naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

Om te beginnen, zal ik uitleggen hoe de huidige wereld 'functioneert' zodat jullie kunnen inzien dat we niet zo door de wereld en door anderen beheerst en gecontroleerd worden als we geloven. Deze ervaring van de realiteit hebben we gecreëerd door onze definitie van onszelf en wat tegenwoordig in deze wereld bestaat als de illusie waarin we bestaan en die we tot werkelijkheid gemaakt hebben en die we als ‘echt’ ervaren in onszelf - terwijl dit zeker niet het geval is.

Laten we even teruggaan in de 'geschiedenis' - ik heb dit gedaan gedurende mijn proces in de Dimensies om de oorsprong te traceren voor mijn beslissing om op de wijze te sterven waarop ik gestorven ben en ook de 'timing' daarvan (ik ben tot de ontdekking gekomen dat mijn timing perfect was).
Hier dan een verhaal, een geschiedenis, waarvan zo goed als niemand op de hoogte is:

Ooit werd er een overeenkomst gesloten door alle landen van de wereld - specifieke 'leiders' werden aangesteld om de verantwoordelijkheid te nemen voor een land. De overeenkomst bestond eruit dat deze leiders zouden samenwerken en elkaar zouden steunen, vertrekkende vanuit het geloof dat de massa niet in staat is om voor zichzelf te zorgen en dat zij een leider nodig hebben, iemand die totale verantwoordelijkheid neemt voor velen. Bovendien moesten de landen samenwerken omdat ze van elkaar afhankelijk waren voor bepaalde stoffen en producten - de overeenkomst leek waterdicht...

Deze overeenkomst moest gemaakt worden toen het duidelijk werd dat de wereld en de mensen bezig waren elkaar en zichzelf te vernietigen - en dit zou uitmonden in oorlogen tussen de landen. Het leek erop dat de mensheid tegen zichzelf beschermd moest worden.
Eén man was in staat om in te zien wat er gedaan moest worden: een ‘op overeenkomst gebaseerd netwerk' met alle leiders van bepaalde landen tot stand te brengen, zodanig dat elke leider verantwoordelijkheid neemt voor een afzonderlijk land en zodat onnodige conflicten tussen de landen vermeden zouden kunnen worden, wat enkel nog conflicten binnen afzonderlijke landen zou overlaten als een aandachtspunt.

Dit is honderden jaren geleden ‘in gang gezet’.

De vraag is dan – als je in de positie verkeerd in deze wereld om voor velen te beslissen, om te beslissen voor de hele wereld – met als doel ‘de massa onder controle te houden’, om hen ‘tegen zichzelf te beschermen’, vertrekkende vanuit je huidige inzicht in de menselijke natuur: wat zou je dan doen?

Dit is wat deze bepaalde man opgezet heeft:
Om de massa tot op zekere hoogte te controleren, werd het volgende beslist:

1. Stel een directeur aan voor elk land
2. Een overeenkomst dient gemaakt tussen alle landen van de wereld, waarbij alle directeurs (definitie van ‘de directeurs’: diegenen die verantwoordelijkheid nemen voor velen) zullen samenwerken.
3. Plaats wetten waaraan de massa zich dient te houden.
4. Diegenen die niet onder controle gehouden kunnen worden door de wetten die geplaatst werden, zullen overeenkomstig gestraft worden, zodat begrepen wordt dat er gevolgen zijn als je niet aan de wetten gehoorzaamt die geplaatst werden voor je eigen bescherming tegen jezelf en de bescherming van anderen.
5. Plaats gevangenissen.
6. Geef hen een reden/doel om te bestaan: creëer werkgelegenheid als een dienst aan hun land, een dienst aan henzelf, zodat zij zullen werken om in hun eigen onderhoud te voorzien.
7. Plaats EEN ontwerp dat ‘alles verbindt’: GELD
8. Plaats een ontwerp voor ontspanning en genot omwille van het werk dat verricht wordt: ENTERTAINMENT, om te compenseren voor het werk dat verricht moet worden om voor henzelf een stabiele infrastructuur te bouwen in hun land.
9. Plaats steun, geef hen iets om in te geloven, zodat zij zich belangrijk, gewaardeerd en opgemerkt voelen als een levend wezen: RELIGIE
10. Bouw huizen voor diegenen die werken zodat zij EEN EIGEN RUIMTE voor zichzelf zullen hebben en zodat zij zullen geloven dat het van hen is en dat zij naar eigen goeddunken over deze ruimte mogen beslissen.
11. Plaats een opvoedingssysteem om de nieuwkomers in dit ontworpen systeem te trainen, zodat zij via ons zullen leren ‘hoe de wereld werkt’ en zodat zij een plaats in deze wereld zullen kunnen vinden, door hun capaciteiten te ontwikkelen die hen in staat zullen stellen om voor zichzelf te zorgen door middel van de werkgelegenheid die ter beschikking gesteld is.
12. Plaats ziekenhuizen en dergelijke diensten in deze wereld voor de zieken om hen op te vangen met de nodige zorg en de nodige behandelingen.
13. Voorzie hen van mobiliteit zoals wagens, fietsen enzovoort, tezamen met de benodigdheden om de mobiliteit in deze wereld te ondersteunen.

Begrijp dat geld het ene punt werd, dat de gehele mensheid als één zou verbinden en het is aan de hand van dit ene ontwerp van geld dat enige controle over de massa verworven kon worden.

De term ‘controle’ werd verstaan binnen de context van: de mensheid tegen zichzelf te beschermen, waarbij men verantwoordelijkheid nam over de gehele wereld om deze op dergelijke wijze te ontwerpen dat iedereen min of meer op stabiele wijze kan samenleven. Dit was in redelijk uitgebreid detail gepland en voorbereid, met betrekking tot hoe deze wereld zou moeten functioneren.

Elke leider in elk land zou verantwoordelijk zijn voor zijn eigen ‘geldsysteem’ aan de hand waarvan hun land bestuurd moest worden. Het geld zou ‘van de mensen zijn’, de mensen die zichzelf dienen en dus hun land dienen door zichzelf van een woonplaats te voorzien in deze wereld, van waaruit zij kunnen leven en bestaan.

De ‘ene man’, tezamen met zijn drie familie-bloedlijnen, waren verantwoordelijk voor de circulatie van het geld binnen elk land in de wereld, waarvoor de individuele leiders/directeurs verantwoordelijk waren.

Het werd begrepen dat sommigen niet zo fortuinlijk zouden zij als anderen in deze wereld, wat betreft het hebben van een plaats in deze wereld zoals de anderen die zichzelf efficient onderhouden en die op redelijk comfortabele wijze in deze wereld kunnen leven en bestaan.
Dus, voor hen zou noodzakelijke steun geplaatst worden – het was onvermijdelijk: sommigen zouden ‘minder fortuinlijk’ zijn – maar het was de doelstelling van de ‘ene man’ om ervoor te zorgen dat zelfs indien dit zou gebeuren, de wereld als Een zou blijven voortbestaan en dat de mensheid zichzelf niet zou vernietigen door conflicten die ontstaan tussen landen en die leiden tot oorlog.
De ene man begreep dat de interne strijd van de mensen in hun eigen land, zoals conflict en armoede, beheerst en onder controle gebracht kan worden op de beste manier die maar mogelijk is.

Deze gehele ‘wereldoperatie’ werd door Een man geleid, die echter drie vrouwen had en daarmee drie familie-bloedlijnen deed ontstaan. En het was zo door hem bepaald dat de drie familie-bloedlijnen die hij ontwikkelde, binnen deze drie bloedlijnen zouden blijven en enkel nakomelingen zouden verwekken met deze drie bloedlijnen. Een erfgenaam van de ‘ene man’ zou verzekerd zijn van generatie op generatie, zodanig dat deze wereld ‘onder controle’ zou blijven op de manier zoals hij dat ontworpen en geplaatst had.

De wereld werd dus oorspronkelijk kracht gegeven door deze ene man, en hij steunde en ‘trainde’ zijn erfgenamen zodat zij op een dag hun erfgenamen zouden kunnen trainen enzovoort, voor de verantwoordelijkheid die nodig is om hun taak in de wereld te kunnen uitvoeren.
Zijn benadering van zijn verantwoordelijkheid in deze wereld was dat hij volledige verantwoordelijkheid gegeven was voor de hele wereld, waarin de massa’s tezamen kunnen bestaan zonder dat de mensen zich tegen elkaar zouden keren en de mens zichzelf uiteindelijk vernietigt: dit was zijn enige doelstelling.
Zeker, er zou conflict blijven bestaan onder de mensen, de menselijke natuur kan niet worden veranderd (dit was zijn visie), maar wat alleszins kan worden vermeden is een wereldconflict waarin hele landen elkaar te lijf gaan in oorlog, wat niet anders kan eindigen dan in de totale vernietiging van de mensheid.

Hij plaatste daarom bepaalde richtlijnen voor zichzelf, om zijn doelstelling te bereiken, voor de wereld om na te leven in overeenstemming met deze intentie en deze intentie alleen: dat de mensheid zichzelf niet zou vernietigen.
De leiders werden overeenkomstig geselecteerd voor elk land door die ene man, die Oduphulus Yulovsky heette, maar later zijn naam veranderde naar Gregory. Dit was tevens de naam van zijn overgrootvader die zijn inspiratie geweest was: om loyaal aan jezelf te blijven en aan anderen, vermits loyaliteit eerlijkheid met zich meebrengt en dus verantwoordelijkheid tegenover jezelf en diegenen die loyaal zijn tegenover jou, en met verantwoordelijkheid komt macht.
En alleen de meest loyale en eerlijke man mag weten wat het is om Gods macht te bezitten – een macht die niet misbruikt kan worden door de man die loyaal en eerlijk is met en tegenover zichzelf en anderen.

Maar helaas: men kan de mens niet vertrouwen – dit is wat Oduphulus ontdekte, zelfs niet je eigen familie, je eigen bloed. De oorspronkelijke ‘wereldoperatie’ werd overeenkomstig in gang gezet en maakte het inderdaad mogelijk voor de mens om voor een tijd samen te leven/bestaan en ‘wereldoorlogen’ werden vermeden.
Maar deze gehele ‘wereldoperatie’ en haar ‘intern netwerk’ zakte in elkaar en ging verloren door de machtshonger van de mens – de mens verlangt naar macht alleen, en macht in deze wereld wordt gesymboliseerd door geld.

Begrijp dat de huidige staat van de wereld en hoe wij daarin bestaan (hebben), slechts mogelijk geweest is door onze eigen toestemming, tezamen met dimensionale interventie over honderden jaren heen. We hebben allemaal tezamen deze wereld ontworpen zoals hij is geworden, in overeenstemming met wat elk van ons aanvaardbaar achtte en waar elk van ons blijkbaar ‘mee kon leven’. We hebben alles aanvaardbaar gemaakt en zo hebben we van onszelf geaccepteerd om te blijven voortbestaan in en met een wereld als deze.
We zijn nooit echt opgestaan in onszelf en nooit hebben we verantwoordelijkheid genomen voor onszelf in deze wereld – we zijn de slachtoffers gebleven, slaven in het geloof dat we slachtoffer zijn, en we geloven dat we slaven zijn – we zijn slaven van een door ons ontworpen illusie in de wereld – ons gezond verstand (common sense) is weggegeven aan de illusie die we in en als onszelf geprogrammeerd hebben – omdat we binnenin onszelf deze realiteit, deze wereld ‘aanvaarbaar gemaakt hebben om in te leven'.

Benazir Bhutto

noot: dit artikel is een vertaald fragment uit een serie artikelen die op de Engelse Desteni site volledig terug te vinden zijn - voor het volledige artikel in het Engels, zie hier

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments