naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Dit is Veno. Ik ga jullie een paar praktische toepassingen geven om je in deze wereld te helpen.

Wat zijn de meest voorkomende situaties in deze wereld? Geld, overleven en relaties.
Dus de eerste stap is je gedachten, bijvoorbeeld wanneer je emoties en gevoelens ervaart.
Ik ben bezig met een document en dat lijkt een boek te worden over dit onderwerp van structurele resonantie. Als je meer wil lezen over dit onderwerp, kun je kijken op de website van http://desteni-universe.nl/05-structurele-resonantie-index.mht *
Ik ben nog bezig met het gedeelte over structurele resonantie en ben nog niet bij het onderwerp van praktische toepassingen. Te zijner tijd kun je daar alles vinden over structurele resonantie en de oplossing ervan.

Je gedachten. Het is dus duidelijk, dat je gedachten niet zijn die je bent. Het is duidelijk, dat je gedachten afkomstig zijn van een mindbewustzijnsysteem. Er wordt dikwijls gevraagd, waarom kunnen die systemen er niet gewoon worden uitgehaald? Als we dat op dit moment zouden doen, zou je fysieke lichaam volledig in elkaar storten. Je hebt jezelf zodanig vereenzelvigd met dat systeem dat, wanneer we dat zouden verwijderen, jijzelf ook weg bent – je zou sterven. Iedereen zit in dat proces, niet alleen jullie, maar de dimensies ook. Met andere woorden, wat ik hier allemaal vertel over praktische toepassingen, passen wij als jullie toe op de dezelfde manier. We leunen niet achteruit en roepen: "Jij doet dat en jij doet dat" – we zitten in jullie. Wij realiseren ons, dat we dit proces helemaal met jullie volgen, helemaal als jullie. Het is erg interessant en leuk.

Goed, gedachten. In de eerste plaats, je bent gewaar wat je denkt. Als je 's avonds gaat zitten denken over alles wat je vanaf die ochtend allemaal hebt gedaan, merk je momenten van de dag op, waarin je gedachten had en wat je precies vanbinnen ervoer. Daarom zou ik je willen adviseren om door je dag heen te gaan. Ga 's avonds op je bed zitten, ga door je dag heen en schrijf het op. Schrijf opvallende momenten op. Momenten waarvan je je herinnert dat je een bepaalde gedachte, emotie en gevoel had. Ik garandeer je, dat je ze kunt herinneren, want in principe ben je je van de hele dag bewust. Soms willen mensen dat zichzelf niet toegeven, omdat ze het in wezen niet willen.

Wat je doet is, je kijkt naar dat moment en wat je ervoer en dan pas je vergeving toe. Maar deze vergeving moet buitengewoon specifiek worden toegepast. Je neemt één moment alsof je een foto maakt van een moment van de dag. Dat doe je 's avonds op je bed en ik weet zeker dat je je alles kunt herinneren, dat garandeer ik je. Dan ga je vergeven voor ieder punt, voor de gedachte die je had, voor alle emoties en gevoelens die je had, je vergeeft de gebeurtenis of de persoon die betrokken was bij dat moment. Je moet jezelf ook vergeven, dat je op dat moment niet onmiddellijk opstond en op jezelf vergeving toepaste. Ik ga er nog over schrijven hoe precies en specifiek je deze vergeving moet toepassen, want als je één punt van dat moment over het hoofd ziet, blijft het hangen. Dan blijft dat ene ding in je bestaan als een herinnering hangen, waarmee je jezelf blijft identificeren. Op die manier word je steeds meer gewaar van wat je overdag doet en meemaakt.

Wat is gewaarzijn? Ik zeg, je moet letten op je gedachten, emoties en gevoelens en zodra je ze in de gaten krijgt, moet je onmiddellijk vergeving toepassen. Welke gedachte dat is maakt niet uit, of het goed of slecht is, je moet ze beide vergeven, want een gedachte is een gedachte. En een gedachte is niet wie je bent, maar een ontwikkeling van het mindbewustzijnsysteem.

Dan kom je ook in het stadium, waarin je gedachten en de reacties ervan ziet aankomen. Oh ja, als je een reactie hebt op een gedachte – dat is ook een proces, weet je wel, je hebt een gedachte en dan ga je in de schuld en in de angst zitten. Maak je geen zorgen, vergeef gewoon de schuldgevoelens en de angst naar aanleiding van die gedachte en vergeef die gedachte uiteindelijk ook.
Heel snel krijg je in de gaten dat die gedachten om je heen vliegen zonder dat je erop reageert. Het zijn allemaal kleine fotootjes... Alles wat je moet doen is uitwissen, stoppen. Gewoon stoppen.

Participatie in gedachten is een interessant fenomeen. Gedachten prikkelen je nieuwsgierigheid. Je ziet een gedachte aankomen en je wilt hem volgen, want het lijkt zo interessant, en daar ga je dan... Houd ermee op, want je krijgt onmiddellijk een dimensionale omschakeling, omdat je achter die gedachte aangaat. Opeens wordt je wakker en dan denk je: "O mijn god, ik ben hier". Dus als je een gedacht ziet aankomen, stop hem dan meteen. Het is een verslaving om gedachten te volgen: "Ik moet er achteraan. Ik moet weten waar het over gaat. Het moet vast belangrijk zijn." Maar dat is het niet. Als jij niet aanwezig bent en als jij niet ademt en één bent met de ruimte waar je bent op dat moment – heb je een probleem. Dan zit je in je hoofd en dan hang je ergens anders rond en je zit constant het mindbewustzijnsysteem te voeden.

Dus stop al je gedachten, alsjeblieft, ze zijn niet belangrijk. Doe een experiment met jezelf. Ik adviseer je om inderdaad eens je gedachten te volgen, maar doe het in de avond in je bed. Volg je gedachten, dat is heel interessant, want je komt erachter dat je gedachten je altijd naar precies dezelfde plek brengen. Een gedachte brengt je van de ene plek naar de andere... Probeer dat maar eens! En ook de ervaring die je hebt, als je naar je gedachten kijkt. Je zult zien dat gedachten je telkens naar dezelfde plek sleuren. Altijd. En ze zijn heel beperkt, want je hebt altijd precies dezelfde gedachten. Daar zal je ook achter komen. Gedachten zijn allemaal precies hetzelfde.

Dit is Veno en ik ga door in mijn volgende interview met praktische toepassingen. Dank je wel.

* Er is al het een en ander vertaald van dit document, maar nog niet alles. Wordt binnenkort geplaatst op http://desteni.net

Terug naar Index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments