naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

17 september 2007

Dit is Prabhupada nog eens.
Waarom het Kwaad in deze wereld hoogtij viert. Kan het misschien zo zijn, dat degenen die Kwaad willen, weten wat het betekent om stil te zijn en te weten "Ik ben God" en handelen als het Levende Woord vanuit die realisatie?
Wat heeft in de wereld de overhand? Dat is "het Kwaad". Kwaad dat wordt gezien als destructie, dat de wereld in slavernij brengt, dat de mensheid in slavernij brengt. Datgene wat de mensheid vernietigt, dat Kwaad heeft de overhand. Velen verwijzen ernaar als de Illuminati. De Illuminati zijn natuurlijk niet van de hoogste rangorde...
Wat richten de Kwaden in de wereld aan? Ze ondernemen actie... en spreken. Ze ondernemen actie op hun eigen woorden van hetgeen ze zelf willen en dat doen ze!
Waarom bestaat Leven niet? Omdat het leven zichzelf kennelijk niet waardig acht, niet sterk genoeg, niet krachtig genoeg, niet moedig genoeg. Want om moed te hebben moet je slecht zijn.
Dat is interessant, want iedereen zegt dat ze het leven willen ervaren.
Ze willen herboren worden.
Ze willen God ervaren.
Ze willen God zijn.
Dus God-momenten, zijn diegenen die Kwaad hebben gedaan, die vernielen, want zij hebben actie ondernomen op hun woorden voor dat wat ze willen. Wat willen ze doen, wat willen ze bereiken? Ze willen iets en ze doen het. Waarom?
Omdat ze daadwerkelijk actie ondernemen.

Nu ga ik naar de spiritualisten, religie, het geloof van de New Age, atheïsten, volgelingen van een reformatie - ondernemen die enige actie? Nee! Onderneemt überhaupt iemand actie in de wereld? Nee!
Hoe kun je dat waarnemen? Dat zie je aan het Kwaad, dat nog steeds bestaat, dat nog steeds ernstiger vormen aanneemt. Dat onderneemt actie! Maar de rest van de mensheid onderneemt geen actie! Nee! Ze verstoppen zich achter een religie of een of andere groepering, want ze zijn beducht om actie te ondernemen. Het ziet ernaar uit, dat Leven bang is geworden om actie te ondernemen. Daarom bestaat het Kwaad, daarom heeft Kwaad de overhand.

Zou dit dan de werkelijke "religieuze oorlog" zijn, die in de wereld heerst, de echte oorlog tussen het Kwaad en het Leven?
Het is geen oorlog. Het betreft het toestaan van iets, een acceptatie.

Want degenen die Kwaad aanrichten, passen destructie toe, ze ondernemen actie op hun woorden en krijgen gedaan, wat ze al een hele lange tijd wilden bereiken. Want kijk naar de wereld. Het is allemaal een onderdeel van een plan. En daarvan is het eind nog niet in zicht. Dit is nog maar het begin, zoals altijd wordt gezegd.

Langzaam maar zeker sluipt het Kwaad de wereld binnen, in de huizen, in de levens, in de harten van de mensheid, waardoor ze van dag tot dag angstiger worden. De angst voor de dood is enorm. Denk je dat het Kwaad bang is voor de dood? Nee! Het leven is kennelijk bang voor de dood.

De vraag is of het leven ooit heeft bestaan. Of heeft het zolang in angst geleefd, dat het door de angst heen is gegaan en zich gerealiseerd, dat het nog steeds bestaat? Daarom neem ik risico's, daarom grijp ik kansen... misschien ga ik dood, misschien niet - misschien word ik vermoord, misschien niet... Dat is niet belangrijk.
Ik kan jullie één ding zeggen. Als je de dood niet hebt getranscendeerd, ben je niet in staat om wat dan ook te doen. Als je nog steeds bang bent voor de dood, heb je een probleem. Want het Kwaad heerst en manipuleert door middel van de angst voor de dood. Denk je dat zij bang zijn voor de dood? Nee! Geen angst voor de dood - onder geen enkele voorwaarde. Want hun daden en woorden zijn één en ze ondernemen hun actie. Ze doen wat gedaan moet worden.
Maar de mensheid is bang om dood te gaan. Onzettend bang! Door die angst, door die ene angst in de mensen, worden ze onder controle gehouden en gemanipuleerd. En die manifestaties van het Kwaad in de wereld weten dat! Let maar eens op wat in jullie wereld wordt aangemoedigd - angst voor de dood!
Spiritualiteit lijkt misschien een ander verhaal, maar spiritualiteit, religies, bewegingen bestaan alleen maar vanwege de angst voor de dood! Echt waar! Kijk om je heen! Het is de plek waar je je kunt verstoppen.
Angst voor de dood - veroorzaakt door het Kwaad - het houdt je gevangen in religies en allerlei bewegingen, vanwege de angst voor de dood - zodat je denkt, dat je, wanneer je sterft, je naar een "plezieriger bestaan" gaat.

Al met al zit het Kwaad dat actie onderneemt achter deze relatie. Dus wat gaat op het eind overheersen? Gaan we leven baren op het fysieke vlak als één? Of laten we het Kwaad voortgaan en alles voor ons vernietigen en beginnen we daarna weer helemaal opnieuw?
Dat is aan jullie, en mij, om te bepalen.
Dank je wel.

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments