naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Dit is Veno en ik ben hier om door te gaan met de structurele resonantie.

In het vorige interview heb ik uitgelegd wat gedachten zijn. En nu ga ik uitleggen hoe gedachten precies ontstaan en in de mind worden gemanifesteerd. Ik heb uitgelegd dat er in het hoofd een vierkante container staat, een soort doos, met drie lagen erin: je onbewustzijn, je onderbewustzijn en je bovenbewustzijn. In je occipidale beenpunten in de nek zitten links en rechts de pluggen voor je onbewustzijn en je onderbewustzijn, die in de baarmoeder worden aangelegd. De linker vertegenwoordigt je moedermatrixsysteem en de rechter je vadermatrixsysteem. Met andere woorden, alle informatie van je moeders en vaders systemen en wie ze in deze wereld zijn en in dit hele bewustzijnsbestaan, ligt opgeslagen in je onderbewustzijn. Het onbewustzijn verbindt je met het totale verenigd bewustzijnsveld van deze wereld. En dat zorgt ervoor dat je vrijwel zeker een mindbewustzijnsysteem wordt.

Dus alle informatie ligt opgeslagen in je onderbewustzijn en van daaruit ontwikkel je de bewuste mind, wat bestaat uit je gedrag, je persoonlijkheid en wie je binnen het systeem zogenaamd bent en hoe je jezelf definieert. Gedachten zijn fascinerende creaties. In het onderbewustzijn liggen kleine laagjes als informatielijntjes, die zijn gedownload van je vader en je moeder. Als je opgroeit en ouder wordt gaat er elektriciteit door je mindbewustzijn heen lopen. Wat is elektriciteit? Elektriciteit is eigenlijk jezelf in beweging in geluid, dat door je hele mind bewustzijnsysteem circuleert. Dit genereert het mindbewustzijnsysteem zodat het kan existeren. En dat bestaat voornamelijk uit je participatie in gedachten, emoties en gevoelens.

Dus nadat je bent geboren en je gedachtensysteem begint te ontwikkelen, zoals ik zei, met plaatjes en woordjes en het gedachtensysteem komt in werking, begint ook de elektriciteit te circuleren door het mindbewustzijnsysteem. Vanaf het moment waarop dat geactiveerd is, manifesteren zich gedachten. Nu je die constructie van de gedachteactivering in jezelf op gang hebt gezet, loopt er elektriciteit door het mind bewustzijnsysteem, dat begint in het onderbewustzijn.

Wat er nu gebeurt, is het volgende. De elektriciteit die jijzelf bent, die het mindbewustzijnsysteem van voeding voorziet, beweegt zich door die informatielijntjes in het onderbewustzijn. Wat gebeurt er als het door één zo'n informatielijntje loopt? Informatielijntjes zijn bijvoorbeeld herinneringen, ervaringen uit het verleden en zelfs ervaringen uit vorige levens. Letterlijk alle informatie van je moeder en je vader van wie ze in deze wereld zijn èn de levens daarvoor manifesteren zich in je onderbewustzijn en dat is gigantisch. Iedere ervaring die je ouders in deze wereld hadden wordt als een lijntje in het onderbewustzijn gemanifesteerd.

Deze elektriciteit stroomt door het mindbewustzijnsysteem door je participatie in het herinneren van de verbinding tussen woorden en plaatjes. De elektriciteit loopt door één lijntje. Op het moment dat de elektriciteit door één lijntje loopt, schiet er een lichtstraal omhoog vanuit het onderbewustzijn. Ja, er is ook nog een metalen bal in het centrum van dit hele mindbewustzijnsysteem bestaande uit drie lagen – onbewustzijn, onderbewustzijn en bovenbewustzijn – die de elektriciteit genereert naar het totale mindbewustzijnsysteem in je brein en dat zich integreert met je hele fysieke lichaam.
Dus de elektriciteit loopt door dat middelpunt en absorbeert de informatie van dat lijntje met één enkele ervaring in deze wereld en schiet dat omhoog naar je bewuste verstand en je mind manifesteert die informatie als een gedachte in de vorm van een tweedimensionaal plaatje. En dan heb je een gedachte.

Meestal bestaan die gedachten uit wat je ziet, want dan gaat je mind denken: "Oh ja, ik ken dat plaatje, dat heb ik eerder gezien." Als dat gebeurt gaat je mind checken in je onderbewustzijn om te kijken of er informatie is die hetzelfde is als wat je ziet – een ervaring die in feite je ouders hadden, maar die zich nu in jou bevindt – en dat manifesteert zich als gedachte. En waarschijnlijk krijg je dat van – als je mensen ziet vechten met elkaar – "Oh mijn god, ik hoop dat mijn relatie zo niet eindigt" of zoiets. Maar die gedachte is niet van jezelf, want het was een oude ervaring die je ouders gehad kunnen hebben en je moeder had die gedachte op het moment, dat ze dat zag, en dat komt nu in jouw verstand naar boven.
Het is dus interessant dat mensen denken dat ze die gedachten zelf zijn, terwijl het ervaringen van je ouders zijn en van degenen vóór hen. Dat is de manier waarop gedachten zich manifesteren.

We gaan even terug naar de metalen bol, waarover ik het eerder had, die precies in het midden van de kubus in je hoofd staat en die bestaat uit onbewustzijn, onderbewustzijn en bovenbewustzijn. Die bol is het centrale punt van heel het mindbewustzijnsysteem in jezelf. En wat je moet onthouden is, dat je verstand, je geestelijk vermogen, helemaal uit je fysieke lichaam bestaat. Het bevindt zich dus niet alleen in je hoofd. Het mindbewustzijnsysteem bevindt zich in het hele fysieke lichaam. Maar het centrale punt ligt in je hoofd.

In het volgende interview geef ik een paar praktische toepassingen om je in deze wereld te helpen. Dank je wel.

Terug naar Index

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments