naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Dit is Veno en ik ga door met mijn uiteenzetting over gedachten. Dus wees niet betoverd door de curiositeit van je gedachten, want gedachten verslaven.

Nu gaan we het hebben over emoties en gevoelens. Als je emotioneel wordt of je voelt iets voor iemand, pas vergeving toe. De reden waarom ik zeg, doe het 's avonds als je thuis bent is, omdat je vergeving hardop moet toepassen. Als je bang bent of verlegen in je proces van zelfrealisatie met je partner, doe het dan alleen. Uiteindelijk moet je over je verlegenheid heenstappen om hardop vergeving toe te passen onder het publiek.
Maar om je eraan te laten wennen begin je in je eentje 's avonds in je bed, maar doe het hardop. Doe je vergeving hardop.

Waarom hardop? Gedachten zijn hardop gesproken woorden. Je hoort je gedachten toch? Daarom zijn het uiteraard gesproken woorden. Het is alsof er twee wezens in jezelf zitten. Jijzelf en het mindbewustzijnsysteem, die beiden aan het praten zijn. Je praat hier [in je mond] en je praat hier [in je hoofd]. Door vergeving hardop uit te spreken maak je de geluidresonantie los, die vastzit in je fysieke lichaam en die daar tevens kristalliseert.
Als je gedachten, emoties en gevoelens vergeeft, die zich hebben uitgekristalliseerd in je fysieke lichaam, doe het dan hardop en doe het grondig en doe het specifiek. Want de geluiden van de woorden, die je uitspreekt en die in jezelf resoneren, zorgen ervoor dat die kristallen exploderen, als je het zo wilt noemen. Ze maken zich los van je fysieke lichaam.

Het punt echter dat je niet uit het oog moet verliezen is, dat het niet zal helpen als je alleen maar vergeving toepast. Want als je vergeving toepast, moet je ook anders gaan handelen, anders gaan gedragen, want anders blijft het hele systeem in jezelf werkzaam. Dan blijven die gedachten naar boven komen.

Oh ja, dat is ook nog een punt. Gedachten kunnen terugkomen zelfs wanneer je ze hebt vergeven. De reden hiervoor is, dat er meervoudige lagen van die gedachte bestaan, die zich in jezelf stuk voor stuk blijven manifesteren. Dus blijf doorgaan een bepaalde gedachte te vergeven. Het gaat erom dat je je gedachten ziet rondvliegen en dat ze je op geen enkele manier meer kunnen beïnvloeden, dat wil je bereiken.

Dus als we teruggaan naar de noodzaak om werkelijk toe te passen...
Kijk, als je een gedachte hebt en hij blijft zich manifesteren als kristallen in je fysieke lichaam, dan word je die gedachte helemaal. Dat wil zeggen, als je geen correctie toepast, blijf je die gedachten worden. Waarom? Omdat je ernaar handelt. Hoe handel je volgens een gedachte? Je gelooft, dat je dat zelf bent, dat is het. Die overtuiging onderneemt van alles. Dus je moet het volgende doen. Je moet die handelwijze als jezelf helemaal verwijderen als gedachte in je fysieke lichaam. De enige manier waarop je dat kunt doen is door toepassing.

Dus wat ik je wil aanraden is je gedachten op te schrijven op de momenten waarop je ze tijdens de dag beleefde en pas vergeving hardop toe, maar schrijf alles op. Waarom zeg ik dat? Als je ze opschrijft en je past vergeving toe en je gaat je toepassing de volgende dag uitvoeren, komt hetzelfde scenario naar voren gedurende de volgende dag of de volgende week. En dan kun je precies hetzelfde doen als je eerder deed, of je corrigeert die toepassing op hetzelfde moment door vergeving toe te passen en niet emotioneel of gevoelsmatig te reageren.
En daarna kun je teruggaan naar dat incident en zeggen: "Hm, ik heb vergeving toegepast en waarom word ik nu weer emotioneel?" Op die manier kun je met jezelf overleggen om te zien: "Waar heb ik toepassing uitgevoerd, heb ik op effectieve wijze toegepast, heb ik op effectieve wijze vergeving toegepast?" enzovoort.

Datgene, waarmee alle mensen op dit moment te maken hebben, zijn gedachten, emoties en gevoelens. Want op dit moment denken mensen dat ze die zelf zijn. Het zal geen gemakkelijk proces worden. Reken eens uit, hoelang ben je al in deze wereld? Vele jaren. Stel je de hoeveelheid gedachten eens voor, die je al die tijd hebt gehad! Stel je voor wat je allemaal hebt gezegd en welke ervaringen je hebt gehad – je zal ze allemaal stuk voor stuk moeten loslaten.

Dat betekent overigens niet, dat we teruggaan in de tijd en het probleem van vele jaren geleden opzoeken! Alles wat je doet is hier blijven, zodat het moment van transcenderen hier naartoe komt en daarom zijn we hier. Dus ook als je terugkijkt in de tijd, blijf dan hier. Je kijkt terug en je brengt het in het hier. En dan kijk je door de dag heen, stukje voor stukje, naar de momenten die eruit springen en je past vergeving en corrigerende maatregelen toe.

Het is geweldig om kinderen door de toepassing van vergeving heen te helpen. Kijk, je begint wanneer ze verdrietig zijn, of als ze ergens problemen hebben. Kinderen worden heel snel emotioneel. Pas vergeving toe met je kinderen. Dat is een grote belevenis, ik bedoel, als je kinderen hebt.
Maar op dit moment zou ik mijn aandacht richten op mezelf. De materie over relaties komt later. Dat is interessant!

Dit is alles wat ik heb te zeggen op dit moment: praktische toepassing op je emoties, gevoelens en gedachten. Ik ben een heel boek aan het schrijven over de manier waarop alles precies werkt en waar precies de punten van de structurele resonantie in het fysiek menselijke lichaam zitten. Bovendien ga ik nog programma's schrijven om kinderen ermee te helpen. Dus zij gaan ook door dat proces heen, zodat zij ook in staat zullen zijn zichzelf in deze wereld tot uitdrukking te brengen.

Dank je wel, dit is Veno.

Terug naar Index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments