naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Aardig...
Ik ontdekte dat de behoefte om 'aardig te zijn' voortkomt uit een angst van binnen en als zelf dat anderen achter 'de onoprechte' waarheid' van zelf komen en vervolgens gebruik je de zelfoneerlijkheid als een 'geprojecteerde presentatie van aardig-zijn' om de zelfoneerlijke waarheid binnenin en als zelf, te verbergen.

Dus - mensen die 'aardig' zijn en door iedereen aardig gevonden willen worden, leven in schuld vanwege zelfonoprechtheid in zichzelf. Ze willen niet dat 'anderen de werkelijke waarheid kennen die binnenin en als hen zelf bestaat' en manifesteren daarom een geprojecteerd beeld van 'aardigheid' om anderen te bedriegen door ze te laten denken/geloven dat ze zijn zoals het geprojecteerde beeld - terwijl de echte waarheid binnenin is verborgen achter de zelfonoprechte projectie van 'aardig zijn'.
Bijvoorbeeld: kijk eens naar binnen bij jezelf ten opzichte van de degene tegen wie je aardig/opzettelijk aardig bent en je zult zien dat er in jou een oordeel, jaloezie, een jezelf vergelijken is ten aanzien van de ander. En omdat je in de aanwezigheid van de ander bent projecteer je het beeld van 'aardig', om door te kunnen gaan in en met de zelfonoprechtheid binnen jezelf en als jezelf (terwijl je aardig bent tegen hen en dan natuurlijk weer vanwege schuldgevoel).

Schuldgevoel omdat je weet wat er in je omgaat ten opzichte van de ander en omdat het in je bestaat - je bent bang dat het net zo met jou gedaan wordt door een ander, vanwege je eigen door jou geaccepteerde en toegestane onzekerheden en minderwaardigheidgevoelens in en als jezelf. En dan zul je het 'aardig zijn' beeld projecteren vanuit angst dat wat jij doet met een ander in jou, gedaan zal worden met jou in en door die ander.

Dus, de praktische toepassing: elke keer dat je je realiseert dat je 'aardig' bent tegen een ander - observeer in jezelf wat het is dat je accepteert en toestaat in jezelf ten opzichte van die ander. Pas zelfvergeving toe en stop en dan, hierbij, pas je zelfvergeving toe voor het van jezelf accepteren en toestaan dat je 'aardig wilt zijn' uit angst voor dat wat je accepteert en toestaat in jezelf naar een ander, dat een ander dat in zichzelf ten opzichte van jou kan doen. Bang zijn dat dat wat jij jezelf toestaat en accepteert, jou wordt aangedaan.

Jack

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments