naar de NL Desteni website

Keyconcepts

Mind = je gedachten, gevoelens en emoties

Archives

Om je te abonneren op de DesteniNL nieuwsmail klik hier
Wil je reageren of heb je vragen, plaats die dan op het DesteniNL forum

18 maart 2008

Ik zal punt voor punt specifieke punten bespreken om je te assisteren en te ondersteunen in het assisteren en ondersteunen van jezelf in het worden van een portaal en het ervaren van jezelf.

Het eerste punt is verlangen: het verlangen om een portaal te zijn. Begrijp dat zo’n verlangen je zal verhinderen een portaal te zijn, omdat je daarin zegt: "ik heb de behoefte om een portaal zijn" en wat er gebeurt met verlangen is dat je niet in de praktische toepassing voor en als jezelf gaat om jezelf werkelijk te assisteren en te ondersteunen om een portaal te zijn. Dus het verlangen zal letterlijk een entiteit worden in jezelf die jou letterlijk verhindert om door de praktische toepassing te gaan in het assisteren en ondersteunen van jou, zelf, in het zijn van een portaal.

Er moet niets bestaan van de mind in en als jou. Je moet absoluut helder zijn en je realiseren dat je dit niet doet om een portaal te zijn of een portaal te worden, je doet dit voor jou, jezelf, je geeft jou toegang tot jezelf – dat is wat een portaal, en de ervaring daarvan, echt is: je geeft jou complete en totale toegang tot jezelf... Dus specifieke zelf-vergeving over het verlangen van het willen zijn van een portaal, het verlangen om een portaal te worden.

En dan kijk je ook naar dit verlangen vanuit het perspectief van: zou een portaal zijn jou definiëren – wie jij bent, wie ik ben? Als dat punt bestaat waar je in het zijn van een portaal jezelf zal zien als ‘meer dan’, ‘specialer’ of ‘beter dan’ of ‘superieur’ – maar ook van in jezelf; ‘meer dan’ wie je bent hier in elke moment van adem – ook specifieke zelf-vergeving.

Dus bekijk de gehele ervaring van het zijn van een portaal en het specifieke punt; vanuit dat perspectief is het verlangen om een portaal te zijn, het verlangen om een portaal te worden en kijk en zie dan ook in absolute zelfeerlijkheid: zou een portaal zijn mij definiëren? Of zou het gewoon zijn... Een portaal zijn is een natuurlijke expressie van en als zelf, het gaat niet om een portaal zijn, het gaat om wie ik ben.

 

Lees hier de complete Portaalserie

0 reacties

Een reactie posten

Onze toekomstige ouders

Gezond verstand is dat je je realiseert dat we leven na leven hier terugkeren - en als we niet de weg voorbereiden voor degenen die onze ouders zullen worden - zijn ze we goed verneukt.

Recent Posts

Recent Comments