aantrekking', worden meestal toegepast in de expressie van Sex en Masturbatie, want het punt van Orgasme is normaal gesproken verbonden met een levendige ervaring, gevoel of plaatje, die tot een 'explosieve ervaring' wordt gebracht.

Wat hier zo fascinerend aan is, is dat we geen rekening houden met de betekenis van dat waarin we werkelijk participeren. Kijk met me mee, want de verklaring kan een beetje... schokkend zijn.
Bijvoorbeeld:
Alle mannen in de wereld verlangen naar een prachtige, mooie vrouw waar ze de hele dag mee kunnen vrijen en waarmee ze kunnen rondlopen en die hun vrouw is en waarmee ze deze 'perfecte relatie' kunnen hebben. Maar vrijwel geen enkele man in deze Wereld heeft zoiets. Ze hebben zich allemaal afgevraagd waarom, ik bedoel - waarom heb je dit, dit levendig verlangen en dan vooral wanneer je pornografisch materiaal bekijkt. Je hebt duidelijk bepaalde wensen of bepaalde punten zoals dat sommige mannen van grote borsten houden, anderen willen kleine borsten, sommige willen grote konten, anderen weer kleine - heel erg afhankelijk van de opvoeding en wat daarin of binnen de cultuur, als aanvaardbaar geldt.

Bernard Poolman

Wordt vervolgd in Deel Twee...

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments